دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد بر صيانت و حمايت اجتماعي از معتادين بهبود يافته و خانواده هاي آنان و هم افزايي مديران دستگاههاي اجرايي، سازمانهاي مردم نهاد و خيرين براي تحقق كاهش حداقل ۵ درصدي نرخ مرگ و مير معتادان و شيوع بيماريهاي مهلك و رفتارهاي پرخطر تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد؛ سيد مصطفي كرباسي در جلسه كميته درمان و حمايتهاي اجتماعي اين شورا كه به رياست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي و با حضور نمايندگان دستگاههاي عضو اين كميته برگزار شد گفت: با توجه به پيشنهادات برخي از مديران استاني، ستاد مبارزه با مواد مخدر جهت انعقاد تفاهمنامهها با وزارت خانهها در حوزههاي مختلف امر مبارزه با مواد مخدر؛ با توجه به شرايط جغرافيايي، اجتماعي و فرهنگي هر استان نظرات و ديدگاههاي مسئولين استانها نيز در اين زمينه مورد استفاده قرار دهد.
وي ضمن اشاره به ماده ۵۷ سياستهاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري در رابطه با مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و روانگردانها براساس سياستهاي كلي ابلاغي، بر كنترل و مديريت مصرف مواد مخدر تاكيد شده به طوري كه در سال پاياني اجراي برنامه ششم شاهد كاهش ۲۵ درصدي اعتياد به مواد مخدر در جامعه هدف باشيم.
دبير شورا گفت:در راستاي ماده ۸۰ قانون برنامه ششم توسعه دولت مكلف شده است طرح جامع پيشگيري از اعتياد را اجرايي كند و با توجه به سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري موضوع آسيبهاي اجتماعي و مبارزه همه جانبه با آن تاكيد شده كه در صدر آن معضل اعتياد قرار دارد كه بايد مطمح نظر مسئولين قرار گرفته و نسبت به مبارزه با شيوع و گسترش آن اهتمام وجود داشته باشد.
دكتر كرباسي با تاكيد بر اولويت قرار دادن حوزه پيشگيري افزود: پديدههاي اجتماعي تكرارپذير، تغيير پذير و قابل كنترل و مديريت ميباشند لذا لازم است اقدامات اجرايي بر اساس شواهد علمي و مبتني بر كار كارشناسي شده باشد.
وي ايجاد اطلس جغرافيايي و تدوين نظام جامع رصد آسيب هاي اجتماعي را دو هدف عمده و اولويت اصلي در حوزه آسيب هاي اجتماعي در برنامه ششم دانست و افزود: اقدامات خوبي توسط دستگاههاي دخيل در امر مبارزه با اعتياد انجام شده اما لازم است ضمن حذف موازيكاريها نسبت به تقويت عوامل محافظ و تضعيف عوامل خطر اهتمام لازم را داشته باشيم.
دبير شورا در پايان با تاكيد بر صيانت و حمايت اجتماعي از معتادين بهبود يافته و خانواده هاي آنان خواستار هم افزايي مديران دستگاههاي اجرايي، سازمانهاي مردم نهاد و خيرين براي تحقق كاهش حداقل ۵ درصدي نرخ مرگ و مير معتادان و شيوع بيماريهاي مهلك و رفتارهاي پرخطر و افزايش حداقل ۵ درصدي دسترسي به خدمات و امكانات درماني جهت معتادين با مطمح نظر قراردادن برنامه ششم شد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد۹۶٫۰۵٫۲۴