دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان همدان از اجراي ۳۴۵ برنامه در هفته جهاني مبارزه با مواد مخدر به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر خبر داد.
سيد رسول حسيني در گفتوگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مواد مخدر و آسیبهای آن از بالاترین منکراتها است، برای حل این منکر نيز باید با برنامهریزی لازم از ظرفیت همه اقشار مختلف به ويژه سازمانهای مردم نهاد استفاده کرد.
وی در ادامه؛ موادمخدر را به عنوان بحرانی که جامعه جهانی را تهدید میکند معرفی کرد و افزود: دو کشور افغانستان و پاکستان که به عنوان دو قطب تولید مواد مخدر فعالیت می کنند در همسایگی كشور ما قرار دارند، داشتن ١٢۰۰ کیلومتر مرز مشترک با این دو کشور که به عنوان هلال طلایی تولید و کشت موادمخدر معروفند، کشور و جوانان ما را تحت تاثیر قرار می دهد.
دبير شورا با اشاره به انسداد مرز توسط خاکریزها، نصب سیم خاردار، احداث دیوار بتنی و ایست و بازرسیهای سپاه، مرزبانی و نیروی انتظامی به شهادت حدود ۴ هزار نفر از جوانان در راه دفاع از مرزها و کشفیات مواد مخدر اشاره کرد و گفت: جانفشانی این عزیزان سند محکمی بر اعتقاد راسخ ما در دفاع از کرامت انسانی است.
حسيني در ادامه گفت: استان همدان در بحث شیوع شناسی اعتیاد که در سال ۱۳۹۰ انجام شده است با میانگین ۲٫۴۱ درصد شیوع اعتیاد رتبه ۱۶ کشور را دارد و در چند سال اخیر نيز اقدامات بسیار خوبی در حوزه های مختلف صورت گرفته است، شاید در برهه ای از زمان استان همدان را محل بارانداز مواد مخدر می دانستند اما با پیگیریهای صورت گرفته در حوزه مقابله این تصور دیگر وجود ندارد.
وي به تشريح برنامههای هفته جهانی مبارزه با موادمخدر پرداخت و گفت: ٣۴۵ برنامه به مناسبت هفته جهانی مبارزه با موادمخدر تدوین شده و شعار این هفته “اول گوش کن، گوش کردن به کودکان و نوجوانان گام نخست در کمک به رشد سالم و ایمن آنهاست” از سوی سازمان ملل اعلام شده است.
دبير شورا در ادامه؛ روز اول این هفته را با عنوان روز مبارزه، ایثار و شهادت معرفی کرد و افزود: در این روز با همکاری شورای مبارزه مواد مخدر و پلیس مبارزه با مواد مخدر استان از خانوادههای شهدا و جانبازان این عرصه و دستاندرکاران دستگاههای عضو شورا تقدیر به عمل خواهد آمد و در روز دوم که با عنوان درمان بازتوانی و کاهش آسیب معتادان نام گذاری شده است، از مراکز ترک اعتیاد دولتی و خصوصی استان بازدید به عمل میآید و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در مراکز دولتی، خدمات رایگان به معتادان بی بضاعت ارائه میشود.
حسيني از افتتاح مرکز تبصره ٢ ماده ١۶ ویژه بانوان در همدان و مرکز سرپناه شبانه ویژه بانوان خبرداد و اظهار کرد: با همکاری این شورا و سازمان بهزیستی استان و دانشگاه علوم پزشکی این مراکز راه اندازی و مورد بهره برداری قرار میگیرد.
وي؛ روز سوم هفته جهانی مبارزه با موادمخدر را با عنوان روز جوانان، خانواده و موادمخدر عنوان کرد و ادامه داد: در این روز نشستی با حضور نخبگان فرهنگی و اصحاب رسانه در قالب هم اندیشی و بررسی بهترین شیوه آگاه سازی عمومی برگزار می شود و ائمه جمعه در نماز جمعه به سخنرانی پیرامون مباحث مبارزه با موادمخدر خواهد پرداخت.
