معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان شمالی بر استفاده از ظرفیت سمنها در اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی، محمد تقی ایرانی در کمیته توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد استان اظهار داشت: کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه در بحث اعتیاد مستلزم مشارکت همگانی و عزم و اراده ملی است.
ایرانی بيان داشت: در امر مبارزه با مواد مخدر سمنهای موفق ميتوانند با بهرهگيري از مشارکت مردمی و استفاده از مطالعات و تحقیقات کارشناسی جهت کاهش این بلای خانمانسوز اقدامات موثرتري داشته باشند.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب تاکنون شهدا و جانبازان بی شماری در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم سلامت و امنيت منطقه و جهان کرده است اما به دلیل توطئه های استکبار و گردش مالی بالای تجارت مواد مخدر در جهان و پیوند آن با تروریسم بین الملل، مبارزه با این معضل خانمانسوز بسيار دشوار و پيچيده است بنابراین تمامی آحاد جامعه باید در این راه عزم جدی داشته و از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
معاون استاندار با تاکید بر این موضوع که نباید تنها به ارائه آمار و ارقام بسنده نماييم، افزود: باید با ارائه پیشنهادات خلاقانه و موثر و همچنین عملیاتی ساختن آن جهت کاهش آسیب های اجتماعی ورود جدی تری نسبت به گذشته در حوزه پيشگيري داشته باشیم.
در ادامه این جلسه دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز اظهار داشت: خوشبختانه استان خراسان شمالی از سرمایه های اجتماعی خوبی در حوزه های مختلف علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی برخوردار است که می توان از آنان به عنوان سفیران سلامت و سفیران اجتماعی مبارزه با مواد مخدر بهره مند شد.
احمد ریواده گفت: نهادینه کردن رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر نیازمند مشارکت همه جانبه نهادهاي مدني مي باشد و در این راستا نقش خیرین و سازمان های مردم نهاد بی بدیل است.
ریواده افزود: دستگاه های اجرایی استان برنامه ها و طرح های در دست اقدام خود در حوزه اعتياد را بعنوان اولين اولويت آسیب هاي اجتماعی را به دبیر خانه ستاد جهت ایجاد هم افزایی بیشتر و بهره مندی از ظرفيت ساير دستگاهها و به ويژه سمن ها را ارائه دهند.
وی با اشاره به ضرورت توجه سازمانهاي مردم نهاد به صيانت اجتماعي گفتند: اشتغال يكي از عوامل مهم افزايش مانايي معتادان بر درمان مي باشد. بنابراين بايستي با اولويت برنامه ها و طرح هاي اجرايي با مشاركت اعضاي محترم كميته توسعه مشاركت هاي مردمي و سازمان هاي مردم نهاد به ويژه در حوزه كارآفريني و خيرين محترم تدوين و عملياتي شود.
ریواده ادامه داد: شمار سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه پیشگیری، درمان، کاهش آسیب،توانمندسازی و اشتغال بهبودیافتگان اعتیاد استان در سال جاری ۵۳ تشکل می باشد که از این تعداد ۴۱ سمن سطح بندی شده است.
به گفته وی، از این تعداد، ۲۹ سمن در حوزه پیشگیری و مباحث فرهنگی، ۱۰ سمن در حوزه درمان و ۲ تشکل هم در حوزه کاهش آسیب فعالیت دارند و ۱۲ سمن دیگر نیز در حال سطح بندی هستند.
ریواده در پايان افزودند :استاندار محترم و رئيس شورا ي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان براي کارمندان معتاد نسبت به ترک اعتیاد خود زمان ۱۰۰ روزه اي تعيين كه بايستي براي تحقق اين موضوع مديران محترم اهتمام جدي داشته باشند.
منبع: اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی۹۶٫۰۵٫۱۲