عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، پیشگیری اولیه و ثانویه و آموزش مهارتهای زندگی و نحوه مداخله مردم در زمینه های مختلف میتوان بار بزرگی از دوش دولت برداشت.
محمد اسدبیگی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: با تغییر تدریجی شیوه زندگی بدنبال پیشرفت تمدن، علاوه بر اینکه باعث رفاه بیشتر مردم شده اما عوارض و معضلاتی مانند افزایش آسیبهای اجتماعی که ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و روان گردانهاست، را به دنبال داشته است.
وی اظهار کرد: در گذشته با توجه به شیوه زندگی مردم که به شکل سنتی بیشتر رایج بود، آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد نیز کمتر نمایان میشد ، اما امروزه با تغییر شیوه زندگی به شکل امروزی و جدید گاهی مسائلی ایجاد میشود که حل آن از عهده بسیاری از افراد خارج است.
اسدبیگی با بیان اینکه اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی باعث بروز بیمایهای لاعلاجی مانند ایدز را علاوه بر آسیبهای اجتماعی مانند طلاق، جرم، خشونت، قتل و غیره را همراه دارد، ادامه داد: با توجه به این مسایل دستاندرکاران امر را باید وادار به برنامه ریزی و اقدامات مناسب جهت کنترل معضلات اجتماعی کرد و یکی از استراتژی های مهم مبارزه با بروز معضلات اجتماعی ، آموزش و اطلاع رسانی است .
این متخصص علوم اعصاب و روان ، با یادآوری اینکه یکی از علل گسترش و افزایش آسیب های اجتماعی از جمله مصرف مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی میان نوجوانان و جوانان کم رنگ شدن نقش مردم در قالب تشکل های مردمی در پیشگیری فرهنگی و اجتماعی است ، تصریح کرد: از آنجایی که در ۳۰ سال گذشته پیشگیری وظیفه دولتی قلمداد می شد، مردم نقش کمتری در کاهش آسیبها بر عهده داشتند اما امروزه با روزانه مصرف انواع مواد مخدر در کشور، پیشگیری فرهنگی و اجتماعی باید از سوی مردم جدیتر گرفته شود.
به گفته اسدبیگی، در قالب سمن ها یا تشکل های مردمی می توان از انرژی اجتماعی به نحو احسن در امر پیشگیری از اعتیاد بهره گفت ،چون آموزش به خانواده ها در مورد آسیب ها و عوارض و ناهنجاریهای اجتماعی مانند مواد مخدر میتوان خانواده ها را نسبت به سرنوشت فرزندان خود و شهروندان را در در مورد جامعه حساس کرد.
وی با اشاره به اینکه برای ویروسی بودن اعتیاد باید اقشار مختلف مردم را در امر پیشگیری بسیج کرد، افزود: سالانه میلیاردها تومان بودجه کشور در پیشگیری کنترل و مقابله آسیب های اجتماعی هزینه می شود و ۲۲ سازمان و نهاد پیشگیری کننده در این زمینه نیز فعالیت می کنند ، در حالیکه نتیجه شرایط جامعه مطلوب نیست و باید قاطعانه بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر جدی گرفته شود.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۵٫۱۵