استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به تاثیر شادی در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر گفت: دین به هیچ وجه مخالف شادی نیست و باید برای داشتن جامعه ای سالم و شاد بیشتر تلاش کرد زیرا رواج شادی در جامعه عامل مهمی برای پیشگیری از اعتیاد است.
به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی روز سه شنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان در زاهدان افزود: آموزش و پرورش به عنوان یکی از نهادهای مهم مرتبط با قشر دانش آموز نوجوان و جوان می تواند در این زمینه فعالیت های مطلوبی در مدارس استان برنامه ریزی و اجرا کند.
وی اظهار داشت: بجای انجام طرح های مطالعاتی و عملیاتی جدید در زمینه پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر باید از طرح های قبلی و موفق ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور استفاده کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: باید فعالیت های موفق ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و نیز سایر کشورها مورد بررسی قرار گیرد و بجای انجام کارهای جدید از آنها در این استان بهره گیری شود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت ورزش در سالم سازی جامعه افزود: با توجه به علاقه مردم به ورزش و رویدادهای ورزشی، صدا و سیما می تواند نقش عمده ای در ترویج فرهنگ ورزش داشته باشد.
**کشف ۷۰ تن مواد مخدر در سه ماه نخست امسال
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان نیز در این نشست اظهار داشت: بیش از ۷۰ تن انواع مواد مخدر در سه ماه نخست سالجاری کشف شده که در همسنجی با میزان مشابه سال قبل ۱۹ درصد افزایش داشته است.
محمدهادی مرعشی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه ترک اعتیاد تصریح کرد: در این مدت ۳۵۶ نفر از معتادان متجاهر پس از انتقال به کمپ های ترک اعتیاد تل سیاه زاهدان، نیاتک زابل و محمدان ایرانشهر و بازیابی سلامت خویش، ترخیص شده اند.
وی خاطرنشان کرد: پنج مرکز آسیب های اجتماعی نیز در شهرهای زاهدان، خاش، ایرانشهر و سراوان در این مدت راه اندازی شده است.
رئیس کمیته فرهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر و مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این نشست اظهار داشت: در سال تحصیلی گذشته ۴۰ درصد از دانش آموزان این استان معادل ۲۵۰ هزار نفر زیرپوشش برنامه های آموزشی پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر قرار گرفتند.
علیرضا نخعی ادامه داد: ۴۵۰ مدرس آموزش های لازم در زمینه پیشگیری را در این استان فراگرفته اند و در شهریورماه سالجاری نیز قرار است به پنج هزار مدیر مدرسه استان در این زمینه آموزش داده شود.
وی تصریح کرد: این در حالیست که سال قبل به ۱۰۰ هزار نفر از والدین دانش اموزان آموزش های لازم در این زمینه ارائه شد.
**بهره برداری از ۲۰ پروژه در هفته بهزیستی در استان
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با گرامیداشت هفته بهزیستی اظهار داشت: ۲۰ عنوان پروژه با سرمایه گذاری بیش از ۲۶۰ میلیارد ریال در حال بهره برداری در این هفته در استان است.
محمدرضا سراوانی با اشاره به طرح شناسایی معلولان در استان تصریح کرد: ۴۰ هزار نفر معلول در سیستان و بلوچستان وجود دارند که حدود ۲۰ هزار نفر آنان را بهزیستی شناسایی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: اداره کل بهزیستی با سازمانهای مردم نهادی (NGO) که قصد خدمات رسانی به معلولان را دارند قرارداد امضا و حق الزحمه آنان را پرداخت می کند.
استان سیستان و بلوچستان به سبب همجواری با کشورهای تولید کننده موادمخدر همواره در معرض خطر قاچاق این ماده خانمانسوز و رواج اعتیاد در جامعه است.
این استان افزون بر ۱۱۰۰ کیلومتر مرز زمینی و ۳۵۰ کیلومتر مرز دریایی با کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان دارد.