یکی از منتخبین دوره پنجم شورای شهر گفت: همه دستگاهها موظف هستند که در مقابل هر مشکلی که در جامعه به وجود میآید سهم خود را بپذیرند و به اندازه سهم شان در حل آن مشکل اعتیاد مشارکت داشته باشند. باید همه به یک فهم مشترک برای برخورد با اعتیاد که یک معضل اجتماعی است برسیم تا بتوانیم این معضل را حل کنیم.
محمد علیخانی در گفتگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: تجربه گذشته و نوع برخوردی که با معضلات اجتماعی داشتیم میتواند به ما کمک کند تا برنامهریزی درستی برای آینده داشته باشیم. سوابق، نوع برخورد، پیامدها، نتیجه و تاثیر آن میتواند راهکار جدید برای مبارزه با معضلات اجتماعی باشد. نوع برخوردی که قبلا داشتیم با خود پدیده اعتیاد بود، در صورتی که دو نوع بحث وجود دارد، یکی برخورد با قاچاق موادمخدر است و یکی اعتیاد. در مقاطعی با کسانی که گرفتار اعتیاد بودند، به شکل مجرم برخورد می شد و به نوعی با معلول همان برخورد عامل را می کردیم و هیچ وقت به نتیجه ای که می خواستیم دست پیدا نکردیم و این معضل اجتماعی پیچیده تر شد.
وی با اشاره به اینکه نگاه و رویکرد جدیدی که در حال حاضر به معضل اعتیاد وجود دارد، تاکید کرد: باید به این پدیده به عنوان یک معضل اجتماعی و کسی که مثل بیمار است برخورد کنیم و او را به سمت درمان سوق دهیم و باید بستری در جامعه فراهم شود که راه برای درمان آسان باشد.
علیخانی با بیان اینکه به مشکلات و معضلات اجتماعی نمی توان یک بعدی نگاه کرد و ابعاد مختلفی دارد، گفت: همه اینها حلقههایی هستند که با هم ارتباط دارند. در کشور ما، مردم با معضلات زیادی مانند مشکلات اقتصادی دست به گریبان هستند که این مسائل در سایر بخش ها از جمله بحث اعتیاد و افسردگی تاثیر خواهد گذاشت. متاسفانه نتوانستیم به درستی با معضل اعتیاد برخورد درستی داشته باشیم و روز به روز پیچیده تر شده است.
به گفته وی؛ قطعا پیشگیری، راه موفقیت و درمان این مسائل، نوع نگاهی است که باید به معضل اعتیاد داشته باشیم. یکی از نگاه های مثبت رویکردی که دولت یازدهم است، به ویژه در سیاست های ستاد مبارزه با موادمخدر در دستور کار قرار داده است.
علیخانی با اشاره به این که بعضی وقت ها می گویند چون ستاد مبارزه با موادمخدر متولی است، خودش هم باید دنبال حل مشکل باشد، افزود: همه دستگاهها موظف هستند که در مقابل هر مشکلی که در جامعه به وجود می آید سهم خود را بپذیرد و به اندازه سهم خود در حل آن مشکل مشارکت داشته باشیم. این مشکل ربطی به یک نهاد، ستاد یا سازمان خاص ندارد بلکه به کل جامعه بر می گرد و لذا در برخورد با آن همه دستگاه ها مانند نیروی انتظامی، شهرداری، دستگاه هایی که متولی مستقیم پیگیری مباحث اعتیاد هستند، تمام دستگاه ها و وزارتخانه های دیگر و… اگر به سهم خودشان مشارکت داشته باشند و باور کنند که در این معضل سهم دارند، مطمئنا به نتیجه خاص و چشمگیر دست پیدا می کنیم که تجربه ای برای دیگر کشورها خواهد شد. بنابراین باید همه به یک فهم مشترک برای برخورد با معضلات اجتماعی به ویژه اعتیاد برسیم، می توانیم این بلای خانمانسوز را حل کنیم.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر ۹۶٫۰۵٫۰۴