• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
5

اجراي برنامه‌هاي فرهنگي استاندارد در مناطق پرخطر و كانون‌هاي هدف پيشگيري از اعتياد

  • کد خبر : 38731
  • ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۸

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در برنامه زنده راديويي شهر بهشت بر اجراي برنامه‌هاي فرهنگي استاندارد در مناطق پرخطر و كانون‌هاي هدف پيشگيري از اعتياد تاكيد كرد. به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، ابراهيم قربان زاده با تاكيد بر لزوم توجه و دقت بر اجراي […]


دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در برنامه زنده راديويي شهر بهشت بر اجراي برنامه‌هاي فرهنگي استاندارد در مناطق پرخطر و كانون‌هاي هدف پيشگيري از اعتياد تاكيد كرد.


به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، ابراهيم قربان زاده با تاكيد بر لزوم توجه و دقت بر اجراي برنامه‌هاي فرهنگي استاندارد در مناطق پرخطر و كانون‌هاي چهارگانه هدف ، گفت: اميدواريم با همكاري مشاركت فعال دستگاه هاي عضو شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر ، در پايان سال اول برنامه توسعه اقتصادي و اجتماعي ششم، به هدف برنامه در زمينه‌هاي مختلف از جمله كنترل عرضه و كاهش ۵ درصدي تقاضا برسيم و جمعيت هدف را تحت پوشش  برنامه‌هاي آموزشي پيشگيري از اعتياد قرار دهيم.


وي افزود: در راستاي بند ۵۷ سياست هاي كلي برنامه ششم توسعه مبني بر مديريت مصرف و كاهش اعتياد ساليانه به ميزان  5 درصد و تا سال پاياني برنامه، ۲۵ درصد) و  نيز مواد قانون برنامه ششم توسعه،  با مد نظر قرار دادن ميزان شيوع مصرف مواد در استان، نسبت به  برنامه‏ريزي فعاليت هاي پيشگيري از اعتياد با همكاري و مشاركت فعال دستگاه هاي عضو شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان و ساير دستگاه هاي مرتبط با شوراي هماهنگي اقدام لازم انجام خواهد شد.


دبير شورا با بیان اینکه یکی از راهبردهای اساسي در مبارزه با مواد مخدر افزایش آگاهی، حفظ انسجام خانواده ها و اهتمام به برنامه هاي پيشگيرانه است، گفت: در سال‌های گذشته اقدامات خوبی در استان در راستاي برنامه هاي پيشگيري از اعتياد انجام شده است كه برگزای حدود ۴۶۰ کارگاه آموزشی مهارت زندگي وآیین همسرداری ،۱۵۶ نمايشگاه سيار پيشگيري از اعتياد، برنامه هاي جامع پيشگيري از اعتياد در محيط هاي آموزشي از مهد كودك تا دانشگاه، ۹ کارگاه توانمندسازی برای مسئولین و سازمان‌های مردم نهاد، برگزاری جشنواره‌ها و… از جمله اقدامات در پیشگیری از مصرف مواد مخدر بوده است.


قربان‌زاده ادامه داد: تنها از طريق آموزش و اطلاع رساني مناسب است كه مي توانيم افراد را نسبت به عوارض و پيامدهاي جبران ناپذير اعتياد مطلع سازيم و به آگاهي ودانش مسلح نماييم.


وي افزود: گسترش برنامه های فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد در سطح استان با هدف کاهش حداقل ۵ درصدی نرخ بروز اعتیاد با تقویت عوامل محافظت کننده و کاهش عوامل خطر با اولویت زنان و جوانان ، بهره گیری از ظرفیت رسانه ملی، ارتقاء دانش عمومی و آگاهی گروه های مختلف اجتماعی ، ایجاد فرهنگ انزجار از مواد مخدر در دستور كار كميته فرهنگي پيشگيري استان مي باشد.


دبير شورا هدف اصلی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي را اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر با ورود علما، نخبگان، دانشگاهیان، ائمه جمعه و روحانیون در تمامی سطوح جامعه عنوان کرد و گفت: راهبرد اصلی ما پیشگیری اولیه از اعتياد با اجرای فعالیت های پیشگیرانه در محیط های آموزشی شامل مدارس و دانشگاه ، گسترش نشاط و پرنمودن اوقات فراغت ، توسعه ورزش همگانی برای خانواده ها و اقشار سالم جامعه، توجه ویژه به پیشگیری از اعتیاد در محیط خانواده به عنوان مهمترین کانون تربیت رشد و تعالی فرزندان است.


قربان‌زاده گفت: اگر بتوانیم مشارکت مردم را در عرصه مبارزه و مقابله با مواد مخدر و همچنین پیشگیری و فرهنگ‌سازی عدم استفاده از مواد مخدر و اصلاح رفتارهای نوجوانان و جوانان وارد كنيم، در تحقق رویکرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر موفق شده‌ايم.


وي افزود: تحقق رویکرد اجتماعی مستلزم این است که سازمان‌های مردم‌نهادی که در حوزه اعتیاد فعالیت دارند دامنه فعالیت خود را گسترده‌تر کنند، از گروه‌هایی که در جامعه تاثیرگذار هستند مثل هنرمندان، روحانیت، ورزشکاران اصحاب فرهنگ و رسانه استفاده شود چرا كه تعامل این افراد با مردم می‌تواند بسیارتاثیرگذار باشد، هر چه بیشتر زمینه فعالیت این اقشار را فراهم کنیم نتیجه بهتری خواهیم گرفت .


دبير شورا بيان داشت: رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر دارای ابعاد عمیق علمی و عملی است و برای تحقق برنامه‌ریزی‌های اجتماعی می‌توان از گروه‌های مردمی ،مشارکت خیرین برای کمک به افراد گرفتار شده به اعتیاد و خانواده‌هایشان ،رسانه ملي براي اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها بهره برد.


قربان‌زاده رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را رویکرد مثبت و تاثیر گذاردانست و افزود: حضور و مشارکت مردم در امر مبارزه با مواد مخدر و روان گردان می تواند منجر به موفقیت های زیادی شود كه اين مهم  نیازمند همکاری و همراهی آحاد جامعه در امر پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر است.


وي بر لزوم استفاده از گروه‌هاي تاثيرگذار جامعه در حوزه پيشگيري از اعتياد تاكيد كرد و گفت: تعامل این گروه‌ها با مردم می‌تواند در تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بسیارتاثیرگذار باشد و اگر بتوانیم مشارکت مردم را در عرصه مبارزه و مقابله با مواد مخدر و همچنین پیشگیری و فرهنگ‌سازی عدم استفاده از مواد مخدر و اصلاح رفتارهای نوجوانان و جوانان وارد كنيم، در تحقق رویکرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر موفق شده‌ايم.


منبع: روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۶٫۰۵٫۱۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=38731

برچسب ها