نماینده دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد، گفت: باید همکاری بیشتری بین این سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان شکل گرفته و در راس آن تبادل اطلاعات و تجارب با ارتقای کیفیت و کمیت در دستور کار قرار گیرد چرا که ارائه اطلاعات دقیقتر از سوی این سه کشور میتواند ابتکار سه جانبه را به نتایج موفقی در آینده برساند.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، آنتونیو دلئو در نشست مقامات ارشد اجلاس ابتکار سه جانبه گفت: ابتکار سه جانبه که با همکاری کشورهای ایران، افغانستان و پاکستان شکل گرفته یکی از عناصر اصلی دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد (UNODC) است و این سازمانه همکاری مشترک این سه کشور را تحسین میکند.
وی افزود: این دفتر اهدافی از جمله تسهیل همکاری بین سه کشور ایران، افغانستان، پاکستان، تسهیل تبادل اطلاعات در عملیاتهای مشترک مرزها را انجام میدهد و بر اساس گزارشهای موجود تاکنون ۱۷ عملیات مشترک با همکاری این سه کشور انجام شده که منجر به کشف و ضبط مواد زیادی شده است.
وی با تاکید بر اینکه گفتگوهای بیشتری در راس مسئولین سه کشور انجام میشود، عنوان کرد: وجود ابتکار سه جانبه، استراتژی منطقهای است که اقدامات خوبی با تشکیل آن سازمان یافته است.
وی اقدامات سه جانبه را یکی از ستون اصلی مبارزه با مواد مخدر منطقه برشمرد و گفت: سعی میکنیم منابع مالی بیشتری و کمکهای فناوری را در اختیار GPC قرار دهیم.
وی تاکید کرد: باید همکاری بیشتری بین این سه کشور شکل گرفته و در راس آن تبادل اطلاعات و تجارب با ارتقای کیفیت و کمیت در دستور کار قرار بگیرد چرا که ارائه اطلاعات دقیق تر از سوی این سه کشور میتواند ابتکار سه جانبه را به نتایج موفقی در آینده برساند.
وی عنوان کرد: در مورد دفاتر مرزی مقرر شده به صورت پایلوت این طرح اجرا شود و امیدواریم نتیجه آن موثر و تاثیرگذار باشد.
نماینده دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد عنوان کرد: یکی از راههایی که قاچاقچیان مواد مخدر از آن برای قاچاق مواد مخدر استفاده میکنند راههای دریایی است که باید ابتکار سه جانبه این موضوع را مورد توجه قرار دهد و برنامههای منسجمی را برای آن تعریف کند.
وی تاکید کرد: سازمان ملل ضمن تشکر از اقدامات و فعالیتهای ابتکار سه جانبه که با همکاری سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان شکل گرفته بر همکاری بیشتر این سه کشور تاکید دارد و آنرا یکی از موثرترین برنامههای مقابلهای منطقه در مبارزه با مواد مخدر میداند.
به گزارش ایسنا؛ همچنین در این جلسه ژنرال گلنبی فرمانده مرزبانی افغانستان با بیان اینکه ۱۰ میلیون معتاد در سطح منطقه وجود دارد، تاسیس دفتر GPC، برنامه عملیات مشترک سه کشور را اقدامی موثر در منطقه برشمرد و گفت: سال ۲۰۰۸ تاسیس GPC به تصویب رسید تا امور مبادله اطلاعات در مبارزه با قاچاق مواد مخدر بین سه کشور ایران، افغانستان، پاکستان تشکیل شود.
وی عنوان کرد: سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ نیز عملیات مشترک کشور افغانستان با ایران صورت گرفت که نتایج خوبی داشت.
وی با تاکید بر اینکه UNODCباید فعالتر شده و GPC را بیش از گذشته حمایت کند، از آمادگی افغانستان برای ادامه همکاری با ابتکار سه جانبه خبر داد و گفت: افغانستان همچنان بر ادامه این همکاری تاکید دارد و امیدواریم در آینده اقدامات موثرتری را از همکاری مشترک سه کشور داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، همچنین اقبال رییس پلیس پاکستان نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در ابتکار سه جانبه گفت: ما به دنبال انجام عملیاتهای موفقی هستیم هرچند که نبود نظم و قانون در عملیاتهای مرزی افغانستان و پاکستان مشکلاتی را به وجود آورده است اما اخیرا مامورین افغانهسان در پاکستان دورههای آموزشی را گذراندهاند.
وی با تاکید بر اهمیت تخریب مواد شیمیایی گفت: این مواد نیز همانند هروئین از اهمیت بالایی برخوردارند و مبارزه با آن باید جزو برنامههای اصلی هر سه کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه پاکستان به ادامه همکاری با ابتکار سه جانبه و مبارزه علیه مواد مخدر تاکید دارد، تصریح کرد: آمار کشفیات نشان میدهد که مافیای مواد مخدر از همه منابع برای قاچاق این مواد استفاده میکنند.