دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در نشست راهکارهای دینی و فرهنگی در پیشگیری از اعتیاد که با حضور علماي اهل تشيع و تسنن در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، بر استفاده از ظرفیت گروههای مردمی برای مبارزه با اعتیاد تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، ابراهیم قربانزاده در نشست راهکارهای دینی و فرهنگی در پیشگیری از اعتیاد که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، گفت: استان خراسان رضوی هم مرز با بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان است و از طرفی ۱۷۰ کشور جهان نیز با این پدیده خانمان سوز دست و پنجه نرم میکنند.
وي گفت: اعتیاد خسارات جدی را نه تنها به فرد بلکه به جامعه وارد میکند، از همین رو برای پیشگیری از اعتیاد نیازمند مشارکت همه جانبه هستیم.
دبير شورا افزود: ۲۲۰ میلیون نفر در دنیا گرفتار معضل اعتیاد هستند و این امر بدان معناست که زمینه برای فعالیت بیش از ۱۰ میلیون قاچاقچی حرفهای در دنیا فراهم شده است.
قربانزاده اظهار کرد: متأسفانه در جامعه امروز مواد مخدر در کنار نفت، اسلحه و توریست بهعنوان یک صنعت غیرقانونی جایگاه ویژهای به خود اختصاص داده است.
وی گفت: با توجه به حوادث سالیان اخیر و حضور ناتو در افغانستان، تولید این ماده از ۴ هزار تن در سال به ۷ هزار تن افزایش یافته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه بیش از ۳۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز در راستای مبارزه با قاچاق مواد مخدر تقدیم انقلاب شده، اظهار کرد: حفر کانال، مسدود کردن بخشی از مرزها و کشیدن سیم خاردار نیز از جمله اقدامات در جهت مبارزه با قاچاق مواد مخدر بوده است.
قربانزاده با اشاره به اینکه همزمان با مبارزه باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود، افزود: در خراسان رضوی ۶ هزار معتاد متجاهر تحت درمان هستند که اقدامات منحصر به فردی در این خصوص انجام شده است.
وی اظهار کرد: در سال گذشته ۸ هزار معتاد که از خانواده و اجتماع خود طرد شده بودند در مراکز درمانی نگهداری و تحت درمان قرار گرفتند.
دبير شورا با بیان اینکه هزینه درمان از پیشگیری بیشتر است، گفت: با توجه به اینکه فقط ۱۵ درصد از این افراد تحت درمان سالم میمانند و ۸۵ درصد آنان دوباره به اعتیاد روی میآورند، بهترین اقدام برای حل مشکل اعتیاد در جامعه، فعالیتهای پیشگیرانه است.
قربان زاده گفت: اعتیاد بیش از همه جوانان، زنان و کودکان را هدف قرار داده است و خسارت ناشی از استعمال مواد مخدر فقط متوجه فرد نیست، بلکه خانواده و اجتماع را فلج و در سطح وسیع نظام زندگی اجتماعی را از هم میپاشد.
وي افزود: رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر دارای ابعاد عمیق علمی و عملی است و برای تحقق برنامهریزیهای اجتماعی میتوان از گروههای مردمی بهره برد.
دبیر شورا گفت: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با هدف انسجام بخشی به سیاستها و ارائه فعالیتهای سازمانهای غیر دولتی فعال در حوزه اعتیاد با رویکرد پیشگیری، درمان و حمایتهای اجتماعی از آسیب دیدگان و افراد در معرض آسیبِهای اجتماعی از جمله اعتیاد اقدامات خوبی را با همکاری دستگاههای اداری استان در خراسان رضوی اجرا کرده است.
قربانزاده گفت: استفاده از مشارکت همهجانبه فعالان اجتماعی در حوزه مبارزه با مواد مخدر به منظور صیانت و حمایت از خانوادههای آسیبدیده، امری ضروری است که نیاز به همراهی همه اقشار جامعه دارد.
وي تصریح کرد: مشارکت همه جانبه و همگانی مردم و افراد تاثیرگذار جامعه در رسیدن به هدف مهم پیشگیری از اعتیاد، موثر است.
آیتالله حسن ضیا توحیدی، عضو بعثه مقام معظم رهبری در نشست بررسی راهکارهای فرهنگی و دینی در مبارزه با اعتیاد بیان کرد: مفاسد اجتماعی از جمله دزدی، شرب خمر، قمار، تعدی به حقوق دیگران و … نه تنها از دید جوامع دینی بلکه از دید جوامع غیر دینی نیز منفور است.
وی با اشاره به اینکه آغاز کار برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از اهمیت بهسزایی برخوردار است، اظهارکرد: حدود۵۰ سال قبل یکی از کشورها براساس تحقیقاتی که انجام داد به این باور رسیدند که یکی از مهمترین علل وقوع جرایم در این کشور، مسئله استفاده از مشروبات الکلی است.
در ادامه احمد صارمی، مولوی اهلسنت گفت : بعد از سه بحران جهانی فقر، نابودی محیط زیست و تهدیدات هسته ای، موادمخدر و روانگردان به عنوان بزرگترین منکر هزاره سوم، نوع جدید بردگی در دنیای مدرن است که سبب شده اکثر کشورهای جهان با این معضل دست و پنجه نرم کنند.
وي افزود: با توجه به اینکه بیشتر اهل سنت در افغانستان به تولید مواد مخدر مشغول هستند اما علمای اهل سنت معامله موادمخدر را حرام میدانند.
درادامه داوود میرزایی مقدم، دکترای جامعه شناسی اظهارکرد: با استناد بر مطالعات و براساس مطالعه میدانی درخصوص رویکرد فرهنگی و دینی در پیشگیری از اعتیاد، برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه مبلغان و مداحان با شعار اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر از چهار سال پیش آغاز شد.
گفتني است در پایان این نشست تفاهمنامه همکاری بین مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان امضاء شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۶٫۰۴٫۲۴