دبیر شوراي هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان خبر داد: انجمن صنفی درمانگران اعتیاد استان از صاحبان سه واحد صنفی عرضه مواد غذایی که از فروش دخانیات صرف نظر کرده اند، تجلیل كرد .
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان؛ محمدهادی مرعشی با تایید و تکریم این اقدام پیشگیرانه فرهنگی گفت: این اقدام که توسط انجمن صنفی درمانگران اعتیاد استان انجام شده است اقدامی بسیار مثبت و مؤثر است.
وي ادامه داد: از چنین اقدام هایی توسط ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان حمایت می شود و قبل از این هم با وجود این که وظیفه این ستاد و این انجمن مقابله با دخانيات نیست اما بارها اقدام های مشابه برای جلوگیری از مصرف دخانیات و انواع پان در استان انجام شد.
سیدحامد هاشمی دبیر انجمن صنفی درمانگران اعتیاد استان نيز گفت: براساس مطالعات انجام شده در جهان به اثبات رسیده است که دخانیات، دروازه ورود به اعتیاد است چرا که افراد معتاد ابتدا مصرف دخانیات را آغاز کرده اند و سپس گرفتار انواع مواد مخدر شدند.براین اساس مهم ترین اقدام پیشگیرانه مقابله با عرضه دخانیات است.
وي با بیان این که در همه کشورها قوانینی برای جلوگیری از دسترسی نوجوانان و جوانان به دخانیات وجود دارد، افزود: براساس قانون ملی مبارزه با مواد مخدر در ایران اجازه فروش دخانیات به افراد زیر۱۸ سال داده نمی شود، از طرفی فقط مراکز دارای مجوز از اداره دخانیات می توانند برای فروش دخانیات اقدام کنند که معمولاً واحدهای صنفی عرضه موادغذایی و سوپرمارکت ها با کسب این مجوز این کار را انجام می دهند.
هاشمي تصریح كرد: با این حال برخی مراکز و واحدهای صنفی با وجود این که ممنوعیت قانونی برای فروش دخانیات ندارند به دنبال مجوز فروش آن نرفته اند و با نصب تابلویی به مشتری ها اعلام می کنند که در این محل دخانیات عرضه نمی شود که با پایش های انجام شده در زاهدان متوجه شدیم تعداد این مراکز کم نیست و این افراد برخلاف بسیاری از مغازه ها که فروشندگان آن بهترین محل را به ارائه برندهای دخانیات اختصاص داده اند، از این کار صرف نظر کرده اند.
وی عنوان كرد: به مناسبت هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر و هفته بدون دخانیات این انجمن صنفی تصمیم به حمایت معنوی و تشویق از صاحبان این واحدهای صنفی گرفت که روز گذشته به شکل نمادین از سه واحد صنفی تقدیر شد. در این حرکت نمادین تابلویی طراحی و در این فروشگاه ها با محتوای «با افتخار دخانیات نداریم و ما از سودش گذشتیم، شما هم از مضراتش بگذرید» نصب و لوح تقدیری هم به فروشندگان این واحدهای صنفی تقدیم شد. از طرفی یک برچسب با محتوای «واحد خرید ایمن برای کودکان و نوجوانان» نیز در این فروشگاه برای رویت مشتری ها نصب شد و این واحد ها به عنوان واحد نمونه پیشگیری از اعتیاد معرفی شدند.
هاشمي خاطرنشان کرد: از آن جایی که واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی که اکثرا فروشنده دخانیات هم هستند خطر دسترسی نوجوانان به دخانیات را افزایش می دهند، با نصب این برچسب در بین مردم فرهنگ سازی می شود که واحدهای صنفی که دخانیات عرضه نمی کنند برای خرید نوجوانان امن تر هستند بنابراین چنین پویش اجتماعی نسبت به طرد دخانیات در جامعه رواج پیدا می کند.
وی با بیان اینکه دیگر واحدهای صنفی نیز با این هدف که اجناس مغازه آن ها تکمیل باشد اقدام به کسب مجوز برای فروش دخانیات می کنند، تصریح کرد: برای این واحدها هم مشوق هایی در نظر گرفته شده است که در صورت انصراف از عرضه دخانیات می توانند از آن بهره مند شوند.از مردم تقاضا داریم با خرید از واحدهای صنفی بدون دخانیات به این پویش اجتماعی بپیوندند تا بتوان با این حرکت اجتماعی از معضل اعتیاد در جامعه پیشگیری کرد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان۹۶٫۰۴٫۲۴