دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان مهمترین رکن پیشگیری از اعتیاد را خانواده دانست و ایجاد نشاط اجتماعی و گسترش مشارکت های مردمی را کلید حساسیت سازی جامعه عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان، سلیم کریمی در همایش گفتمانسازی صیانت از خانواده و تجلیل از فعالان عرصه مبارزه با مواد مخدر در شهرستان قروه با تأکید بر حساسیتسازی خانوادهها نسبت به اعتیاد اظهار داشت: مهمترین راهکار مبارزه با اعتیاد اجتماعی شدن است و پله این اجتماعی شدن از طرف خانواده می باشد.
وی با بیان اینکه آموزشهای صورت گرفته باید مستمر و مداوم باشد، افزود: آموزش اگر درست باشد باید منجر به تغییر نگرش و پس از آن تغییر رفتار شود لذا کاربردی کار کردن نیازمند آموزشهای اساسی است.
به گفته کریمی امروزه ۹۰ درصد پیشگیری از اعتیاد منسجم بر خانواده است و در واقع مهمترین رکن پیشگیری از اعتیاد خانواده می باشد.
وی بر ایجاد انسجام در خانواده ها با رعایت آیین همسرداری و فرزندپروری، ایجاد نشاط اجتماعی و شناسایی نقاط مرجع استراتژیک تأکید کرد و توجه به سلول اصلی عامل اعتیاد از جانب خانواده ها را ضروری دانست.
دبير شورا با اشاره به تلاش برای افزایش مشارکت های مردمی، تصریح کرد: راه اندازی مجمع خیرين در این حوزه و گسترش سفیران اجتماعي مبارزه با موادمخدر در جامعه، می تواند کلید حرکت های اجتماعی شدن پیشگیری از اعتیاد باشد.
كريمي اظهار داشت: باید آموزشها را بر روی این نهاد مقدس خانواده متمرکز کرد که در آن تربیت فرزندان شروع میشود.
وی عنوان کرد: وقتی پیشگیری از اعتیاد از خانواده و محله آغاز شود بیشک کل جامعه را در بر میگیرد و اینگونه کشور از ابن آسیب پاک میشود و سازمانهای مردم نهاد باید در جامعه نسبت به اعتیاد حساستر باشند و در راستای دعوت از خیرین برای پیشگیری از اعتیاد تلاش کنند.
کریمی گفت: تقویت انسجام خانوادگی، نشاط اجتماعی و فرهنگی ، مهمترین عامل در کاهش شیوع و بروز اعتیاد در جامعه است.
پیشگیری از اعتیاد وظیفه ای همگانی است
سارا عبدی رئیس بهزیستی شهرستان قروه پیشگیری از اعتیاد را وظیفهای همگانی دانست و بر احساس مسئولیت اجتماعی به ویژه از سمت خانواده ها تأکید کرد.
وي افزود: امروزه نقش تشکل های مردمی در کاهش اعتیاد و آسیب های اجتماعی انکار ناپذیر می باشد لذا تلاش برای اعتمادسازی و همکاری هرچه بهتر سمن ها در این حوزه لازم و ضروری است.
به گفته وی سیاست کلی دولت بر اجتماعی کردن فعالیت ها در بخش های حساس است و حضور مردم در این زمینه می تواند تأثیری بسیار مهم داشته باشد.
عبدی توجه به خانواده ها و حساس کردن هرچه بیشتر آنان در امر پیشگیری از اعتیاد را مهم دانست و بر روند اجرایی کردن تمامی راهکارهای حیاتی برای سه محور مقابله، درمان و پیشگیری تأکید کرد.
وی افزود: پيشگیری از اعتیاد تنها مختص به دولت نیست و احساس مسئولیت اجتماعی آن هم از سمت خانواده ها ضروری می باشد.
در ادامه این همایش از ۱۴ نفر از اعضای فعال شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان قروه تجلیل شد.
منبع: روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان۹۶٫۰۴٫۲۴