دبير شورا با اشاره به سخنرانی پیش از خطبه فرمانداران در روز سوم هفته مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: برنامه های روز سوم با همکاری فرمانداری، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و فرهنگ و ارشاد اسلامی با اجرای تئاترهای خیابانی در سطح پارکهای استان و انتشار مطالب اجرا خواهد شد.
حسيني؛ روز پنجم هفته مبارزه با موادمخدر را با عنوان روز هنر، رسانه و آگاه سازی عمومی در مبارزه با موادمخدر اعلام کرد و گفت: ورزش صبحگاهی با حضور نخبگان ورزشی، تقدیر از نخبگان ورزشی فعال در عرضه مبارزه با موادمخدر و همایش پیشگیری از اعتیاد در شهرستانهای استان از جمله برنامه های این روز است که با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر، اداره ورزش و جوانان، استانداری و فرمانداری برگزار می شود.
وي افزود: روز ششم با عنوان روز مصون سازی مراکز آموزشی، اداری و حرفه ای در مقابله با اعتیاد در راستای سال “اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال” است و با آموزش کارکنان دستگاههای دولتی، بانکها و کارخانجات و برگزاری همایش پیشگیری از اعتیاد ویژه کارفرمایان، با همکاری وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی، ورزش و جوانان و صدا و سیمای استان و شهرداری برگزار می شود.
حسینی آخرین روز هفته مبارزه با موادمخدر را با عنوان روز اتحاد ملی، مشارکت های مردمی در کنترل موادمخدر اعلام کرد و یادآور شد: همایش صیانت، دعوت از سازمان های مردم نهاد، معرفی سمن های برتر و افراد بهبود یافته، مسابقات ورزشی و تشکیل پویش های فضای مجازی از جمله برنامه های اجرایی این شورا در آخرین روز هفته مبارزه با موادمخدر است.
وی در بخش ديگري از سخنان خود به ارائه گزارش عملکرد کمیته مقابله با عرضه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سال گذشته پرداخت و گفت: در سال ٩۵ تعداد ۶٢٣٣ مورد کشفیات داشته ایم که نسبت به سال قبل ۴۶ درصد افزایش داشته و تعداد ١١ هزار و ١۰٩ نفر دستگیر شده اند که ١٨ درصد افزایش نسبت به سال قبل آن داشته و تعداد معتادان ٢ هزار و ٣۴۶ نفر بوده که این میزان نیز ٢۰ درصد افزایش یافته است.
دبير شورا همچنين تعداد توزیع کنندگان استان در سال ٩۵ را ۴ هزار و ۴٨٧ نفر اعلام کرد و گفت: ۵ درصد کاهش در این آمار داشتهایم و تعداد نگهدارنده ها که ٣ هزار و ٨۵۶ نفر بوده اند با ۶٩ درصد افزایش روبرو بوده است.
حسيني از ۵٩۵ مورد طرح پاکسازی خبرداد و گفت: این میزان نسبت به تعداد پاکسازیهای سال قبل ١٢ درصد کاهش داشته و تعداد عملیات صورت گرفته ١۰ هزار و ٣٣١ مورد بوده که نسبت به سال قبل آن رشد ١٨ درصدی داشته است.
وی همچنين تعداد باندهای موادمخدر در سال ٩۵ را ٨٢ باند معرفی کرد و یادآور شد: این تعداد ١۰ درصد کاهش یافته و با ١٨ سلاح مکشوفه نیز ١۰ درصد کاهش در زمینه کشف سلاح داشته ایم و ١٧٨ خودروی حامل موادمخدر با افزایش دو درصدی نسبت به سال قبل و ۴٢ موتور سیکلت با افزایش ٣١ درصدی در این زمینه مواجه بوده ایم و ٢۴ تلفن همراه حاوی مواد مخدر با رشد ٣۰۰ درصدی مواجه بوده و ١۵٣ هزار و ۶۶٩ قرص ترامادول و متادون کشف شده نیز افزایش ١٢۴ درصدی نسبت به سال قبل داشته است.
