استاندار سمنان گفت: مدعيان حقوق بشر در دنيا به دلیل سودجویی و درآمدزایی مواد مخدر، خود دست اندرکار توليد و توزیع اين مواد هستند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سمنان، دکتر خباز در سومین جلسه شورا كه با حضور اسداله هادینژاد معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر و به ریاست وي و با حضور اعضای مرتبط تشکیل شد، افزود: جهان امروز با بحرانهای فقر، محیط زیست، فناوریهای هسته ای، و مهمترین آن با بحران مواد مخدر درگیر است که از آن به زلزله خاموش نام میبرند.
وی اظهار داشت: متأسفانه بیش از ۳۸۰۰ نفر از نیروهای انتظامی خود را در این راه از دست داده ایم و مدعيان حقوق بشر در دنيا به دلیل سودجویی و درآمدزایی خود دست اندرکار توليد و توزیع مواد مخدر هستند.
دکتر خباز گفت: استان ما به دلیل اینکه در شاهراه محور شرق به غرب و شمال به جنوب قرار دارد، امکان رسوب مواد زیاد بوده و از حساسیت ویژه ای برخوردار است.
وی ادامه داد: آگاهسازی و استفاده از همه ظرفیتهای جامعه از طریق مسئولین ذیربط، صداوسیما، مطبوعات، روحانیت، بسیج، و تریبونهای فراوانی که در اختیار ماست، باید مورد توجه قرار گیرد.
همچنين سردار هادی نژاد معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از اعضای حاضر و اقدامات دستگاههای اجرایی استان در خصوص مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در سال ۲۰۰۱ تولید مواد مخدر با ورود نیروهای آمریکایی به افغانستان ۲۰۰ تن بوده، درحالیکه در سال ۲۰۱۴ این تولید به ۶۴۰۰ تن رسید.
وي افزود: حدود ۲۰۰ کیلومتر از مرزهای زمینی مشترک سیستان و بلوچستان و افغانستان ایمن سازی شده است و حدود ۶۰ تا ۷۵ درصد کشفیات در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان است که دستگاه قضایی بیشتر از ۷۰ درصد توان خود را برای مقابله با این معضل در این سه استان صرف میکند.
اسداله هادی نژاد ادامه داد: در بحث خرده فروشها، تاکنون ۴۵۰۰۰ معتاد متهاجر در کل کشور جمع آوری شدهاند و هر زمان به صورت قطعی با این معتادین برخورد شده، بین ۴۵ تا ۶۰ درصد جرائم کاهش یافته است.
وي در پايان گفت: درصد شیوع مواد مخدر در استان سمنان نسبت به خیلی از استانها بسیار کمتر است.
محمدحسين همتي دبير شورا نيز ضمن ارائه گزارش عملکرد شورای هماهنگی در ایام سالروز جهانی گفت: از زمانی که رهبر انقلاب در بحث آسیبهای اجتماعی ورود پیدا کردند، مشارکت مردم در سطح ملی و استانی بیشتر شد و مردم به این نتیجه رسیدند که این مواد خانمان سوز است و مشکلات جدی برای جوانان، خانواده ها و کشور ایجاد میکند.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سمنان۹۶٫۰۴٫۲۰