عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در حال حاضر مواد مخدر جدید در خانهها و آشپزخانهها تولید میشود و این برخورد را با شبکه مافیای مواد مخدر سخت کرده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مناظره تلویزیونی روشهای مبارزه با اعتیاد گفت: تاریخ و تجربه درازمدت چند ساله داریم و در طول ۳۵ سال پس از انقلاب و تاسال ۷۶ بر مقابله با عرضه مواد مخدر تمرکز داشتیم.
وی ادامه داد: در آن سال به دلیل مشکلات موجود که معتاد را دو ماهه میگرفتیم و کمتر از ۵ درصد موفقیت داشتیم به تصمیم مجمع تشخیص مصلحت قوانین جدیدی وضع شد و رویکرد ما در این عرصه تغییر کرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: به دلیل برخورد در سطح تقاضا و مشارکت مردم رشد بهتری را در مبارزه با مواد مخدر داشتهایم اما در زمینه مواد افیونی غیر از مصرفکننده در ترانزیت آن قرار گرفتهایم.
قاضیزاده هاشمی گفت:۱۷ درصد مواد مخدر که در افغانستان تولید میشود در کشور ما مصرف میشود و هزینه زیادی از این راه در کشور هزینه میشود البته ما را در این حوزه متهم میکنند که بیش از ظرفیت موجود مسئول هستیم و باید نسبت به آن هزینه پرداخت کنیم.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: در حال حاضر متاسفانه مواد مخدر جدید در تمام خانهها و آشپزخانهها قابل تولید شده است و این برخورد را سخت میکند.
قاضیزاده گفت: در بخشی که با این مواد سر وکار داریم به عنوان شبکه مافیای مواد مخدر، در انتهای این شبکه هر کجا را که قطع میکنیم باز شبکه خود را بازسازی میکند و جریان برقرار میشود.
وی افزود: در عرضه مواد مخدر نیز باید مبارزه شود اما مکمل مقابله با تقاضا باید باشد و فضا برای تولید کنندگان و عرضه کنندگان و مواد مخدر باید ناامن شود تا تمایل استفاده از خدمات درمانی افزایش یابد.
این استاد علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مشکلات سلامت روان و اجتماعی ناشی از مواد مخدر گفت: آثار اقتصادی ناشی این مواد قابل تأمل است. بنابراین در عرصه مبارزه با عرضه هیچ کارشناسی وجود ندارد که با آن مخالفت کند اما باید در کنار مبارزه با تقاضا انجام شود.
«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»