دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان خراسان شمالي به مناسبت سالروز جهاني مبارزه با موادمخدر پيش از خطبه هاي نماز جمعه ۲۳ تيرماه بجنورد سخنراني كرد و گفت: ترويج موادمخدر در جامعه به عنوان يكي از مهمترين ابزارهاي جنگ نرم براي بي تفاوت كردن و هويت زدايي جوانان كشور مي باشد .
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان خراسان شمالي، احمد ريواده در اين سخنراني گزارشي از اقدامات انجام گرفته در حوزه هاي مختلف مبارزه با موادمخدر ارائه كرد و گفت: در سه سال اخير مقام معظم رهبري(مدظله العالي) در چهار جلسه حوزه آسيب هاي اجتماعي كشور، اعتياد را به عنوان اولويت اول آسيب هاي اجتماعي مطرح فرمودند و از تمامي مسئولين خواستند كه كار خارق العاده در اين حوزه انجام دهند.
وي افزود: ستاد مبارزه با موادمخدر كشور نيز در سه سال گذشته با راهبرد اجتماعي شدن امر مبارزه با موادمخدر تلاش نموده است مسائل و مشكلات اين حوزه را با مشاركت مردم، گروه هاي مرجع، روحانيون و علماء ،دانشگاهييان پيگيري نمايد.
دبير شورا بيان كرد: در سه سال گذشته بيش از ۹۶ درصد افزايش تعداد سازمانهاي مردم نهاد در اين حوزه را داشتهايم كه بيانگر هدف گزاري درست ستاد و استقبال فعالان اين حوزه از راهبرد اجتماعي كردن و توجه به امر پيشگيري است.
ريواده در ادامه؛ مواد مخدر و روانگردانها را به عنوان يكي از چهار بحران جامعه جهاني معرفي كرد و گفت: امروز بيش از ۱۷۰ كشور در دنيا مستقيماً با معضل موادمخدر مواجهند و برابر گزارش سازمان ملل نزديك به ۲۴۷ ميليون نفر در جهان گرفتار مواد مخدر هستند. همچنين سود حاصل از اين تجارت كثيف در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ ميليارد دلار برآورد شده كه در رديف سومين تجارت پرسود جهاني قرار دارد حساسيت ما زماني بيشتر مي شود كه متوجه باشيم كه متاسفانه مواد صنعتي و شيوه هاي استعمال آن هر روز متنوع تر و آسيب پذير تر از گذشته و افزايش رواج استعمال مواد صنعتي و رونگردان ها بيشتر متوجه نوجوانان، جوانان و زنان جامعه مي باشد.
دبير شورا بيان داشت: نتيجه همه اين موارد رشد ۱۹ درصد اعتياد در دنيا در سه سال گذشته برابر آمار هاي جهاني است. ريواده با اشاره به پيوند ناگسستني بين قاچاقچيان بين المللي مواد مخدر و گروه هاي تروريستي و تكفيري با اهداف سياسي و اقتصادي، پولشويي و ضربه زدن به بنيانهاي اقتصادي جوامع را يكي از مهمترين مشكلات مواد مخدر دانستند.
ريواده گفت: ترويج موادمخدر در جامعه به عنوان يكي از مهمترين ابزارهاي جنگ نرم براي بي تفاوت كردن و هويت زدايي جوانان كشور مي باشد .
وي با تبيين اهداف آمريكا و كشورهاي عضو ناتو براي حضور نظامي در افغانستان گفت: از سال ۲۰۰۱ كه آمريكا با شعار مبارزه با تروريسم و مبارزه با موادمخدر به كشور افغانستان لشكركشي كرد توليد موادمخدر در افغانستان بيش از ۷۱ درصد رشد داشته است.
ريواده در بخشي از سخنان خود تاكيد كرد: تجربه ۴۰ ساله انقلاب اسلامي به ما آموخته است كه بايد در حوزه مبارزه با مواد مخدر نيز همانند ساير حوزه ها، با اتكاء به ظرفيت هاي داخلي و حضور مردم با رويكرد اجتماعي كردن با اين پديده مقابله كنيم.
وي با تشريح اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: هدف گذاري ما در سال جاري اين است كه با اولويت اقدامات پيشگيرانه، شيوع اعتياد در جامعه متوقف و حداقل ۱۰ درصد كاهش دهيم. بدين منظور برنامه صيانت اجتماعي يكي از مهمترين برنامه هاي سالجاري ميباشد.
ريواده در بخش پاياني سخنان خود با اشاره به شعار جهاني مبارزه با مواد مخدر گفت؛ آموزش مهارت هاي زندگي به جوانان و صيانت از نهاد مقدس خانواده از جمله مهمترين برنامه هاي تاثير گذار در حوزه پيشگيري مي باشد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان خراسان شمالي۹۶٫۰۴٫۲۶