دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر منطقه ويژه پارس (عسلويه) ار رونمايي کتاب سال دوم استقرار برنامه پیشگیری از مصرف مواد اعتیاد آور در منطقه ویژه پارس خبر داد.
مجيد مهري در گفتو گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اعتیاد موضوعی چند وجهی و یکی از اولویتهای جامعه ایران است .
پیامدهای اعتیاد در تمام عرصه های توسعه پایدار همچون کاهش رشد اقتصادی ،مسائل اجتماعی و…خودش را نشان میدهد .
وي افزود: از طرفی آنچه که جهان در زمینه اعتیاد تجربه کرده است می تواند برای کشور ما هم مفید باشد . شاید برترین تجربیات کشورهای موفق برای کاهش روند اعتیاد ، رشد متوازن و عادلانه در همه بخش های جامعه باشد . برای تحقق این هدف در ابتدا لازم است که وضع موجود شناخته شود که یکی از راهها مطالعات شیوع شناسی هست که به این موضوع کمک می کند.
دبير شورا بيان داشت: با توجه به اینکه تاکنون پیمایش کمی برای تعیین میزان شیوع مصرف مواداعتیادآور در منطقه پارس صورت نپذیرفته همچنین با توجه به تاکید حوزه معاونت کاهش تقاصا و توسعه مشارکتهای مردمی و دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، این مهم در حال برنامه ریزی و اجرا می باشد تا وضعیت موجود و اولیه اعتیاد مشخص بشود.
مهري ادامه داد: مداخلات و اقدامات دبیرخانه شورا جهت دستیابی به اهداف مورد نظر در برنامه راهبردی پیشگیری از مصرف مواد اعتیادآور ویژه محیط کار که با همت و تلاش مدیران وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی کشور تهیه و تدوین شده شامل نهادینه کردن دبیرخانه شورا، پوشش ۱۰۰% خدمات بسته پیشگیری، افتتاح مراکز همیار کارکنان EAP در منطقه و حمایت طلبی در نهادینهسازی برنامه جامع سلامت و توسعه پایدار منطقه ميباشد.
وي افزود: در این برنامه راهبردی ما سه نوع مداخلات رو پیش بینی کردیم که برهمین اساس در حال حرکت می باشیم.
دبير شورا تصريح كرد: نخستين مداخله مداخلات تدریجی است مانند توانمندسازی مدیران در الزامات پیشگیری، برنامه آموزشی دانش و تغییر نگرش کلیه ساکنان، طراحی و استقرار اقدامات رسانهای و محوریت پیشگیری، دومين مداخله، مداخلات تسهیلی است كه شامل ایجاد تسهیلات جامع و یکپارچه تفریحی فرهنگی رفاهی و معنوی، استقرار مراکز مشاوره سلامت اجتماعی، تشکیل خانه مشارکت مردم در سلامت و فعالسازی سمنها و آخرين مداخله نيز مداخلات اجباری است كه شامل توسعه برنامههای پیشگیری از اعتیاد در محیطهای کار و محلات، آموزش پیمانکاران در بدو ورود به منطقه، حمایتطلبی برای اجرای طراحی و استقرار برنامههای کاهش فقر در منطقه است.
مهري در بخش پاياني سخنان خود در تشريح برنامههاي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر گفت: برپایی نمایشگاههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در منطقه، برگزاری دورهها و کارگاههای پیشگیری از اعتیاد در حوزه نفوذ (پارس جنوبی و شمالی و شهرستانهای عسلویه، جم، دیر و کنگان) ، برپایی همایش بزرگ پیشگیری از چالشهای اجتماعی با نهادینه کردن نقش سازمانهای مردمنهاد (با محوریت کارکنان و جامعه پیرامونی صنعت نفت) و رونمایی از کتاب سال دوم استقرار برنامه پیشگیری از مصرف مواد اعتیاد آور در منطقه ویژه پارس از جمله برنامههاي تدارك ديده شده است.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۶٫۰۴٫۱۳