استاندار خراسان جنوبي گفت: مبارزه با مواد مخدر نيازمند همكاريهاي بينبخشي و فرابخشي دستگاهها است و نبايد از توان و امكانات مردمي غافل شد، چرا كه در اين عرصه همه بايد همگام با هم حركت كنند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبي؛ مهندس خدمتگزار در جلسه اين شورا با اشاره به جايگاه و موقعيت استراتژيك استان گفت: هر دستگاه باید بنابر اقتضا و جايگاه قانوني كه دارد تمام تلاش خود را به كار گرفته و از تمامي ظرفيت و امكانات دستگاه اداري خود استفاده كند.
وي افزود: میبایست کلیه دستگاههای عضو شورا نسبت به رفع كاستيهاي موجود اقدام و از کلیه ظرفیت مادی و معنوی موجود در راستای اجرای اهداف و اعتلای هر چه بیشتر استان و متعاقب آن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران استفاده كنند.
استاندار ضمن قدردانی از کارکنان جان بر کف نیروی انتظامی در راستای حفاظت و صیانت از اهداف متعالی جمهوری اسلامی ایران خدمت به مردم در این راستا را خود جهادی بزرگ برشمرد.
همچنين مهندس صباغ رییس دبیرخانه شورای هماهنگی استان در اين جلسه به ارائه گزارشي از تفاهمنامههاي منعقد شده ميان دستگاهها پرداخت و گفت: با توجه به اهميت موضوع و پيگيريهاي مستمر در سالجاري شاهد افزايش تعداد دستگاههاي اعتبار گيرنده هستيم.
وي به اعتبارات دريافتي حوزه فرهنگي و پيشگيري و درمان استان از ابتداي سال در سال ۹۲ اشاره كرد و گفت: از ابتداي سال تاكنون اداره كل آموزش و پرورش استان مبلغ ۲۹۳ ميليون ريال طي دو مرحله و اداره كل بهزيستي مبلغ ۲۳۵ ميليون ريال در حوزه پيشگيري و يك ميليارد و ۶۰ ميليون ريال در حوزه درمان دريافت كردهاند.
صباغ افزود: همچنين از ابتداي سال معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند مبلغ ۷ ميليون ريال در حوزه فرهنگي و ۹۵۰ ميليون ريال در حوزه درمان دريافت كرده است
وي ادامه داد: ضمناً ساير دستگاهها نيز ابلاغ اعتبار آنها هنوز واصل نشده و گزارش فعاليتهاي آنها توسط دبيرخانه شورا صورت مي گيرد كه به محض نهايي شدن به استحضار استاندار خواهد رسيد.
همچنين در این جلسه سردار واعظی فرمانده انتظامی استان گفت: در سالجاري (۷ ماهه) حدود ۱۵ تن مواد مخدر كشف شد كه به تبع آن دستگيريها و خودروهاي توقيف شده و پروندههايي كه در اين زمينه تشكيل شده است را شامل ميشود.
همچنين دکتر دهقانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي در اين جلسه گفت: استان خراسان جنوبی همگام با سیاستهای ابلاغی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، حداکثر مساعی خود را به منظور تقویت همکاریهای بین بخشی و استفاده از حداکثر ظرفیت موجود استان با برگزاری مستمر جلسات و پیگیری مصوبات آن در جهت ارتقای کیفیت خدمات در مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر و توسعه حمایتهای اجتماعی از بیماران به کار گرفته است.
وي افزود: در حال حاضر این استان دارای ۵۰ مرکز درمانی سوء مصرف مواد مخدر ويژه درمان نگهدارنده “متادون درمانيMMT ” در بخش دولتی و خصوصی است که از این تعداد حدود ۱۵ درصد در بخش دولتی و ۸۵ درصد در بخش خصوصی فعالیت ميكنند که نسبت به سال ۱۳۹۱ فعالیت در بخش خصوصی رشد چشمگیری داشته است.
وي ادامه داد: در زمینه کاهش آسیب ۵ مرکزDIC در استان فعال است که از این تعداد يك مرکز متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و چهار مرکز متعلق به اداره کل بهزیستی استان است که در مناطق آسیب خیز استان مشغول به ارائه خدمات میباشند.
وي ادامه داد: سایر مراکز درمانی در حال فعالیت در استان ۷ مرکز اقامتی میان مدت “ویژه آقایان” و يك مرکز اقامتی میان مدت “ویژه بانوان”، يك مرکز درمان اقامتی بلند مدت ((TC و دو مرکز بیماریهای رفتاری و يك مرکز درمان، نگهداری و کاهش آسیب ماده ۱۶ میباشد، در حال حاضر نيز جمعاً ۶۷ مركز درمان و كاهش آسيب در استان وجود داشته كه تعداد ۹۵۸۹ نفر در مراکز مزبور دارای پرونده هستند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبي۹۲/۸/۲۱