قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نهمين اجلاس مقامات ارشد مبارزه با مواد مخدر ابتكار سه جانبه گفت: ابتكار سه جانبه از سرمايههاي مهم مبارزه با مواد مخدر در منطقه است و سه كشور ايران، افغانستان و پاكستان وظيفه دارند تا از اين سرمايه به نحو مطلوب در جهت اهداف مشتركشان استفاده كنند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مهندس طه طاهري صبح امروز (دوشنبه) در اين اجلاس كه با حضور هياتهاي شركتكننده از كشورهاي جمهوري اسلامي ايران، افغانستان و پاكستان و نماينده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در محل دفتر مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: جمع شما حاضرين در اين اجلاس، يك جمع تخصصي است و با توجه به حوزه كاري و انجام عملياتهاي گوناگون توانستهايد مشكلات و موانع موجود در عرصه مبارزه با مواد مخدر را بهطور عميق درك كنيد و در حال حاضر نيز نياز به ارزيابي دقيقي از ملزومات و مقتضيات كار در اين عرصه داريد.
وي با بيان اينكه نشست امروز از نمونههاي بسيار خوب در تجلي همگرايي منطقهاي براي مبارزه با مواد مخدر است، افزود: خوشبختانه ارزيابيهاي صورت گرفته از نشستهاي تخصصي، كارشناسي و نحوه اجراي توافقات و مصوبات اجلاس وزراي ايتكار سه جانبه، حاكي از بروندادهاي موثر در اجراي موفق برنامهها ميباشد به خصوص كه بنيان يك نهاد مبادله اطلاعات كه در مسير تكامل به سوي يك ساختار تبادل اطلاعات آني و عملياتي از مرزهاي سه كشور تا پايتختها در حركت است.
قائم مقام دبيركل ستاد ادامه داد: تمامي تلاشهاي سه كشور ايران، افغانستان و پاكستان در مبارزه با مواد مخدر، قابل تحسين است اما ظرفيتهاي زيادي براي افزايش سطح همكاريها چه در بعد كمي و چه در بعد كيفي وجود دارد كه بايد در نشستهاي تخصصي و كارشناسان ارشد به آنها توجه كرد و با شناخت دقيق از آنها، راهكارهاي موثر تعيين و در يك ساز و كار مورد توافق، محقق شوند.
طاهري تصريح كرد: اكنون منطقه در شرايطي است كه شاهد تغييرات متناوب در مسيرهاي قاچاق و تحولات در كشت و توليد مواد مخدر، تشديد توزيع مواد محرك و روانگردان و از همه تاسفبار تر رشد شتابان مصرف است و لذا بايد به ظرفيتهاي منطقه براي مبارزه با مواد مخدر توجه جدي كرد.
وي افزود: ابتكار سه جانبه و مشاركت علاقهمندانه هر سه كشور و جديت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل، بنيان محكمي است كه حقيقتاً از سرمايههاي مهم مورد نياز يك مبارزه در منطقه به شمار ميآيد و وظيفه اين سه كشور است تا از اين سرمايه به نحو مطلوب در جهت اهداف مشتركشان استفاده كنند.
طاهري گفت: ابتكار سه جانبه از يك بازوي اجرايي موثر به نام مركز برنامهريزي مشترك منطقهاي (JPC) برخوردار مي باشد و اينجانب به عنوان مقام مسوول در ستاد مبارزه با مواد مخدر از همكاري هر سه كشور در پيشرفت كارهاي اين مركز تشكر ميكنم.
وي افزود: تاكنون هر سه كشور از هر چه در توان داشتهاند براي رسيدن به نتايج موفقيتآميز در مبارزه با مواد مخدر كوتاهي نكردهاند اما لازم است تا جامعه جهاني نيز نسبت به ايفاي تعهدات التزام به اجراي توافقات بينالمللي منطبق با اصل مسووليت مشترك در حمايت از سه كشور و نهاد موجود در منطقه ملتزم و متعهد باشد.
قائم مقام دبيركل ستاد بيان داشت: يكي از مطالبات منطقي و حداقلي اين نشست كه لازم است توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در حوزه بينالمللي مطرح و شركاي غربي را نسبت به ايفاي تعهداتشان متقاعد كند، پرهيز از متهم ساختن ديگران و مشاركت عملي در طرحها و پروژههاي منطقهاي از سوي دولتهاي غربي است و ترديدي نيست كه در راستاي تحقق اين برنامه، ابتكار سه جانبه و مركز JPC در اولويت كار قرا خواهند گرفت.
طاهري در پايان اظهار اميدواري كرد كه اين نشست همچون نشستهاي گذشته بتواند در ارائه توصيههاي موثر و راهكارهاي مفيد به اجلاس وزراي ابتكار سه جانبه كه فردا ۲۸ آذر ماه جاري برگزار ميشود، موفق باشد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۲۷/۹/۹۱