دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان گفت: درحالی که طی ۱۰ سال گذشته مصرف مواد مخدر ۱۹ درصد رشد و شیوع داشته، اما این روند توسط دولت یازدهم مهار شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا محمدحسین شاهکویی روز شنبه در همایش محیط شاد خانوادگی به دور از مواد مخدر در لاهیجان افزود: دولت یازدهم از هنگام شروع بکار برای مبارزه با مواد مخدر رویکرد اجتماعی را در دستور کار قرار داد که بر اساس آن تنها نیروهای نظامی ، امنیتی و قضایی برای مبارزه با مواد مخدر کافی نیستند بلکه باید مردم پای کار باشند و مبارزه همه جانبه و فراگیر را با این پدیده زشت آغاز کنند.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۴مواد مخدر به عنوان اولویت اول کاهش آسیب های اجتماعی مورد تایید و تاکید قرار گرفت.
وی توجه و مبارزه خانواده را یک ضرورت انکار ناپذیر برای مقابله با پدیده مواد مخدر دانست و اظهار داشت: همه باید در مبارزه با مواد مخدر دخیل باشند و با استحکام نهاد خانواده و زمینه شادزیستن را برای فرزندان فراهم کنند.
شاهکویی فقر، عدم اشتغال ، بیکاری ، نا آگاهی خانواده ها و جامعه از مضرات موادمخدر و سوء مصرف آن را از عوامل اعتیاد عنوان و تصریح کرد: این مسایل به عوامل فردی ، خانوادگی و محیطی بر می گردد و عوامل فرهنگی جدید ، سبک زندگی جدید و تضعیف مبانی دینی نیز در شیوع مواد مخدر تاثیرگذار هستند.
وی متذکر شد: در این رابطه خانواده رکن مهم نظام اجتماعی است که روابط خانوادگی و الگوی رفتاری پدر و مادر نقش مهمی در این رابطه دارد.
شاهکویی مسایل خانوادگی و پاسخگویی به نیازهای جوانان و نوجوانان را بسیار مهم دانست و گفت: باید به این نیازها، پاسخ های منطقی داده شود و بسیاری از نیازها ، شادی و نشاط جوانان را می توان با موسیقی ، تئاتر و کارهای فرهنگی و هنری پاسخ داد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان با اشاره به نقش دستگاه های فرهنگی گفت: ۵۲دستگاه فرهنگی در کشور با استفاده از بیت المال در زمینه فرهنگی کار می کنند که اگر به وظایفشان به درستی عمل نمایند، می توان در مبارزه با مواد مخدر موفق بود.
وی با اشاره به اینکه ۹۰درصد جامعه ایرانی از مواد مخدر ابراز نگرانی می کنند، گفت: اهدای سه هزار و ۷۰۰ شهید و ۱۲هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر در کشور، نشانگر عزم جدی در مبارزه با این مواد خانمانسوز است.
به گفته شاهکویی، ۵۰هزار معتاد در گیلان ثبت شده که از این تعداد ۴۷هزار نفر در مراکز MMT (مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر) و کمپ های ترک اعتیاد در حال درمان هستند.
فرماندار شهرستان لاهیجان نیز در این همایش نقش خانواده به عنوان کانون اولیه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر را مهم و حائز اهمیت دانست و بر تاثیر گذاری نهاد خانواده در آگاه سازی جوانان تاکید کرد.
سید محمد احمدی ادامه داد: آمارها در لاهیجان رویکرد قابل دفاعی را در مبارزه با مواد مخدر نشان می دهد به گونه ای که در شاخص های انهدام باندهای مواد مخدر ۳۵درصد، اقدامات اطلاعاتی ۱۵درصد و کشفیات ۱۵ تا ۱۶درصد در این شهرستان افزایش داشته ایم.
وی ایجاد شادی ، شاد زیستن و جامعه با شور و نشاط را برای مصونیت خانواده ها از مواد مخدر لازم دانست و گفت: در انتخابات اخیر ریاست جمهوری، مردم با نشاط و امید پای صندوق های رای حاضر شدند و در لاهیجان بیش از ۹۰درصد مردم پای صندوق های رای آمدند که نشان از شادی و نشاط مردم دارد.
همایش شاد زیستن ، محیط شاد خانواده به دور از مواد مخدر با همکاری سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گیلان و فرمانداری لاهیجان در سالن باهنر این شهرستان برگزار شد.
لاهیجان در ۴۰ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.