عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شوراي اسلامي گفت: مبارزه با اعتياد و مواد مخدر میتواند از درون خانواده، مدارس، دانشگاهها،NGOها شروع شود و کلیه اقشار را در برگیرد.
دکتر محمود صادقی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر نگرش کاملا مثبتی است كه اگر به درستي اجرا شود موثرتر از روشها و برخوردهای سخت خواهد بود.
وي افزود: معضل اعتیاد و انواع جرایمی که پیرامون مواد مخدر شکل میگیرد روز به روز ابعاد گستردهتری به خود میگیرد، به نظر میآید راههای سنتی مبارزه با این پدیده موفق نبوده و یا به تنهایی موفق نبودهاند؛ بنابراین رويكرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر حاکی از آن است که همه اقشار جامعه به طور خودجوش در عرصه مبارزه همکاری داشته باشند که در اينصورت موثرتر خواهد بود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: مبارزه با مواد مخدر میتواند از درون خانواده، مدارس، دانشگاهها، NGOها شروع شود و کلیه اقشار را در برگیرد و چون پایه این امر افزایش آگاهیبخشی و کار فرهنگی است میتواند موثرتر از روشهای مقابلهای باشد و در عین حال روشهای مقابلهای حقوقی قضایی و انتظامی باید آخرین حلقه مبارزه لحاظ شود نه اولین راه حل.
صادقي افزود: سالهاست مقابلههای بسیاری براي اعتياد و مواد مخدر صورت گرفته و مجازاتها تشدید شدهاند اما مجموعه مطالعات نشان میدهد که این تشدید مجازات اثر قابل توجهی نداشته است كه البته بايد به مباحث فرهنگی و اجتماعی در مبارزه با مواد مخدر توجه ويژهاي داشت.
وي گفت: هماهنگی بین نهادهای مختلف امنیتی، انتظامی و قضایی از اهميت زيادي برخوردار است تا مجموعه مبارزات تاثیرگذار باشند همچنین از طرف دیگر تعاملات منطقهای و بینالمللی با همسایگان و نهادهای بینالمللی مرتبط حائز اهمیت است و نباید فراموش شود.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۶٫۰۶٫۱۱