دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر يزد گفت: براي كاهش و كنترل آسيبهاي اجتماعي از جمله پديده شوم اعتياد به مواد مخدر بايد از توان و ظرفيت مناسب سازمانهاي مردم نهاد استفاده كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد، دكتر سيد مصطفي كرباسي در نشست همانديشي كه با حضور تشكلهاي فعال امر مبارزه با مواد مخدر در محل شورا برگزار شد، اظهار داشت: سازمانهای مردم نهاد در حوزه مبارزه با آسیبهای اجتماعی نقش بسزايي دارند و بايد براي كاهش و كنترل آسيبهاي اجتماعي از جمله پديده شوم اعتياد به مواد مخدر از توان و ظرفيت مناسب سازمانهاي مردم نهاد استفاده كرد.
دبير شورا در ادامه افزود: تجربه نشان داده است در هر حوزهای که مردم در امور اجتماعي مشارکت داشتهاند شاهد موفقیتهای خوبی بودهايم و باید کارها به دست توانمند مردم اداره شود و مبارزه با مواد مخدر از اين مقوله خارج نبوده لذا همواره تاكيد بر اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بوده و بايد اين مسئله بطور جد پيگيري شود.
كرباسي ضمن بيان اولويتهاي سال ۹۶ ستاد مبارزه با مواد مخدر و با اشاره به تاكيد بر كنترل و كاهش آسيبهاي اجتماعي در اسناد بالادستي افزود: به منظور كاهش ۲۵ درصدي نرخ شيوع اعتياد در برنامه پنج ساله ششم توسعه ضمن همافزايي دستگاههاي دخيل در امر پيشگيري و درمان اعتياد ضرورت دارد مشاركت فعال سازمانهاي مردمنهاد نيز وجود داشته باشد.
وي در ادامه با تأکید بر جنبههای اجتماعی، فرهنگی، آگاهی بخشی و آموزش همگانی، بيان داشت: مواد مخدر به عنوان ابزار جنگ نرم و تهاجم فرهنگي توسط دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامي مورد استفاده قرار گرفته و پس از ناكامي و مواجه شدن با مقاومت مردم در عرصههاي جنگ سخت افزاري و تحريمهاي متعدد؛ به عرصه فرهنگي و استفاده ابزاري از مواد مخدر و گسترش با هدف نشانه روي جوانان روي آوردهاند.
دبير شورا با اشاره به وجود ۲۳ تشكل فعال در حوزه فرهنگي و پيشگيري و ۱۴ تشكل فعال در حوزه درمان اعتياد افزود: لازم است دستگاههاي دولتي ضمن برداشت موانع پيش روي اين سازمانها، بستر لازم را براي فعاليت تشكلها را فراهم كنند و همكاري و حمايت لازم را با اين موسسات داشته باشند.
كرباسي در ادامه؛ تعيين سفيران اجتماعي امر مبارزه با مواد مخدر را يك روش و ايده مناسب جهت ترويج فرهنگ پيشگيري از اعتياد عنوان و خاطر نشان كرد: لازم است جهت اجتماعي شدن امر مبارزه از ظرفيت شخصيتهاي علمي، هنري، ورزشي و رسانهاي در محيطهاي اجتماعي مورد هدف استفاده شود.
وي در پايان با اشاره به اينكه استان يزد در مسير ترانزيت مواد مخدر قرار دارد، تصريح كرد: سود سرشار ناشي از تجارت مواد مخدر باعث طمع قاچاقچيان به روي آوردن به اين تجارت كثيف شده و مقابله كامل با آن عملا غيرممكن است لذا لازم است جهت مصونسازي آحاد جامعه و كنترل و كاهش آسيب هاي ناشي از آن از طريق آموزش مهارت هاي زندگي وارد عمل شد تا به سمت و سوي مواد روي نياورند و اين موضوع مشاركت هرچه بهتر سازمانهاي مردم نهاد را مي طلبد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد۹۶٫۰۶٫۱۲