• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
4

برگزاري همایش گفتمان سازی و اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر با رويكرد نشاط اجتماعي در مشهد

  • کد خبر : 38334
  • ۲۴ تیر ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۳

  دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي در همایش گفتمان سازی و اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر با رويكرد نشاط اجتماعي بر استفاده از ظرفیت گروه‌های مردمی برای مبارزه با اعتیاد تاكيد كرد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي، ابراهيم قربان‌زاده در اين همایش […]

 

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي در همایش گفتمان سازی و اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر با رويكرد نشاط اجتماعي بر استفاده از ظرفیت گروه‌های مردمی برای مبارزه با اعتیاد تاكيد كرد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي، ابراهيم قربان‌زاده در اين همایش كه با حضور سازمان‌هاي مردم‌نهاد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، مدير كل بانوان و خانواده استانداري، در محل سالن اجتماعات ورزش و حوانان استان برگزار شد، با تاکید بر بحران مواد مخدر در سطح جهانی گفت: امروزه در کنار سه بحران جهانی فقر و رشد جمعیت نابودی محیط زیست تهدیدات هسته‌ای، موضوعِ مواد مخدر بعنوان بحران چهارم و بزرگترین شوک هزاره سوم سبب گردیده تا بالغ بر ۱۷۰ کشور در جهان با این معضل دست و پنجه نرم کنند و بيش از ۲۲۰ میلیون نفر از جمعیت جهان بعنوان معتاد، (مصرف کننده موادمخدر) باشند.


وي گفت: اعتیاد خسارات جدی را نه تنها به فرد بلکه به جامعه وارد می‌کند، از همین رو برای پیشگیری از اعتیاد نیازمند مشارکت همه جانبه هستیم.


دبير شورا افزود: ۲۲۰ میلیون نفر در دنیا گرفتار معضل اعتیاد هستند و این امر بدان معناست که زمینه برای فعالیت بیش از ۱۰ میلیون قاچاقچی حرفه‌ای در دنیا فراهم شده است.


قربان‌زاده اظهار کرد: متأسفانه در جامعه امروز مواد مخدر در کنار نفت، اسلحه و توریست به‌عنوان یک صنعت غیرقانونی جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است.


وی گفت: با توجه به حوادث سالیان اخیر و حضور ناتو در افغانستان، تولید این ماده از ۴ هزار تن در سال به ۷ هزار تن افزایش یافته است.


دبیر شورا با بیان اینکه بیش از ۳۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز در راستای مبارزه با قاچاق مواد مخدر تقدیم انقلاب شده، اظهار کرد: حفر کانال، مسدود کردن بخشی از مرزها و کشیدن سیم خاردار نیز از جمله اقدامات در جهت مبارزه با قاچاق مواد مخدر بوده است.


قربان‌زاده با بیان اینکه هزینه درمان از پیشگیری بیشتر است، گفت: با توجه به اینکه فقط ۱۵ درصد از این افراد تحت درمان سالم می‌مانند و ۸۵ درصد آنان دوباره به اعتیاد روی می‌آورند، بهترین اقدام برای حل مشکل اعتیاد در جامعه، فعالیت‌های پیشگیرانه است.


وي گفت: اعتیاد بیش از همه جوانان، زنان و کودکان را هدف قرار داده است ، خسارت ناشی از استعمال مواد مخدر نيز فقط متوجه فرد نیست، بلکه خانواده و اجتماع را فلج و در سطح وسیع نظام زندگی اجتماعی را از هم می‌پاشد.


قربان‌زاده افزود: رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر دارای ابعاد عمیق علمی و عملی است و برای تحقق برنامه‌ریزی‌های اجتماعی می‌توان از گروه‌های مردمی بهره برد.


وی رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را رویکرد مثبت و تاثیر گذاردانست و افزود: حضور و مشارکت مردمدر امر مبارزه با مواد مخدرو روان گردان می تواند منجربه موفقیت های زیادی شود كه اين مهم  نیازمند همکاری و همراهی آحاد جامعه در امر پیشگیری و مبارزه با مواد مخدراست.


دبیر شورا گفت: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با هدف انسجام‌ بخشی به سیاست‌ها و ارائه فعالیت‌‌های سازمان‌های غیر دولتی فعال در حوزه اعتیاد با رویکرد پیشگیری، درمان و حمایت‌های اجتماعی از آسیب ‌دیدگان و افراد در معرض آسیبِ‌های اجتماعی از جمله اعتیاد اقدامات خوبی را با همکاری دستگاه‌های اداری استان در خراسان رضوی اجرا کرده است.


همچنين معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، در همایش صیانت و گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر استان گفت: رویکرد اجتماعی سازی امر مبارزه با موادمخدر، بدون ایجاد نظام مشارکت نهاد مردمی امکانپذیر نیست.


وی افزود: مهمترین رویکرد دولت ارتقای بستر کمی و کیفی سازمان های مردم نهاد، جلب مشارکت حداکثری آنان برای کمک به حل مسائل و دستیابی به توسعه پایدار، متوازن و همه جانبه است.


معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: دولت بدنبال توانمندسازی، مهارت افزایی و آگاهی بخشی اقشار مختلف جامعه است و این ارتقاء را بدون سازماندهی و تشکیلات یعنی ایجاد بستر مشارکت مردم نمیتوان متصور بود.


حسینی با بیان اینکه دولت هزینه های هنگفتی را در حوزه مبارزه با موادمخدر انجام داده است، افزود: انسداد مرزها، تقدیم بیش از ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز، مداخلات درمانی، قضاییو نگهداری زندانیان از جمله هزینه های انجام شده در این راه است.


وی افزود: توجه به برنامه یپیشگیری اولیه از اعتیاد و توانمندسازی اقشار مختلف مردم به صورت نهادمند ضرورت داردو دولت در همین راستا ۴۰ درصد خدمات پیشگیرانه را ارتقا بخشیده است.


گفتني است در پايان اين همايش مسابقه ورزشي ويژه سازمان هاي مردم نهاد حوزه پيشگيري و درمان اعتياد برگزار و از ۵ سمن فعال نيز تقدير شد.


منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۶٫۰۴٫۲۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=38334

برچسب ها