• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73618اخبار امروز : 0
6

معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت‌هاي مردمي ستاد مبارزه با موادمخدر: اختصاص اعتبار كمكي به دستگاه‌هاي فرهنگي و پيشگيري منوط به ارائه گزارش عملكرد است

  • کد خبر : 3779
  • ۰۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۵

معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت‌هاي مردمي ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اختصاص اعتبار كمكي به دستگاه‌هاي فرهنگي و پيشگيري منوط به ارائه گزارش عملكرد است در غير اينصورت در مراحل آتي تخصيص، اعتباري به دستگاه مربوطه داده نخواهد شد. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر؛ بابك دين‌پرست در سومين نشست توجيهي- تخصصی […]

معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت‌هاي مردمي ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اختصاص اعتبار كمكي به دستگاه‌هاي فرهنگي و پيشگيري منوط به ارائه گزارش عملكرد است در غير اينصورت در مراحل آتي تخصيص، اعتباري به دستگاه مربوطه داده نخواهد شد.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر؛ بابك دين‌پرست در سومين نشست توجيهي- تخصصی کارشناسان فرهنگی و پیشگیری شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌های سراسر کشور كه به مدت دو روز در مجموعه فرهنگی شقایق تهران در حال برگزاري است، گفت: در سال‌جاري تعداد ۷ دستگاه و نهاد جديد فعال در حوزه‌هاي فرهنگي و پيشگيري، به جمع ۸ ‏دستگاه دريافت‌كننده اعتبار كمكي ستاد در سال گذشته اضافه شده‌اند كه بر اين اساس در مجموع دستگاه‌هاي ‏دريافت‌كننده اعتبارات فرهنگي و پيشگيري در سال‌جاري به ۱۵ دستگاه رسيده‌اند.

وي با اشاره به تفاهم‌نامه ميان ستاد و سازمان نهضت سوادآموزي افزود: براساس آمار منتشره ۹ ميليون و ۷۰۰ هزار نفر بي‌سواد مطلق در كشور وجود دارد و اين آماري جداي از افراد كم‌سواد با تحصيلات ابتدايي و سيكل است كه در اين خصوص، لازم است كه براي مصون‌سازي اين قشر و افزايش آگاهي‌هاي لازم، برنامه‌هايي مناسبي انجام شود تا امكان فراگيري برنامه‌هاي فرهنگي و پيشگيري براي آنان نيز فراهم شود.

معان كاهش تقاضاي ستاد در ادامه با اشاره به طرح شيوع‌شناسي اعتياد در سال ۹۰ بيان داشت: بر اساس اين طرح، ۲۲ درصد معتادان كشور داراي تحصيلات دانشگاهي يعني مدرك تحصيلي ليسانس به بالا هستند و ۷۵ درصد نيز داراي مدرك ديپلم به بالا مي‌باشند اما نوع اعتياد در افراد بي‌سواد شدت بيشتري دارد و نجات آنان از اعتياد به مراتب سخت‌تر از افراد با سواد است.

دين‌پرست همچنين آموزش سواد به معتادان بيسواد مراكز درمان اقامتي را از ديگر مفاد تفاهم‌نامه فوق برشمرد و گفت: از مجموع ۱۸ مركز نگهداري، درمان و كاهش آسيب در كل كشور، ‌در حال حاضر اين طرح در ۴ استان به صورت پايلوت در حال اجرا است.

كارشناسان فرهنگي و پيشگيري بازوي اجرايي ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند

وي در ادامه، تهيه كتب آموزشي براساس نياز آحاد سالم جامعه در ميان افراد بي‌سواد و كم سواد و آموزش آموزشگران نهضت سوادآموزي را از ديگر اقدامات در حال انجام سازمان نهضت سوادآموزي خواند و خطاب به كارشناسان فرهنگي و پيشگيري استان‌ها افزود: شما بازوي اجراي ستاد هستيد و بايد كه مفاد مندرج در تفاهم‌نامه‌ ستاد با اين سازمان را به خوبي پيگيري و عملياتي كنيد. 

اين مقام مسوول در ستاد ادامه داد: همچنين ستاد برنامه‌هاي مشتركي را با سازمان آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان مصرف‌کننده، سوء مصرف‌كننده و در معرض خطر اجرا می‌کند كه براساس آن دانش‌آموز مصرف‌كننده و سوء‌مصرف‌كننده اخراج نمي‌شود و تحت برنامه‌هاي تلفيقي آموزشي و درماني قرار مي‌گيرد.

