دادستان عمومی و انقلاب بجنورد گفت: مراکز ترک اعتیاد به منظور مبارزه درست با مواد مخدر باید از محتوای آموزشی مناسب و کادر متخصص بهره مند شوند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان خراسان شمالي، مسلم محمد یاران در نشست خبري به مناسبت سالروز جهاني مبارزه با موادمخدر از برخورد قاطع و بازدارنده با قاچاقچیان مواد مخدر و نیز کارمندان معتاد و تخریب پاتوق های مصرف مواد مخدر در محلات حاشیه ای خبر داد و با بيان اينكه در خصوص كارمندان معتاد به هيچ وجه كوتاه نخواهيم آمد اظهار كرد: ابزار برخورد وجود دارد و كارمندان معتاد در راستاي ترك اعتياد تلاش كنند.
وي از برخورد با خرده فروشان موادمخدر نيز خبر داد و افزود: اين طرح با قدرت اجرا مي شود و در اين خصوص به بانك اطلاعات نياز داريم تا با حمايت دستگاه ها و نهادهاي حمايتي اين طرح را اجراي كنيم.
ياران گفت: انجام اقدامات مشاوره اي براي خانواده ها در اين خصوص وجود دارد، بعضاً برخي افراد منبع درآمد ندارند اگر اقدامات مشاوره اي با آنان انجام شود در چرخه فروش موادمخدر قرار نخواهند گرفت.
وي افزود: نيمي از زندانيان استان خراسان شمالي در حوزه موادمخدر هستند كه مابقي نيز بي ارتباط نيستند. وي با بيان اينكه نهادهاي حمايتي پاي كار بيايند گفت: بايد پس از خروج از زندان برنامه هايي براي مددجويان داشته باشيم.
دولت تدبیر و امید گام های خوبی برای توسعه مشارکتهای مردمي برداشته است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و رئیس کمیته توسعه مشارکت های مردمی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان نيز در اين نشست با بیان این که دولت تدبیر و امید گام های خوبی برای توسعه مشارکت های مردم در عرصه های گوناگون برداشته است، گفت: مجوزهای صادرشده در استان برای سازمان های مردم نهاد طی ۴ سال اخیر نسبت به گذشته ۲ برابر شد.
محمدتقی ایرانی اضافه کرد: شمار سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه پیشگیری، درمان، کاهش آسیب، توانمندسازی و اشتغال بهبودیافتگان اعتیاد در خراسان شمالی در سال ۹۵ نسبت به سال پیش از آن، از ۴۹ به ۵۳ تشکل افزایش یافته است. به گفته وی، از این تعداد، ۳۷ سمن در حوزه پیشگیری و مباحث فرهنگی، ۱۳ سمن در حوزه درمان و ۳ تشکل هم در حوزه کاهش آسیب فعالیت دارند.
رئيس كميته توسعه مشاركت هاي مردمي شورا بهره گیری از ظرفیت هنرمندان، ورزشکاران و نخبگان جامعهبه عنوان سفیران مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد را مورد تأکید قرار داد. وي اجراي برنامه هاي فوق العاده براي اين سفيران براي فعاليت در خصوص پيشگيري از اعتياد و آگاهي بخشي به جامعه هدف را از جمله برنامه هاي مبارزه با موادمخدر در استان خراسان شمالي برشمرد.
ايراني با تأكيد بر پيوند دانشگاه با صنعت در خراسان شمالي بيان كرد: امروز نيازمند فعاليت دانشگاه كارآفرين، ثروت آفرين و دانش بنيان در تمام حوزه هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و به خصوص در حوزه پيشگيري از اعتياد هستيم.
وي با اشاره به اينكه امسال، شعار«گوش كردن به كودكان و جوانان گام نخست در كمك به رشد سالم و ايمن آنهاست» به عنوان شعار سالروز جهاني مبارزه با موادمخدر انتخاب شده است،اظهار كرد: امروز در خانواده هاي ايراني با مشكل گفتگو مواجه هستيم كه بايد اوقات فراغت فرزندان در جهت سالم و با تفريحات برنامه ريزي شده در كنار خانواده صرف شود.
۳۶ نفر به علت اعتياد در خراسان شمالي جان باختند
دكتر ابراهيم گلمكاني رئیس دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي و رئيس کمیته درمان شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر نيز در نشست خبري گفت: پارسال ۳۶ نفر شامل ۳۱ نفر مرد و ۵ نفر زن در اثر اعتياد جان خود را از دست دادند كه اين ميزان در سال ۱۳۹۴، ۱۵ نفر بود.
وي اظهار كرد: در حال حاضر بيش از ۳۱ هزار نفر در ۱۳۰ مركز درماني استان تحت درمان در حوزه موادمخدر قرار دارند. وي گفت: از اين تعداد ۲۷ هزار نفر مرد و بيش از ۴ هزار نفر زن هستند كه در سال گذشته تحت پوشش خدمات اين مراكز قرار گرفته اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي در خصوص مركز درمان دولتي ماده ۱۶ استان و تبصره ۲ رئيس كميته درمان و حمايت هاي اجتماعي گفت: ۴۹۳ نفر مرد و ۳۸۱ نفر زن در اين مراكز در سال ۹۵ تحت درمان بودهاند.
دكتر گلمكاني همچنين بر پيشگيري از اعتياد تأكيد كرد و گفت: هم اكنون اولويت برنامه ها بايد در اين حوزه باشد چرا كه اثرگذاري بيشتري دارد كه در اين راستا انوع بسته هاي آموزشي نياز توزيع شده است.
وي خاطرنشان كرد: ۱۲ مركز جامع سلامت در استان وجود دارد كه در اين مراكز روان شناساني مستقر هستند و يكي از برنامه هاي اين مراكز اجراي طرح غربالگري در سه حوزه اعتياد، الكل و سيگار است كه از خانوادهها ميخواهيم به اين مراكز مراجعه كنند و از خدمات نيز برخوردار شوند.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان خراسان شمالي۹۶٫۰۴٫۲۴