حسینی آمار سه ماهه نخست سال ٩۶ را نیز اعلام کرد و در مقایسه با سه ماهه نخست سال گذشته گفت: در سه ماهه نخست امسال ١۴٢٧ کیلوگرم کشفیات موادمخدر داشته ایم که در مقایسه با سال قبل میزان کشفیات ۶۰ درصد افزایش داشته است.
وی از افزایش ٣۵ درصدی مقابله با قاچاقچیان در سال جاری سخن گفت و اظهار کرد: تعداد باندهای مواد مخدر ١۴ درصد، سلاح های مکشوفه ٢۶ درصد و ١٧۶ درصد در انهدام کارگاههای محرک شیشه افزایش داشته ایم.
دبير شورا با اشاره به آمار معتادان استان براساس شیوع شناسی گفت: به دنبال راه اندازی مرکز مطالعات و تحقیقات در حوزه مواد مخدر با آمار دقیق تری مواجه خواهیم بود و در حال حاضر آماری مبنی بر وجود ۴۲ هزار نفر معتاد در استان مواجهیم.
حسيني در ادامه، تعداد مراجعه کنندگان به مرکز ماده ١۶ در سال ٩۵ را ۴٧٢ نفر اعلام کرد و ادامه داد:با اقدامات صورت گرفته در راستای درمان معتادین میزان معتادین متجاهر در استان کاهش یافته است.دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: آمار حوزه مواد مخدر آمار متقن و دقیقی نیست و در سالهای اخیر کاهش یا افزایش قابل مشاهده ای نداشته و تهیه آمار در این زمینه کار بسیار مشکلی است.
وي با بیان اینکه ۵۵ درصد از خانواده ها پس از ۵ سال متوجه بیماری اعتیاد فرزندان خود می شوند.
دبير شورا تعداد کمپهای استان را اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ۴١ کمپ ترک اعتیاد فعال در استان داریم که با همکاری بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی در حال فعالیت هستند و ٢ هزار و ۴۶٧ نفر را تحت درمان خود قرار داده اند.
حسینی از ١٣٧ مرکز ترک اعتیاد خصوصی و دولتی در استان سخن گفت که ۶ مرکز DIC نیز در استان داریم.
وی با بیان اینکه متاسفانه در دستگاههای اجرایی استان کارشناس آسیب های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر نداریم، اظهار کرد: به دنبال این هستیم که مرکزی به عنوان تصمیم گیری و اجرای دستورات قضایی معرفی کنیم که با گذراندن دوره های آموزشی و جمع آوری بانک اطلاعاتی علمی، به اطلاع رسانی و آموزش در این زمینه بپردازیم.
حسيني خاطرنشان کرد: اولویت با پژوهشها و پایاننامههایی با موضوع موادمخدر و همایشهای علمی با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاهها در سطح استان و برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه خانوادهها و سازمانهای مردمنهاد است تا مسئولان دولتی بتوانند بیشتر و بهتر در حوزه مبارزه با مواد مخدر و مهار و کاهش میزان مصرف آن موفق ترعمل کنند.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: ۵ کمیته در حوزه مواد مخدر داریم که اگر با هم هماهنگ کار نکنند موفقیتی در این زمینه به دست نخواهد آمد و باید مبارزه با مواد مخدر به امری اجتماعی تبدیل شود و مردم بدانند و به این نتیجه برسند که اعتیاد یک معضل جهانی است و مورد سوءاستفاده های جهانی قرار می گیرد تا همگی وارد عمل شوند و در راستای مبارزه با موادمخدر گام بردارند.
سید رسول حسینی در پايان به ۳۴۱ کیلو گرم انواع مواد مخدر غیر دارویی استان اشاره و گفت: با توجه به اینکه مواد در چند سال اخیر به صورت منطقه ای امحاء میگردد این مواد به استان آذربایجان غربی منتقل ومراحل امحا صورت خواهد پذیرفت.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۴٫۱۲