دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان از برگزاري همايش خانواده شاد و به دور از مواد مخدر در لاهيجان خبر داد و گفت: اولياء بايدآموزش فرزند پروري و سبك زندگي سالم و مهارتهاي زندگي را آموخته و روزانه حداقل۳۰ دقيقه با فرزندان خود ارتباط برقراركنند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان؛ محمدحسين شاهكوئي در اين همايش گفت: مواد مخدر در سال ۹۴ بعنوان الويت اول از ۵ اولويت كاهش آسيبهاي اجتماعي كشور توسط مقام معظم رهبري مورد تاكيد قرار گرفته است و ايشان سياستهاي كلي مبارزه با مواد مخدر را در دهم مهر ماه ۸۵ ۱۳يعني حدود ۱۱سال به سران قواي سه گانه ابلاغ و آنها را موظف كردند كه با اين شوك هزاره سوم و منكر قرن حاضر يعني اعتياد وموادمخدر به جد مبارزه و مقابله كنند و همه ما بايد تلاش مضاعف و قابل توجهي دراين امرداشته باشيم .
وي افزود: امروزه از مواد مخدر به عنوان ابزار سياسي واقتصادي جهت نفوذ وسلطه سياسي درساير دولت ها استفاده ميكنند و يكي از شگرد هاي مافيا موادمخدر بهره گيري از فضاهاي مجازي ، سايبري ، ماهواره اي و شبكه هاي اجتماعي است كه با آب و تاب دادن به توليدات خود به اشكال فريبنده و با دروغ پردازي و فريب كاري توجه جوانان و نوجوانان به خود جلب نموده و به آنها القاء مي كنندكه موادشيمايي وصنعتي توليد شده آنان اعتيادآو رنيست ومتاسفانه بعضي ازجوانان و نوجوانان ما بدليل عدم آگاهي از مضرات سوءمواد مخدر و روانگردانها به راحتي در دام آنها گرفتار ميشوند.
دبير شورا در خصوص نقش والدين گفت: پدران و مادران اولين كساني هستند كه در زندگي فرزندان با آنها در ارتباطند و الگوي رفتاري آنها محسوب مي شوند و ضرورت دارد كه فرهنگها و باورهاي غلط را از خانواده ها دور كنيم. و اولياء بايدآموزش فرزند پروري و سبك زندگي سالم و مهارتهاي زندگي را آموخته و روزانه حداقل۳۰ دقيقه با فرزندان خود ارتباط برقراركرده و با آنها صحبت كنند و دانشهاي مفيدي را كه در زندگي خود كسب كرده به افرادنوجوان و جوان و اعضاي خانواده خود انتقال دهند.
شاه كوئي بيان داشت: هرچه ارتباط با فرزندان بيشتر باشد و دوستي و رفاقت با فرزندان پررنگ تر و قوي تر باشد،آنان خلاء عاطفي وروحي كمتري داشته باشند قطع به يقين فرزندان سالمتري خواهند بود و فريب نيرنگ دوستان ناباب و قاچاقچيان و فروشندگان مواد مخدررا كه به عناوين مختلف سعي دارند جوانان را به سمت خود بكشند و آنها را دچار اعتياد و سپس سوء استفاده مالي و… بكنند، نخواهند خورد.
وي افزود: بين قاچاق مواد مخدر و تروريسم و جرائم سازمان يافته پيوند محسوسي بر قرار است و بسياري از گروههاي تروريستي با توليد توزيع وفروش مواد مخدر و كسب سود حاصل از آن، فعاليت مي كنند. لذا الان نشانه روي دشمنان بر روي نهاد خانواده است و جامعه دانشگاهي و كاركنان محيط هاي صنعتي ، ورزشكاران و حتي خوابگاه هاي دانشجويي نيز در معرض كمين وهدف سوداگران مرگ هستند و آنها مي خواهند نيروهاي كار وجوان ما را معتاد كرده و از اين راه سود سرشاري بدست بياورند، لذا آنها چون از فروپاشي نظام سياسي ما كاملاًنا اميد شده اند، بدنبال فروپاشي نظام اجتماعي و خصوصاًخانواده هستند و با توليد انواع مواد شيميايي وصنعتي در اشكال جديد مانند انواع آدامس ، پاستيل ، قرص و شربت باطعم هاي ميوه اي ومعطر، در تلاش هستند كه نسل جوان ما را آلوده نمايند.لذا به خانواده هاتوصيه مي شود از مواد توليدي داخل كشور استفاده كنند.
وي درادامه ياد آور شد كه نگراني ما در اين خصوص بالاست و شما عزيزيان بايد همه پيام ها ، نكات و مواردي را كه توسط كارشناسان و مسئولين مرتبط در امر مبارزه و اعتياد مكرراً بيان مي كنند به آحاد جامعه ياد آوري و گوشزد نماييد.
