دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كردستان گفت: ۸۵۰۰ معتاد در كردستان تحت پوشش خدمات درمانی قرار دارند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان، سلیم کریمی در دیدار با اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با نماینده ولی فقیه در استان به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه بحث مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد وظیفه دستگاه و یا نهاد خاصی نیست و همه باید در این زمینه با توجه به ظرفیتهایی که دارند ورود پیدا کنند، اظهار کرد: یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین مباحث در بحث مبارزه با اعتیاد ارائه آموزش در راستای ارتقای سطح توانایی جامعه است.
دبير شورا خاطر نشان كرد: هلال احمر موظف است تا پایان سال یکهزار و ۲۵۰ نفر را به عنوان كادر تربيت متخصص جهت ارائه آموزش به سایر افراد جامعه آماده نمايند.
كريمي از توزیع بیش از ۴۱۶ هزار انواع بروشور، تراکت و غیره در راستای آگاهسازی و پیشگیری از اعتیاد در استان خبر داد و اظهار داشت: ۷ عنوان کتاب برای طیفهای مختلف در شورای هماهنگي مبارزه با مواد مخدر در استان تدوین و به چاپ رسیده است.
وي با تاکید بر اینکه تمام کارگران کارخانجات بالاي ۵۰ نفر در سال گذشته زیر پوشش طرح کاج قرار گرفتهاند، اضافه کرد: با توجه به اهميت بالاي طرح كاج در استان اين اميد مي رود در سالجاري كارخانجاتي هم كه كارگران زير ۵۰ نفر دارند تحت پوشش اين طرح قرار گيرند.
دبير شورا در رابطه با تاثير ويژه پخش برنامههاي راديويي اظهار كرد: در اين راستا شورا با همكاري و عقد تفاهم نامه اي كه با صدا و سيما بسته است ۲ هزار و ۶۸۰ دقیقه برنامه رادیویی و حدود ۲ هزار ۳۰۰ دقيقه برنامه تلويزيوني داشته است.
کریمی با بیان اینکه ۶ مرکز ترک اعتیاد در استان دولتی و دارای پوشش بیمهای هستند، گفت: تمام مراکز بر اساس تصميماتي كه گرفته شده است با قراردادهايي كه با دانشگاه علوم پزشكي بسته مي شود زیرپوشش بیمه قرار میگیرند ايشان گفت : حدود ۸۵۰۰ نفر زير پوشش خدماتي درماني متادون قرار دارند.
وي خاطرنشان کرد: در فصول سرد سال گذشته با تلاش و همکاری دستگاههای مختلف به ویزه شهرداری و بهزیستی با جلساتي كه برگزار و تصميماتي كه در رابطه با اسكان معتادين متجاهر گرفته شد هیچ مورد مرگي بر اثر سرمازدگی را در استان شاهد نبوديم.
دبير شورا از وجود ۴۰۰ معتاد متجاهر در استان خبر داد و افزود: در حال حاضر با توجه به رصدها و آمارهايي كه گرفته شده است تعداد ۴۰۰معتاد متجاهر در سطح استان وجود دارد كه اين اميد مي رود اين تعداد در سال هاي آينده ساماندهي شوند.
كريمي اعلام كرد: خوشبختانه اداره كل آموزش فني و حرفه اي در راستاي حمايت و صيانت از بهبوديافتگان و خانواده هاي آسيب ديده عملكرد قابل تقديري را از خود نشان داده تا جايي كه ۳۴۰۰ از معتادین و خانوادههای آنان را زیر پوشش آموزشهای حرفهای قرار داده است.
وي آمار افراد مبتلا به اعتیاد در استان را حدود ۲۰ تا ۲۱ هزار نفر عنوان کرد و اظهار داشت: در سال ۹۰ با توجه به شيوع شناسي كه انجام گرفته شده است تعداد معتادين بين ۲۰ تا ۲۱ هزار نفر تخمين زده شده است.
كريمي در خاتمه از ایجاد شغل برای ۱۵۰ معتاد بهبود یافته در استان خبر داد و گفت: در زمینه بکارگیری معتادین بهبود یافته در استان اعتماد اجتماعی بسیار پایین است و نبود اشتغال نیز بعد از درمان یکی از دلایل بازگشت دوباره معتادین بهبود یافته به دامن اعتیاد است اما با همكاري ها و هماهنگي هاي لازم ادارات و سازمان هاي مردم نهاد و كارآفرينان تعداد ۱۵۰ نفر در حال حاضر مشغول فعاليت مي باشند.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان۹۶٫۰۴٫۱۴