معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان شمالی ، فعالیت ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیازمند تغییر رویه در اجرا است و اولين قضيه مي تواند ايجاد گفتمان جديد مبتني بر همگاني كردن اين مبارزه در داخل كشور و حتي در سطح بين المللي باشد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان شمالي؛ محمدتقی ایرانی اظهار داشت: دولت تدبير و اميد تمام توان خود را در مبارزه با مواد مخدر به کار برده است ولی تا این مبارزه و برنامه ها به گفتمان واحد تبديل نشود و مردم و نهادهای مردمی دغدغه كافي را نداشته باشند و ورود نکنند، كارآيي و اثر بخشي اقدامات در برابر ابعاد پيچيده جهاني اين پديده ناچيز خواهد بود.
وي افزود: مبارزه فقط در بعد قهري، قضايي و انتظامي نمي تواند به تنهايي كافي باشد اگر قرار بود با جرم انگاري موضوعات مرتبط با مواد مخدر حل شود، بايد امروز ما توفيقات گسترده اي مي داشتيم كه آمار نشان مي دهد به صرف برخورد نمي توانيم مانع رشد مواد مخدر در كشور باشيم.
معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استانداري ضمن اشاره به تدابیر ابلاغی از سوی وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر و تأکید ايشان بر افزايش نقش مشارکت اجتماعي و بهرهمندی از ظرفیتهای مردمی در سال هاي اخير، شاهد نتايج خوبي در حوزه اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر در كشور نظير: افزايش حساسيت، ايجاد دغدغه و تحرك در مسئولان،كارشناسان،نخبگان و فعالين اجتماعي و گروه هاي مرجع و ارتقاي سطح تعامل و همكاري هاي بين بخشي از جمله نتايج اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر باشيم.
ايراني در ادامه به نقش رسانه ها در ترويج، ارتقاء و گسترش سطح آگاهي اشاره و اضافه كرد: رسانه ها و مطبوعات با اطلاع رساني همگاني نقش مهمي در اين مهم دارند.
وی با بیان اینکه اقدامات زیادی در سال های گذشته برای کاهش اعتیاد و مصرف مواد مخدر انجام شده است اما نتیجه حاصل شده کافی نیست و باید رویه های موجود را چه در برنامه ریزی ها و چه در اجرا تغییر دهیم، افزود: نگاه اجتماعي به معتاد نياز به بازنگري دارد و مردم ما با تكيه بر آموزه هاي ديني مي توانند در اين گفتمان سازي اجتماعي نمودن كه مبتني بر پيشگيري است نقش مهمي را بعهده بگيرند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در این باره افزود: برای مبارزه با مواد مخدر در جامعه نیازمند تحولات اساسی در برنامه ها و رویه های موجود هستیم که برای ايجاد اين تغییرات و تحولات اساسی باید به مردم اعتماد کنیم و اجرای امور را به مردم واگذار کنیم.
ابراني بيان داشت: در جلسات مربوط به بحث مبارزه با مواد مخدر از کارشناسان در حوزه ها مختلف و نهادهای مردمی و سازمان های مردم نهاد در كنار دستگاه هاي دولتي دعوت شوند تا تصميم گيري هاي مناسبي در اين حوزه صورت گيرد.
وي در پايان بيان داشت: اگر مبارزه با مواد مخدر را توانستيم عمومي كنيم و به مهمترين دغدغه جامعه بويژه نسل جوان تبديل كرديم قطعاً در جلوگيري از توزيع مواد مخدر موفق خواهيم بود. لذا تلاش ما دراين دوره ايجاد حساسيت عمومي و همراه كردن مردم در مبارزه با مواد مخدر است.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان شمالي۹۶٫۰۴٫۲۰