دین‌پرست اظهار داشت: ۲۵ سال پیش مصوب شد تا هشدارهای آموزشی اعتیاد وارد کتب درسی دانش‌آموزان شود، تا اينكه بعد از ۲۴ سال، از سال گذشته کم‌کم ورود مباحث مواد مخدر و آسیب‌های آن به آموزش‌های دانش‌آموزان وارد كتب درسي شد.

وي در ادامه با تاكيد بر اجراي برنامه‌هاي سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد گفت: ۱۵دستگاه فرهنگي و پيشگيري كشور موظفند بودجه مصوب مربوط به برنامه‌ها و فعاليت‌هاي مندرج در سند را علاوه بر اعتبار تخصيص‌يافته، به ميزان ۸۰ درصد تأمين و نسبت به اجراي آن اقدام كند. و استانداران نيز مكلفند ده درصد از اعتبار فرهنگي استان را به اين امر اختصاص دهند.

معاون كاهش تقاضاي ستاد تاكيد كرد: اختصاص اعتبار كمكي به دستگاه‌هاي فرهنگي و پيشگيري منوط به ارائه گزارش عملكرد آنان و تخصيص اعتبار ۸۰ درصدي است در غير اينصورت اعتباري به دستگاه مربوطه داده نخواهد شد، لذا كارشناسان فرهنگي شوراها وظيفه دارند وظايف و نحوه اجراي دستگاه‌ها را در اين حوزه ارزيابي و هر دستگاهي را كه كم‌كاري مي‌كند به ستاد معرفي كنند.

دين‌پرست در ادامه بر برگزاري جلسات كميته فرهنگي و پيشگيري شوراها به صورت منظم، تربيت درست كادر متخصص پيشگيري از اعتياد، نظارت بر نحوه اجراي دستگاه‌هاي فرهنگي و پيشگيري استان، برگزاري مفيد جلسه مشترك با ائمه جمعه و جماعات و استفاده از ظرفيت آنان در بحث اطلاع‌رساني به مردم، ارسال گزارشات منظم به ستاد، تعامل سازنده شورا با مراكز علمي تحقيقاتي و آموزشي و دعوت از آنان در جلسات كميته‌هاي شورا و نظارت دقيق بر فعاليت سازمان‌هاي مردم‌نهاد فعال در حوزه‌هاي درمان و پيشگيري تاكيد كرد و گفت: شما كارشناسان شورا بايد كمك كنيد تا جنبشي فراگير در استان‌ها در بحث پيشگيري از اعتياد اتفاق بيفتد و دستگاه‌ها نيز در اين تكاپو باشند كه تيمي فعال در استان است كه پيگير برنامه‌هاي سند جامع فرهنگي و پيشگيري مي‌باشد.

وي در پايان از شوراهاي هماهنگي استان‌هاي مازندران، همدان، اصفهان، كرمانشاه و تهران خواست تا جلسات شوراهاي فرعي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر را با حضور فرماندار و دبير شوراي فرعي برگزار كرده و آخرين وضعيت اقدامات دستگاه‌هاي فرهنگي شهرستان‌ها به خصوص سازمان بسيج مستضعفين را به طور ويژه‌اي ارزيابي كرده و به ستاد اعلام نمايند.

گفتني است این نشست تخصصی كه با حضور رؤسا و كارشناسان ادارات تخصصي فرهنگي و پيشگيري ستاد و كارشناسان فرهنگي و پيشگيري شوراهاي هماهنگي مبارزه با موادمخدر سراسر كشور برگزار شد، كارشناسان علاوه بر توجيه تفاهم نامه‌ها، برنامه‌ها و سياست‌هاي پيشرو، به بحث و تبادل نظر در خصوص پيشبرد اهداف ستاد در حوزه‌هاي ياد شده پرداختند.

گفته ‌مي‌شود؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، سازمان بهزيستي كشور، سازمان زندان‌ها، سازمان صدا و سيما، نيروي مقاومت بسيج، كميته امداد امام خميني(ره)، بنياد شهيد و امور ايثارگران، سازمان تبليغات اسلامي، جمعيت هلال احمر، دانشگاه پيام نور و دانشگاه آزاد اسلامي از جمله ۱۵ دستگاه‌ فرهنگي و پيشگيري كشور مي‌باشند.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر۹۲/۸/۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=3779

برچسب ها