مديركل روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر نقش ويژه صدا و سيما را در تحقق رويكرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها بسيار مهم دانست.
به گزارش روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، فرزین رحیم نظری در دیدار با مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوي با توجه به تاکید دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مبنی بر اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر و ارتباط نزدیک با رسانهها، اظهار داشت: از آنجا که رویکرد جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر رویکرد اجتماعی است، نقش رسانهها خصوصا صدا و سیما بهعنوان بازوان اصلی اجرائی کردن این رویکرد محسوب مي شود.
وي گفت: در بحث مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر زمانی به موفقیت میرسیم که رسانهها و مردم در اين خصوص همكاري نمايند و از طریق همکاری رسانهها در ابعاد مختلف میتوانیم آگاهی جامعه را بالا ببریم تا واکسینه کردن قشر جوان اتفاق افتد.
مدیرکل روابط عمومی ستاد در ادامه استفاده از ظرفیت شبکههای استانی با هدف بومی کردن برنامههای فرهنگی پیشگیری و درمان و كاهش آسيب را از توصیههای وزیر کشور و دبیرکل ستاد عنوان کرد و افزود: گرایش به سمت استفاده از موادمخدر صنعتی و روانگردانها زنگ خطری است که تمام اقشار مختلف مردم باید با حساسیت متوجه آن باشند كه در این راستا نقش صدا و سیما بسیار مهم و اثرگذار است.
رحيمنظري اضافه کرد: دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ، موضوع بسيار مهم اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر را مطرح كرد. لذا در همين راستا توسط شخص ايشام جلسات مختلفی با گروههای مرجع از جمله ورزشکاران، موسیقی دانان، اهالی سینما، روحانیون، خیرین، آموزش پرورش و بسيج، هلال احمر،كميته امداد امام خميني(ره)… برگزار شد و هدف این بود که این حساسیت به وجود بیاید که مبارزه با مواد مخدر اگر قرار باشد به نتیجه برسد حتما باید اجتماعی و دغدغه همه گروه ها و افراد شود.
وي ضمن تشكر از مدير كل صدا و سيماي مركز خراسان رضوي به لحاظ اهتمام ويژه به برنامه سازي در حوزه مبارزه با مواد مخدر تصريح كرد: در سال جاري با همكاري مركز صبا پويانمايي هايي با موضوع پيشگيري از اعتياد توليد و از شبكه هاي مختلف پخش خواهد شد.
مدیرکل روابط عمومی ستاد خاطر نشان كرد: با تشكيل كميته رسانه در ستاد، در صورت ارائه طرحها و پيشنهادات رسانهاي استان خراسان رضوي و تائيد كميته، نسبت به حمايت از طرحهاي تلوزيوني و فيلم كوتاه با موضوع مبارزه با مواد مخدر اقدام خواهد شد.
رحيمنظري با اشاره به برنامهسازی و همکاری با رسانه ملی گفت: طي تفاهمنامه همكاري مشترك با مراکز صدا و سیماي استانها با توجه به بافت بومی هر منطقه ، ۳۲ برنامه رادیویی و ۳۲ برنامه تلویزیونی در هر استان با موضوع مبارزه با مواد مخدر توليد و پخش خواهد شد كه در سال ۹۶ با استعانت از حضرت ثامن الحجج(ع) و آغاز همكاري هاي مشترك از استان خراسان رضوي ، اميدواريم شاهد اقدامات موثري در زمينه پيشگيري و درمان اعتياد باشيم.
وي مبارزه با مواد مخدر به فرهنگ سازی در زمینه اعتیاد اشاره کرد و ادامه داد: خیلی از دانشجویان و دانش آموزان ما وقتی از طریق دوستانشان مورد تعارف مصرف مواد قرار مي گيرند. به دليل عدم توانايي مهارت نه گفتن، قادر به رد پیشنهاد یا تعارف نيستند و لذا اينگونه افراد در معرض خطر مصرف مواد قرار مي گيرند. از اين رو ما می خواهیم با آگاه سازي از طريق رسانه ها و آموزش مهارت هاي زندگي تلاش کنیم تا مردم به سراغ این مواد نروند.
