• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
5

عملکرد نامناسب مراکز بهاران/ افزایش انواع مراکز درمانی بهبود معتادان متجاهر

  • کد خبر : 38867
  • ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۸

   سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت؛ مراکز بهاران تاکنون عملکرد خوبی نداشته و باید براساس حکم قانونی به مراکز صیانت، توانمندسازی، اشتغال،‌ بازپروری، بازاشتغال نمودن معتادان بهبودیافته تبدیل شود.   پرویز افشار در گفت‌وگو باخبرنگار جامعه خبرگزاری میزان گفت: در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ کمپ ماده ۱۵ یعنی مراکز درمان غیردارویی با مجوز […]

 

 سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت؛ مراکز بهاران تاکنون عملکرد خوبی نداشته و باید براساس حکم قانونی به مراکز صیانت، توانمندسازی، اشتغال،‌ بازپروری، بازاشتغال نمودن معتادان بهبودیافته تبدیل شود.

 

پرویز افشار در گفت‌وگو باخبرنگار جامعه خبرگزاری میزان گفت: در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ کمپ ماده ۱۵ یعنی مراکز درمان غیردارویی با مجوز سازمان بهزیستی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۴۵ تا مربوط به زنان و بقیه مراکز مردانه است.

وی افزود: براساس آمارهای موجود میزان کشفیات مواد مخدر در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۹۶ با حدود ۱۵ درصد افزایش داشته است و در چند ماهه اول سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ با افزایش حدود ۷ درصدی کشفیات مواد مخدر روبرو بوده‌ایم.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد:‌ براساس تفاهم ستاد مبارزه با مواد مخدر و شهرداری تهران راه‌اندازی تعداد دو مرکز بهاران در مناطق ۲۲گانه تهران تصمیم‌گیری شد یعنی ۴۴ مرکز بهاران و هر مرکز با حدود ۱۵۰ نفر جذب افراد معتاد تعیین شده است که مجموعاً حدود ۶۶۰۰ نفر ظرفیت برای جذب افراد معتاد بهبودیافته در این مراکز ایجاد شود و چرخه درمان یعنی معتادان بهبودیافته‌ای که از مراکز ۱۵ و ۱۶ ترخیص شده‌اند در این مراکز برای حفظ‌آموزی، توانمندسازی،‌ صیانت و مثمره ثمر بودن آموزش دیده و به جامعه بازگردند.

وی عنوان کرد: تعداد این مراکز هیچ‌وقت به رقم ۴۴ نرسید و در قسمتی از مناطق شهرداری تعداد محدودی از این مراکز راه‌اندازی شد که براساس آمارهای موجود از مراکز فعال در سطح مناطق مختلف شهرداری حدود ۱۱ الی ۱۳ مرکز راه‌اندازی شده و آمارهای متفاوتی در این خصوص وجود دارد این در حالی است که این مراکز در به حداکثر رسانی فعالیت‌های خود موفق نبوده چرا که به‌جای جذب افراد بهبودیافته در مراکز ماده ۱۶ مشتریان عمده‌ای را به خود جذب کردند.

افشار اذعان داشت: افراد جذب شده در مراکز بهاران می‌بایست از مصرف هرگونه دارو پاک بوده یعنی افرادی که  تحت درمان متادون یا شربت اعتیاد قرار دارند نمی‌توانند در این مراکز حضور یابند این در حالی است که ستاد مبارزه با مواد مخدر معتقد است شربت اعتیاد و متادون این امکان را به افراد می‌دهد که سبک زندگی خود را ثابت کرده و به فعالیت‌های روزمره ادامه دهند همچنین اشتغال و زندگی نسبتاً مناسبی داشته باشند و نهایتاً به سمت ترک کامل اعتیاد روند. اما با این قانون فرصت از این افراد سلب شده و ترک کامل محقق نمی‌شود.

وی در خصوص همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و شهرداری گفت: همکاری‌های خوبی با شهرداری تهران آغاز کرده‌ایم. براین اساس راه‌اندازی این مراکز نیاز به اخذ مجوز دارد و هماهنگی و همکاری‌های لازم با سازمان بهزیستی انجام شده تا مجوز فعالیت صادر شود اما  دراین راستا تعدادی محدودیت وجود دارد که به‌عنوان مثال براساس آیین‌نامه مراکز درمان اعتیاد کشور حدود ۸ نوع مرکز درمان در کشور وجود دارد که مراکز بهاران براساس دستورالعمل‌های موجود به‌صورت کامل و ۱۰۰ درصد شامل هیچ یک از این مراکز نمی‌شود بنابراین باید نگاه جدیدی نسبت به تعداد مراکز درمانی و انواع آن داشته باشیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: براساس ماده ۵ قانون برنامه ششم که به تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان رسیده است سازمان بهزیستی با کمک شهرداری مکلف شده است مراکز صیانت، توانمندسازی، اشتغال و اجتماعی نمودن افراد را راه‌اندازی کرده و افراد بهبودیافته در مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ را شامل شود. براین اساس افراد با اخذ مجوز قضایی به این مراکز معرفی و بعد از نظر متخصصین و تأیید نهایی وارد بازار کار و اشتغال می‌شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مراکز بهاران زمینه خوبی است که با حکم قانونی موجود می‌تواند به مراکز صیانت، توانمندسازی، اشتغال، بازپروری و بازاشتغال نمودن معتادان بهبود یافته تبدیل شود.


منبع: میزان ۹۶٫۰۵٫۲۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=38867

برچسب ها