حقوقدان و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر شیوه مبارزه با مواد مخدر کرامت انسانی را زیر سؤال برده و پیشنهاد میکنم هر کیلومتر یک پاسگاه ایجاد شود تا مسیرها قابل کنترل شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، حجتالاسلام موسی قربانی در مناظره روشهای مبارزه با اعتیاد گفت: اینکه برخیها بحث هزینه مبارزه با مصرف مواد مخدر را مطرح کردهاند بنده معتقدم که نباید فقط هزینهها را در نظر بگیرند در حالی که هزینههای عرضه کمتر از تقاضا است.
وی ادامه داد:در روشی که نتوانیم تولید مواد مخدر را کنترل کنیم و به شیوه فعلی مبارزه کنیم هزینه زیادی را باید پرداخت کنیم و در این مسیر کرامت انسانها را از بین بردهایم.
این حقوقدان تصریح کرد: فردی که آدم خوبی است اما زمانی که از شهرستانهای مرزی کشور مسافرت میکند در مسیر بازگشت چندین بار جلویش گرفته میشود و افرادی را دیدهایم که در معرض دید سگ قرار دادهاند تا ببینند مواد مخدر حمل میکنند یا خیر گاهی هم از دستگاههای پزشکی استفاده میکنند و دستشوییهای اجباری میفرستند.
قربانی افزود: همه اینها هزینههایی است که باید در نظر بگیریم فردی که اعدام شده خانوادهاش چه گناهی دارد و زندگی یک فرد زندانی چه میشود افرادی هم که در مبارزه با مواد مخدر شهید شدهاند و جانشان از هر کسی عزیزتر است را نیز باید در نظر بگیریم. همچنین افرادی که به هر دلیلی اشتباه کردهاند نانآور خانواده خود بودهاند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: در واقع شیوه مبارزه با مواد مخدر کرامت انسانی را زیر سؤال میبرد.
وی گفت:در بخش مبارزه هزینههای بسیار میشود و این در حالی است که ۹۳۶ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و ۹۰۹ کیلومتر مرز مشترک با پاکستان داریم که اگر در هر کیلومتر یک پاسگاه ایجاد کنیم با ۵۰۰ متر دید، تمام مسیر قابل کنترل خواهد بود.
علی مؤیدی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در پاسخ به این پیشنهاد گفت: آنچه که مشکل است در حوزه مبارزه و تقاضا این است که توازنی برقرار نیست و عمده تلاش ما متمرکز بر مقابله با مواد مخدر بوده است.
وی تصریح کرد: طبق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری با مشاهده کارنامه دستگاهها میبینیم که کدام یک بیشترین تلاش را داشته است.
مؤیدی گفت: در مرزهای خشکی و در مرز افغانستان توانستهایم انسداد خوبی ایجاد کنیم و موانع استحکامی خوبی ایجاد شده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: تا چند سال پیش کاروانها به راحتی از مرز افغانستان به ایران میآمدند اما امروز این مسیر به سمت پاکستان و آبهای آزاد تغییر کرده است.
وی با اشاره به اینکه اگر این مسیرها مسدود شود آثار بهتری را شاهد خواهیم بود، گفت: در کشورمان فقط در حوزه مقابله حرف قابل توجهی داریم و در حوزه پیشگیری اقدامات خوبی در دهه اخیر شده اما نیازمند عزم جدی در این حوزه هستیم.
«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»