رحیمنظری با اشاره به اینکه در بحث مواد مخدر یک دست صدا نخواهد داشت گفت: باید عزم ملی ایجاد شود و در اين راستا نیاز به اجتماعی شدن مواد مخدر داریم. این مقوله موقعی اجتماعی میشود که همه دستگاهها و گروههاي مرجع در جامعه با ما همکاری کنند. این مسئله باید دغدغه همگان شود ما برای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر نیاز به رسانه ها داریم، رسانه ها بازوی اصلی در این مبحث هستند.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی در اين جلسه در رسانه استانی گفت: صدا و سیما مصمم است علاوه بر آگاهی بخشی به اعضای جامعه و خانواده ها که جزو رسالت رسانه ای ماست در خصوص ایجاد امنیت روحی، پیشگیری و مقابله با سوداگران مرگ در استان برنامه سازی و اطلاع رسانی کند.
محسن نصرپور افزایش فعالیت های پیشگیرانه، تلاش برای همراهی افکار عمومی با اقدامات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و نیروهای انتظامی، نشان دادن زمینه های همگرایی نظام و جامعه در امر مبارزه با مواد مخدر و برجسته سازی نقش پلیس در درمان معتادان به عنوان « پلیس درمان مدار » را از جمله اهداف صدا و سیما بر شمرد و افزود: پرداختن به موضوع مواد مخدر به طور مستمر و جدی و انعکاس تمام فعالیت ارگان های دخیل در این موضوع مهم از رسانه استانی در چارچوب الزامات رسانه ای است.
مدیرکل صدا و سیمای استان، توجه به معتاد به عنوان فرد بیمار و تدریجی بودن روند درمان، رعایت اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط در نشر اقدامات را در دستور کار برنامه سازی عنوان و تصریح کرد: رویکرد دینی تقبیح فروش مواد مخدر به ویژه در شهر امام رئوف حضرت رضا (ع) با کمک علما و اندیشمندان اسلامی در تهیه و ساخت برنامه ها لحاظ میشود و همواره به بهره مندی از کار شناسان برای تشریح اقدامات ایجابی در کنار اقدامات سلبی نهادهای مرتبط با مواد مخدر توجه می شود که این مهم با امضاء تفاهم نامه مشترک همکاری ابعاد گسترده تری خواهد یافت.
نصرپور با اشاره به ظرفيت هاي تخصصي صدا و سيما مركز استان گقت: شبكه استاني خراسان رضوي با بيش از ۷۰ درصد بيننده آمادگي دارد در زمينه توليد آثار فاخر پيشگيري از اعتياد در قالب تله فيلم،پويانمايي و برنامه هاي راديويي با ستاد مبارزه با مواد مخدر همكاري نمايد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی نيز با اعلام اینکه حدود ۶۰ درصد زندانیان استان در ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم جرائم مواد مخدر هستند افزود: نوع آسیبهای مواد مخدر در این استان متفاوت است و این آمار نگران کننده و مستلزم افزایش سطح تعامل و هم افزایی و تلاش دستگاه ها در مبارزه با مواد مخدر است.
قربانزاده افزود: در سال گذشته با جمع آوري معتادان متجاهر و ارائه خدمات كاهش آسيب ، شاهد كاهش ۷۰ نفري آمار مرگ و مير ناشي از مصرف مواد مخدر در استان بوديم.
وي خاطر نشان کرد: نجات یک معتاد نجات خانواده ها و جامعه است و در مبارزه با این معضل مهم اجتماعی، تنها پلیس مسئول نیست لذا پیشگیری در مدارس، دانشگاه ها و کانون خانواده ها را بیش از پیش در حال اجرا داریم.
قربانزاده با اشاره به حضور خیل عظیم زائران در مشهد، همسایگی با کشورهای « مخدر خیز » چون افغانستان، حاشیه نشینی و گستردگی جغرافیایی، قاچاق مواد مخدر گفت: با توجه به این مشخصه های استانی، در تلاشیم تا پیگیری مصوبات اعتباری و حمایت های کشوری نسبت به دیگر استان ها متفاوت و ویژه باشد.
در پایان این جلسه تفاهم نامه همكاري مشترك با صدا و سیماي خراسان رضوي در خصوص توليد و پخش ۳۲ برنامه رادیویی و ۳۲ برنامه تلویزیونی با موضوع مبارزه با مواد مخدر امضا و مبادله شد.
منبع: روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۶٫۰۶٫۱۱