رییس مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: انتظار برای دستیابی به نتیجه در کوتاه ترین زمان، از مشکلات مشاوران و روان پزشکان ترک اعتیاد است.
دکتر کاوه حجت در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه متاسفانه بیشتر افراد معتاد مراجعه کننده به مراکز مشاوره این انتظار را دارند که طی جلسه اول و دوم مشکل آنها حل شود افزود: این امر امکان پذیر نخواهد بود و حداقل شش تا یک سال زمان نیاز است تا آن پزشک و یا مشاور، بیمار خود را بشناسد سپس اقدامات لازم برای ترک اعتیاد را انجام دهد.
وی در پاسخ به این سوال که به چه دلیل بسیاری از افراد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد بعد از گذشت زمان دوباره تمایل به استفاده از مواد مخدر را دارند اظهار داشت: سم زدایی یکی از اقداماتی است که در مراکز ترک اعتیاد انجام میشود این در حالیست که باید بعد از آن مشاوره درمانی بر روی شخص بیمار انجام شود.
حجت بیان کرد: متاسفانه برخی از افراد به دلیل سبک زندگی که داشتهاند عادت به استفاده از موادمخدر کردهاند که با یک مشاوره درمانی صحیح می توان این عادت را از این افراد جدا کرد و موجب شد تا دوباره به سوی استفاده از این مواد سوق پیدا نکنند.
وی تاکید کرد: هر چه قدر تفکرات و نحوه زندگی در این افراد بیشتر تغییر یابد امکان موفقیت در ترک اعتیاد آنها بیشتر است.
این مقام مسوول گفت: عدم کیفیت مشاورههای روانشناسی یکی از مشکلاتی است که فرد دوباره تمایل به استفاده از موادمخدر دارد.
وی با بیان اینکه عدم تمایل و اعتقاد افراد معتاد به مشاورههای روان پزشکی یکی از مشکلات جدی پیش روی فرایند ترک است خاطرنشان کرد: این امر حتی موجب دلسرد شدن روان پزشکان و مشاوران میشود.
«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»