رييس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در نهمين اجلاس مقامات ارشد مبارزه با مواد مخدر ابتكار سه جانبه گفت: سازمان ملل متحد همكاري كشورهاي جمهوري اسلامي ايران، افغانستان و پاكستان را در مبارزه با مواد مخدر بسيار ارج مينهد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ آنتونيو دلئو صبح امروز (دوشنبه) در اين اجلاس كه با حضور هياتهاي شركتكننده از كشورهاي جمهوري اسلامي ايران، افغانستان و پاكستان در محل دفتر مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: ابتکار سه جانبه که با هدف همکاری کشورهای ایران، افغانستان و پاکستان در مبارزه با مواد مخدر شکل گرفته از عناصر اصلی استراتژي منطقهاي دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد (UNODC) محسوب ميشود و سازمان ملل همكاري سه كشور را در اين زمينه بسيار ارج مينهد.
وی با بيان اينكه دفتر UNODC نقش تسهيلكنندهاي براي حمايت از كشورهاي ابتكار سه جانبه و بسيج تلاشهاي هر سه كشور در مبارزه با مواد مخدر دارد، گفت: تسهیل تبادل اطلاعات بين سه كشور و اجراي عملیاتهای مشترک منطقهاي از ديگر برنامههاي اين دفتر در حمايت از ابتكار سه جانبه است و بر اساس گزارشهای موجود، تاکنون ۱۷ عملیات مشترک منطقهاي با همکاری این سه کشور صورت گرفته که منجر به کشف و ضبط مواد مخدر بيشماري شده است.
دلئو در ادامه، ابتكار سه جانبه را ستون اصلي اقدامات دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل خواند و گفت: سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان باید بيشترين همكاري را در مبارزه با مواد مخدر در منطقه داشته باشند و تبادل اطلاعات و تجارب سه كشور با ارتقای کیفیت و کمیت در دستور کارشان قرار گیرد؛ چرا که ارائه اطلاعات دقیقتر از سوی این کشورها میتواند ابتکار سه جانبه را به نتایج موفقی در آینده برساند.
رييس دفتر UNODC ادامه داد: اين دفتر سعي دارد تا منابع مالی بیشتر و کمکهای فناوری خوبي را در اختیار مركز برنامهريزي مشترك منطقهاي (JPC) قرار دهد.
دلئو در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در مورد دفاتر مرزی مقرر شده كه به صورت پایلوت این طرح اجرا شود , اميدوارم نتايج آن در روند مبارزه با مواد مخدر در منطقه خوب و تاثیرگذار باشد.
وي همچنين افزود: استفاده از مسيرهاي دريا، یکی از راههایی است که قاچاقچیان از آن برای قاچاق مواد مخدر استفاده میکنند و باید ابتکار سه جانبه این موضوع را مورد توجه قرار دهد و برنامههای منسجمی را برای آن تعریف کند، همچنين كاهش تقاضا در منطقه، مبارزه با درآمدهاي نامشروع مواد مخدر و مقابله با پولشويي از اقدامات مهم ديگر است كه ابتكار سه جانبه بايد به آن توجه كند.
وي در پايان گفت: سازمان ملل اهميت زيادي براي اقدامات و فعالیتهای ابتکار سه جانبه که با همکاری سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان انجام ميشود، قائل است و اميدوارم بعد از برگزاري اين اجلاسها، كارهاي موثرتري در مبارزه با مواد مخدر در منطقه به انجام برسد.
گفته ميشود؛ در پايان اين اجلاس پيشنويس بيانيهاي از سوي هياتهاي شركتكننده كشورهاي جمهوري اسلامي ايران، افغانستان و پاكستان تهيه خواهد شد و فردا به امضاي وزراي ابتكار سه جانبه خواهد رسيد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۲۷/۹/۹۱