• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
5

لزوم اجراي بيشتر برنامه‌هاي پيشگيرانه و درمان اعتياد براي بانوان

  • کد خبر : 38506
  • ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۲

دبیر شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در همایش علمی- تخصصی «بررسی آسیب‌های روانی و اجتماعی اعتیاد بانوان» بر لزوم اجراي بيشتر برنامه هاي پيشگبيرانه و درمان اعتياد براي بانوان تاكيد كرد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، ابراهیم قربان‌زاده با بیان اینکه امروز اعتیاد بلایی خانمان‌سوز […]

دبیر شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در همایش علمی- تخصصی «بررسی آسیب‌های روانی و اجتماعی اعتیاد بانوان» بر لزوم اجراي بيشتر برنامه هاي پيشگبيرانه و درمان اعتياد براي بانوان تاكيد كرد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، ابراهیم قربان‌زاده با بیان اینکه امروز اعتیاد بلایی خانمان‌سوز است که گریبان‌گیر تمام کشورهای جهان است، افزود: ایران و به ویژه استان خراسان رضوی با همسایگی با بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد مخدر در دنیا شرایط خاص خود را دارد.


وي افزود: اگرچه تعداد مردان معتاد از زنان معتاد بیشتر است اما روند رو به رشد اعتیاد زنان در سال‌های اخیر بسیار نگران کننده بوده است. از آنجایی که مادران نقش تعیین کننده‌تری در تربیت و نقش‌پذیری فرزندان دارند اعتیاد زنان احتمالا تاثیر عمیق‌تری بر جامعه‌ای که نسل آینده، آن را اداره خواهد کرد می‌گذارد و لذا توجه زیادی را می‌طلبد.


دبير شورا با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مرزها برای جلوگیری از ورود موادمخدر به کشور، ادامه داد: با وجود اقدامات صورت گرفته مواد مخدر همچنان وارد کشور می‌شود و اقداماتی مانند کشیدن دیوار و حصار در مرزها باعث کاهش واردات مواد مخدر به ایران نشده بلکه تنها باعث سخت‌تر شدن ورود آن شده است.


قربان‌زاده با بیان اینکه در سال‌های گذشته اقدامات خوبی در استان در مبارزه با مواد مخدر انجام شده است، تصریح کرد: برگزای حدود ۴۶۰ کارگاه آموزشی آیین همسرداری و آیین زندگی، ۹ کارگاه توانمندسازی برای مسئولین و سازمان‌های مردم نهاد، برگزاری جشنواره‌ها و… از جمله اقدامات این سازمان در پیشگیری از مواد مخدر بوده است.


وی افزود: همچنین از سال ۹۱ تاکنون بیش از ۲۵۸۴ نفر در مرکز ماده ۱۶ زنان پذیرش شده‌اند، همچنین ۱۳۶۰ نفر در مراکز ماده ۱۵ و روزانه بین ۱۳۰ تا ۲۰۰ نفر در مرکز ماده ۱۶ نگهداری می‌شوند و چیزی حدود ۳۰۰ نفر هم روزانه در مراکز ماده ۱۵ نگهداری می‌شوند.


دبیر شورا با اشاره به اسکان ۱۲ هزار نفر در خانه‌های بین راهی، خاطرنشان کرد: افرادی که سرپناه ندارند در این خانه ها اسکان داده می‌شوند، روزانه حداقل ۳۵ و حداکثر ۷۵ نفر در این مراکز نگهداری می‌شوند.


قربان‌زاده با اشاره به اینکه اقدامات خوبی نیز در حوزه درمان صورت گرفته است، گفت: فعالیت ۵۹ تیم اجتماع محور در محلات که حدود ۹۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار دادند، انجام تست غربالگری برای معتادین و… نیز از دیگر اقدامات این ستاد بودند.


وي با بیان اینکه اولویت نخست استان  مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد است، عنوان کرد: امروز حدود ۵۰ درصد از زندانیان ما به دلیل مواد مخدر زندانی هستند و حدود ۳۵ درصد سایر جرایم هم با مواد مخدر در ارتباط هستند.


زنان حدود ۱۰ درصد از جمعيت مصرف كنندگان مواد مخدر در كشور
مشاور قائم مقام دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده گفت: زنان حدود ۱۰ درصد از جمعيت مصرف كنندگان مواد مخدر در كشور را تشكيل مي دهند.


دکتر فیروزه جعفری در اين همایش اظهار داشت: در سال هاي گذشته مصرف مواد مخدر در بين زنان به دليل تبليغات كاذب مانند استفاده از شيشه براي كاهش وزن و رايج شدن مواد مخدر جديد و محرك افزايش داشته است.


وي با بیان اینکه در سال‌های اخیر با فعالیت‌های صورت گرفته، میزان گسترش اعتیاد در زنان نسبتا ثابت بوده است، افزود: بیشترین زنان مصرف‌کننده مواد مخدر در گروه سنی ۲۵ تا ۴۰ قرار دارند.


دكتر جعفري میزان معتادان کل کشور را ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: زنان حدود ۱۰ درصد از جمعیت مصرف‌کنندگان مواد مخدر در کشور را تشکیل می دهند.


مشاور قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده ادامه داد: دستاوردهای پیشگیری و کنترل مواد مخدر در حوزه زنان در سال‌های گذشته در کشور مثبت بوده و تشکیل کمیته زنان از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه به شمار می‌رود.


جعفری با اشاره به نگرانی شیوع مصرف مواد مخدر در زنان جهان، متذکر شد: سن شروع اعتیاد در جهان در حال کاهش است و شیوع مصرف این مواد در قشر  تحصیل کرده را نیز شاهد هستیم.


وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد برای پیشگیری درمان اعتیاد، یادآور شد: نقش بارز و مشارکت سازمان‌های مردم نهاد برای پیشگیری و درمان اعتیاد موثر است و این سازمان‌ها پیشرو و یاور دستگاه‌های دولتی در پیشگیری از مصرف مواد مخدر هستند.


مشاور قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در امور زنان و خانواده بیان کرد: راه‌اندازی مراکز درمان اعتیاد در استان‌های پرجمعیت، ایجاد مراکز گذری کاهش آسیب اعتیاد ویژه زنان و راه‌اندازی مراکز درمانی سرپایی و مراکز اقامتی ویژه زنان را از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.


دکترجعفری افزود: با اطلاع رساني هاي صورت گرفته، دوران افزايش مبتلايان به مواد مخدر در بين زنان را پشت سر گذاشته ايم و ابتلا به اعتياد در زنان كشورمان بدين طريق كنترل شده است.


مشاور دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور در امور زنان و خانواده گفت: دستاوردهاي پيشگيري و كنترل مواد مخدر در حوزه زنان در سال هاي گذشته در كشور مثبت بوده است كه تشكيل كميته زنان از جمله اقدامات انجام شده در اين زمينه به شمار مي رود.


وي با اشاره به لزوم آموزش مهارت هاي فرزند پروري در خانواده ، بيان داشت: روابط بين اعضاي خانواده بايد صميمي و عاطفي باشد و والدين بر رفتار خود با فرزندان حساسيت هاي لازم را داشته باشند.


مشاور قائم مقام دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده با اشاره به آسيب هاي شيشه و حشيش ، خواستار اقدامات كنترلي و پيشگيرانه در جامعه به ويژه در بين جوانان شد.


منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۶٫۰۵٫۰۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=38506

برچسب ها