مديركل دفتر توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر توانمندسازي سازمانهاي مردمنهاد حوزه مبارزه با مواد مخدر را نيازمند دانش و مهارت كافي دانست و تاكيد كرد: مبناي توانمندسازي آموزش است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ محمد بيرجندي در كارگاه آموزشي حوزه صيانت از بهبوديافتگان و خانوادههاي آسيبديده از اعتياد كه با عنوان كارآفريني دانش بنيان، كسب و كار و مديريت توسعه محصول و خدمات جديد با رويكرد توليد و اشتغال در تهران برگزار شد، گفت: دفتر توسعه مشاركتهاي مردمي و سازمانهاي مردمنهاد ستاد در راستاي اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر طرحي را با عنوان طرح جامع صيانت با هدف توانمندسازي و اشتغال آسيبديدگان از اعتياد و افزايش ماندگاري ايشان بر درمان با تاكيد بر مداخلات اشتغال و حرفهآموزي و توانمندسازي فردي و اجتماعي با استفاده از ظرفيتهاي سازمانهاي مردمنهاد، اصناف كارفرمايان و كارآفرينان از سال ۹۳ در دستور كار خود قرار داد.
وي افزود: فراهم نمودن فرصت حرفهآموزي و اشتغال آسان حين درمان در مراكز ماده ۱۶ ، ايجاد فضايي براي اسكان، توانمندسازي، حرفهآموزي و اشتغال براي بهبوديافتگان ترخيص شده از مراكز ماده ۱۶ ، مساعدت بهبوديافتگان علاقمند براي حرفهآموزي و دريافت گواهي مهرات فني و حرفهاي و حمايت از كارآفرينان و كارفرمايان براي جذب بهبوديافتگان در مراكز اشتغال از جمله برنامهها و فعاليتهاي طرح جامع صيانت بود.
اين مقام مسئول در ستاد گفت: سال گذشته در حوزه توانمندسازي بهبوديافتگان به لحاظ معيشتي و نقش و مداخله موثر سازمانهاي مردمنهاد در اين زمينه اولين دوره آموزشي صيانت و كارآفريني با رويكرد تشخيص فرصتها و تحليل قوتها اجرا شد كه در نوع خود يك دوره بسيار موثر بود.
بيرجندي افزود: امسال نيز در امتداد و پايداري اين توانمندسازي به برگزاري دومين كارگاه آموزشي حوزه صيانت از بهبوديافتگان و خانوادههاي آسيبديده از اعتياد با عنوان كارآفريني دانش بنيان، كسب و كار و مديريت توسعه محصول و خدمات جديد با رويكرد توليد و اشتغال اقدام كرديم.
مديركل دفتر توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد در ادامه؛ توانمندسازي و مشاركت در برنامههاي توانمندسازي و تقويت رفتار تعاملي بينسازمانها، افزايش اعتبار گروهي و اعتماد گروهي بين گروههاي اجتماعي و برنامهسازان و برنامهريزان در اين حوزه را از اهداف اين كارگاه آموزشي برشمرد و گفت: با اين اهداف مشاركت معناي بهترين پيدا ميكند و اعتماد در بين سازمانهاي مردمنهاد افزايش پيدا ميكند.
بيرجندي ادامه داد: معتقديم هر چقد تعاملات خود را با شرکای اجتماعی و تشکلهای اجتماعي توسعه دهیم و به آنان نزديكتر شويم به نتايج بهتري در حوزه مشاركتهاي مردمي خواهيم رسيد.
وي در ادامه توانمندسازي سمنها را از اولويتهاي ستاد در پيشبرد برنامهها برشمرد و گفت: مبناي توانمندسازي آموزش است و اين آموزشها بايد به شكل مستمر در سطوح ملي، منطقهاي و محلي اجرا شوند.
بيرجندي با بيان اينكه در ارزيابي سال ۱۳۹۵، شاهد رشد در همه ابعاد توانمندسازي بوديم، افزود: به عنوان مثال در تعداد شاغلين بهبوديافتگان شاهد رشد ۳۰ درصدي هستيم و تا پايان سال ۹۶ نيز در نظر داريم 3000 هزار زنداني بهبوديافته را توانمند سازيم.
وي در پايان گفت: در برنامه ششم توسعه ميبايست زمينه توسعه مراكز صيانت و حمايت از بهبوديافتگان را فراهم نماييم كه توسعه آن با كمك شما دوستان ميسر خواهد بود.
گفتني است اين كارگاه از امروز به مدت سه روز در هتل آسارا تهران در حال برگزاري است و در آن مباحثي از جمله اصول پيشرفته رقابتپذيري و نقش سمنها در توسعه اقتصاد مقاومتي، فرصتهاي توسعه كارآفريني و كسب و كار، مفهومسازي خدمات جديد، تحليل مديريت چرخه عمر كسب و كار بازار در سمنها، تدوين استراتژي محصول، اصول مديريت توسعه محصول و خدمات جديد مبتني بر مشتري در سمنهاي مواد مخدر، مديريت طراحي مفهوم جديد در فرآيند توسعه خدمات جديد با هدف ارتقاء كيفي برونداد سمنها، مديريت تيمسازي بين رشتهاي در توسعه محصول و خدمات در سازمانهاي مردمنهاد،مهندسي كسب و كارهاي دانش بنيان در سازمانهاي مردمنهاد، مديريت بازاريابي و فروش محصول و خدمات جديد در سمنها ارائه شد.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۶٫۰۷