دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی با بیان اینکه باید خانوادهها در زمینه مراقبت از فرزندان در پیشگیری از مصرف مواد مخدر احساس مسئولیت کرده و مراقبت کنند گفت: باید امروز از نقش مردم در مبارزه با مواد مخدر استفاده کنیم.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان محمدعلی نصرتی صبح امروز در همایش صیانت و گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر که در مجتمع فرهنگی۲۹ بهمن تبریز برگزار شد، مواد مخدر را زلزله خاموش و بزرگترین منکر قرن دانست و اظهار کرد: مواد مخدر امروز به ابزاری برای به زانو در آوردن ملتهای مظلوم در برابر مستکبران تبدیل شده است و در کشورهایی مانند ایران ترویج میکنند.
وی با بیان اینکه موضوع مواد مخدر سومین بحران جهانی است افزود: بر اساس آمار سال ۲۰۱۴ در ۱۷۰ کشور دنیا بیش از ۲۴۰ میلیون نفر حداقل یک بار مواد مخدر مصرف کردهاند که این آمار بسیار نگران کننده است.
دبیر شورا با اشاره به افزایش مواد مخدر صنعتی در دنیا، افزایش ۳۲۲ درصدی استفاده از روانگردانها در دنیا را یادآور شد و گفت: سود فروش آن افسانهای است و با رقمی بین ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ میلیارد دلار گردش مالی ۱۰ میلیون قاچاقچی آن را مدیریت میکنند.
نصرتي با بیان اینکه در دوران قبل از انقلاب اسلامی، کشور ایران در هلال طلایی، مرغوبترین تریاک دنیا در کشور ما تولید میشد ابراز داشت: جمهوری اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با توقف تولید، به مبارزه کننده بزرگ با مواد مخدر تبدیل شد و به این افتخار میکنیم.
وي با بیان اینکه تقدیم هزاران شهید و جانباز در راستای مبارزه با مواد مخدر، تنها بخشی از هزینه مبارزه ایران با مواد افیونی است خاطرنشان کرد: باید در کنار اقدامات مقابله و دستگیری قاچاقچیان و توزیعکنندگان مواد مخدر، مهندسی مبارزه نرم با مواد مخدر نیز تغییر یابد چراکه به ابزارهای روز برای مقابله و پیشگیری نیاز داریم.
دبير شورا با تاکید بر اینکه اولویت ما در برخورد با معتادان، ترک اعتیاد داوطلبانه آنهاست، تصریح کرد: هرچند با جمع آوری از زیر پلها و اعزام به کمپهای ترک اعتیاد برای سلامت جامعه به ترک اجباری روی میآوریم و مرکز ماده ۱۶ را برای این موضوع تأسیس کردهایم.
نصرتي بيان داشت: باید خانوادهها در زمینه مراقبت از فرزندان در پیشگیری از مصرف مواد مخدر احساس مسئولیت کرده و مراقبت کنند” نصرتی با بیان این مطلب، گفت: نقش مردم در برحههای مهم نظام تعیین کننده بوده و هست و باید امروز از نقش مردم در مبارزه با مواد مخدر هم استفاده کنیم لذا اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر باید کلید بخورد.
وی با ابراز خرسندی از اینکه امروز در آذربایجان شرقی در حوزه مبارزه با مواد مخدر به جایی رسیدیم که از آمار میزان کشف و برخورد سخن نمیگوییم بلکه از افزایش تولید محتوای فرهنگی، فیلم سینمایی و… سخن می گوییم، ابراز داشت: علت اینکه در ماه رمضان جرائم کم میشود، حضور روحانیون و مردم درپای کار مبارزه با آسیبها است و این باید در طول سال ادامه یابد.
دبير شورا با بیان اینکه همه همت ما معطوف به این است که تا جایی که میتوانیم آگاهی مردم را در سطوح سنی و جنسیتی مختلف افزایش دهیم، اضافه کرد: با این اقدام و ارتقای مهارتهای اجتماعی و تولید آثار هنری میتوانیم توان مقابله و پیشگیری را افزایش دهیم.
نصرتي با تاکید بر اینکه خانواده، مدرسه و رسانه مهترین سنگرهای مبارزه با مواد مخدر و آسیبهای ناشی از آن است گفت: سهم مهمی از انحراف جوانان، مربوط به خلاءهای فضای مجازی و نبود برنامه غنی سازی اوقات فراغت است، لذا باید در این حوزهها به صورت مهندسی شده و دقیق ورود کنیم.
وی با اشاره به اینکه در باشگاهها، آرایشگاهها با دروغ و فریب دادن مردم برای زیبایی و لاغری و غیره مصرف مواد مخدر را ترویج میدهند، ابراز داشت: مصرف موادی مانند ترامادول و غیره مسیر بدون برگشت مصرف مواد مخدر است و باید خانوادهها مراقبت بیشتری داشته باشند.
نصرتی در پایان با بیان اینکه در آخرین جلسه آسیبهای اجتماعی در محضر مقام معظم رهبری گزارشی از اقدامات استان در مبارزه با مواد مخدر ارائه شد افزود: ایشان مهر تأییدی بر این اقدامات زده و فرمودند که منظور من دقیقاً این نوع مبارزه با مواد مخدر است و باید در کشور ترویج شود.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان شرقی ۹۶٫۰۴٫۱۵