• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 20
10

افزايش ۲۱ درصدي میزان کشفیات مواد مخدر در لرستان

  • کد خبر : 38337
  • ۲۴ تیر ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۷

قائم‌مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: میزان کشفیات مواد مخدر در لرستان ۲۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر استان لرستان؛ علي مؤیدی در گفتگویی با صدا و سیمای مرکز لرستان اظهار داشت: اعتیاد یک معلول پیچیده چند عاملی است که در دنیا با شیب […]



قائم‌مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: میزان کشفیات مواد مخدر در لرستان ۲۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر استان لرستان؛ علي مؤیدی در گفتگویی با صدا و سیمای مرکز لرستان اظهار داشت: اعتیاد یک معلول پیچیده چند عاملی است که در دنیا با شیب تندی در حال افزایش است به گونه‌ای که آمارها نشان می‌دهد ۵۰ میلیون نفر از جمعیت جهان به اعتیاد به مواد مخدر مبتلا هستند.


وی ادامه داد: کشور ما به دلیل موقعیت ژئوپولوتیک و نیز به لحاظ اینکه به شاخص‌های توسعه یافتگی دست نیافته است در بحث اعتیاد بسیار تأثیر پذیر است اما خوشبختانه با رویکردهای نظام جمهوری اسلامی با بسیج دستگاه های دولتی همه قابلیت‌های اجتماعی در حوزه پیشگیری به کار بسته شده اند.


قائم‌مقام دبیركل ستاد با تأکید بر اینکه در سه دهه اول انقلاب بیشترین فعالیت در حوزه مقابله صورت گرفته است گفت: بر خلاف گذشته امروزه مسئولین با نگاهی دانش محور،علمی و نیز با تمرکز بر مؤلفه های خاص آموزشی، تربیتی تلاش می‌کنند که به سمت و سویی برویم که بتوانیم جزء کشورهای موفق در زمینه پیشگیری از اعتیاد باشیم به طوری که اکثرکشورهای اروپایی توانسته‌اند به دلیل تمرکز بر بخش اجتماعی محور و پیشگیری به موفقیت های خوبی دست یابند.   


مويدي افزود: در این چند روزه وضعیت اعتیاد در استان در ابعاد مختلف بررسی شد و درزمینه رفع آسیب‌های اجتماعی مسئله اعتیاد جز اولویت‌های کشور قرار گرفت.


وي عنوان کرد: در راستای محوریت مباحث اجتماعی و تمرکز بر پیشگیری از مواد مخدر در استان لرستان اقدامات خوبی انجام‌شده است.


اين مقام مسئول بیان کرد: در شیوع شناسی اعتیاد در سال ۹۰ میانگین کشوری ۲٫۶۵ درصد بوده که در لرستان این آمار ۳٫۲۱ درصد بود که نسبت به میانگین کشوری شاهد افزایش اعتیاد بوده‌ایم.


مويدي تصریح کرد: در چهار سال گذشته بحث پیشگیری از مواد مخدر به‌عنوان دغدغه در سطح کشور و در بدنه دستگاه‌های اجرایی استان‌ها گسترش پیداکرده و برنامه‌هایی انجام‌شده است.


وی خاطرنشان کرد: میانگین کشوری شیوع شناسی سال ۹۴ دارای رشد بوده و به ۵٫۳۹ رسیده اما در لرستان ۴٫۷۶ بوده که رو به کاهش است.


قائم‌مقام دبیركل ستاد با بیان اینکه درصد شیوع اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزان کشور ۱٫۲ درصد بوده و در لرستان کمتر از یک درصد است، گفت: درصد شیوع اعتیاد در جمعیت دانشجویی کشور ۵٫۶ درصد بوده که در لرستان ۶٫۲ است.


مويدي اظهار داشت: نگرش به مواد مخدر در لرستان نسبت به میانگین کشوری کمتر است و سمن‌ها با مشارکت مردم در جهت کاهش تمایل مردم می‌توانند مؤثر باشند.


وي با اشاره به اینکه میزان کشفیات مواد مخدر در استان ۲۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد افزود: از ۲۵ مصوبه‌ای که داشتیم ۱۰ مصوبه در رابطه با پیشگیری و کاهش آسیب‌ها است که تنها راه کاهش اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر استفاده از ظرفیت‌های مردمی است.


قائم مقام دبيركل ستاد عنوان کرد: در حوزه پیشگیری و در بحث توانمندسازی بنا شد کارگاه‌های آموزشی با عنوان طرح کاج در مدارس، آموزش پیشگیری در بحث محیط‌های نظامی، آموزش روحانیون و طلاب تشکیل و در بحث مروجان بهداشت،  سلامت و حمایت از ۱۰ سمن فعال در لرستان به لحاظ قابلیت و پتانسیل خوب استان حمایت‌های مالی ازجمله فعالیت‌های پیشگیری است.


مويدي همچنین با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته توسط سمن ها و سازمان‌های مردم‌نهاد اظهار داشت: موضوع اعتیاد به لحاظ بافت اجتماعی که دارد یک سیستم کاملاً پنهان،ن پویا و فعال است که دارای اهدافی مخروطی است به صورت آبشاری و مدیریت از بالا به پایین از جنس صیانت و مهارت آموزی است از این رو اگر کشوری بتواند ترکیبی و تلفیقی از دولت و حاکمیت به لحاظ سیاست گذاری داشته باشد باید به وسیله ظرفیت ها و پتانسیل ها و عواملی که در حوزه اجتماع می تواند این بخش از حاکمیت را به اجرا درآورد قطعاً می تواند در فرایند کاهش از اعتیاد گام بردارند و سمن ها بیشتر در بحث حمایت از خانواده قاچاقچیان فعالیت می‌کنند.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر استان لرستان۹۶٫۰۴٫۲۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=38337

برچسب ها