دبير شورا افزود: اين همايش به خاطر اين است كه اين پيام را به آحاد جامعه ، به پدران و مادران و افراد مختلف اعلام كنيم كه اعتياد يك زلزله خاموش است كهآهسته ميايد وخبرنميدهدو فرد را مبتلا مي كند و وقتي فرد مبتلا به اعتيادشد خود و خانواده اش را به مرحله نابودي مي كشاند.
وي افزود: مي بينيد كه با تمام تلاشهايي كه توسط مسئولين امرصورت مي گيرد،باز سوداگران مرگ وقاچاقچيان مواد مخدر ، هر روزيك مواد صنعتي جديدي را به بازار ارايه مي كنند و اين هم به خاطر سود سرشاريست كه در آن وجود دارد .
دبير شورا به سياست هاي ابلاغي برنامه ششم توسعه هم اشاره كرد كه در آن عنوان شده كه مبارزه با مواد مخدر بايد همه جانبه و فراگير باشد، لذا همه افراد جامعه ازپير و جوان و زن و مرد بايد به عنوان سفير فرهنگي وپيشگيري در راستاي ارتقاء سلامت اجتماعي و جامعه اي سالم نقش خود رابدرستي ايفاء كنند.
شاكوئي در خصوص شيوع اعتياد در بين زنان هشدار داد و گفت: ۱۰ درصد معتادان جامعه ما را بانوان تشكيل ميدهند. و همه مي دانيم كه آنها يا اكنون مادر هستند يا درآينده قرار است مادران اين سرزمين بشوند و اين معلوم است مادري كه درگير اعتياد بشود چه بر سر بنيان خانواده مي آيد و همه اينها بدليل عدم آگاهي به مضرات مواد است.لذا بايد بدانيم كه اعتياد به هيچ گروه و قشر خاصي تعلق ندارد و همه بايد خود و خانواده خود را از آن مصون نگاه داشته و محافظت نماييم.
وي اشاره كرد: ما چند خط ارتباطي داريم: خط ۱۱۰پليس ،خط ۱۲۸ پليس مبارزه با موادمخدر و خط ملي اعتياد ۰۹۶۲۸ و خط 123 و ۱۴۸۰ اورژانس بهزيستي كه آماده پاسخگويي است، اينها پلهاي ارتباطي و راههاي هست تا افرادي را كه در امر مبارزه و در امر پيشگيري و همچنين استفاده از روشهاي مشاوره و پيشگيري ميتوانند به دولت و مسئولين كمك كنند با آنها ارتباط بگيرند و اگر خانوادهها در خصوص اعتياد و مواد مخدر سئوال و مشكلي دارند با مشاوران مادر ارتباط باشند.
دبير شورا در انتهاء به نقش مهم خانواده در برنامه پيشگيري از اعتياد اشاره كرد و گفت: در پيشگيري از اعتياد نقش خانواده واولياء بسيار پر رنگ است و حتي شعار سازمان ملل نيز مويد اين مطلب است كه ابتدا به خواسته ها و نيازها و حرفهاي منطقي فرزندان خود گوش كنيد.
وي از مردم خواست روزانه حداقل ۳۰ دقيقه در مورد مسايل مختلف با جوانان و نوجوانان خود صحبت كنند و به حرفها و انتظارات منطقي آنان توجه كنند.
اين همايش بمناسبت سالروز جهاني مبارزه با موادمخدر با همت دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدرگيلان در سالن اجتماعات آموزش و پرورش شهرستان لاهجان برگزار شده است.
همچين محمد حسين شاه كوئي در جمع نماز گزاران در مصلاي نماز جمعه شهرستان فومن گفت: مواد مخدر و روانگردانها بعنوان شوك هزاره سوم و يكي از بزرگترين منكرات قرن حاضر است كه تقريباً تمام ملل و كشورها درگيرآن هستند.
وي مبارزه با مواد مخدر را از سوي مقام معظم رهبري يك جهاد بزرگ و حركت بسيار عميق در راه پيشرفت ملت ايران عنوان كرد و افزود: دولت يازدهم هم از ابتداي امر و در راستاي اجراي فرامين معظم له رويكرد اجتماعي شدن امر مبارزه را در دستور كار قرارداده و تاكنون ادامه ميدهد.
شاه كوئي بيان داشت: دولت معتقد است با استفاده از تمامي پتانسيلهاي موجود در جامعه دولتي و غير دولتي و با استفاده از همه امكانات مقابله اي ، فرهنگي و درماني و پيشگيري بايد در مقابل اين پديده شوم ايستاد ، زيرا دشمن مستقيماً نوجوانان و جوانان ما را هدف گرفته و درصدد است كه نيروي كارآمد جامعه را ناتوان كند لذا دولت از خانوادهها ميخواهد كه با همه توان در ميدان مبارزه حاضر باشند و با استفاده از مهارتهاي لازم ضمن كسب مهارت فرزند پروري و استفاده از مشاوران لايق و متخصص از خود و فرزندان و خانواده خود مراقبت نموده تا بتوان جامعه اي سالم تر داشت.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان۹۶٫۰۴٫۲۰