• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73634اخبار امروز : 10
10

مواد مخدر؛ منشاء بسياري از معضلات اجتماعي است

  • کد خبر : 37495
  • ۱۰ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر كيش گفت: باید مردم به این باور برسند که منشاء اصلی بسیاری از معضلات اجتماعی مانند، طلاق، بزه کاری های نوجوانان و جوانان، پرخاشگری های اجتماعی، فرار از خانواده، نزاع  های خیابانی، فساد اخلاقی، سرقت و غیره مواد مخدر است. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با […]

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر كيش گفت: باید مردم به این باور برسند که منشاء اصلی بسیاری از معضلات اجتماعی مانند، طلاق، بزه کاری های نوجوانان و جوانان، پرخاشگری های اجتماعی، فرار از خانواده، نزاع  های خیابانی، فساد اخلاقی، سرقت و غیره مواد مخدر است.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش، محمد حسن جهان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگاران محلی کیش با اشاره به اینکه امروزه بیش از ۱۷۰ کشرر جهان رسما اعلام کرده اند که مواد مخدر از معضلات اصلی کشور آنهاست، گفت: مواد مخدر ریشه بسیاری از معضلات اجتماعی و خانوادگی است و هم اکنون کشورهای بسیاری با هیولای اعتیاد و مواد مخدر درگیر هستند.


وي با اشاره به اینکه شخصیت اولیه هر انسان در خانواده شکل می گیرد افزود: بسیاری از خانواده ها از این مسئله غفلت می کنند و با بی توجهی در جمع های خانوادگی قلیان استقاده می کنند یا پدر خانواده بی توجه به اینکه فرزند ویاز این پدر الگو برداری می کند در جمع خانوادگی اقدام به مصرف سیگار می کند و این ها زمینه ای می شود برای آینده خطرناکی که در انتظار فرزندان این خانواده است.


وی ادامه داد: بسیاری از خانواده در تفریحات خود نیز از قلیان استفاده می کنند به گونه ای که مصرف قلیان را برای خانم ها و حتی کودکان خردسال نیز خطرناک نمی دانند در حالیکه به هیچ صورت خطر مصرف قلیان کمتر از سیگار و دیگر مواد افیونی نیست و هر قل قل قلیان ساعت مرگ را نزدیک می کند و ما بی تفاوت به این مسئله مهم از کنار آن می گذریم.


دبير شورا با تاکید بر اینکه کانون گرم خانواده اولین مرکز تعلیم و تربیت است و باید تربیت های مهم و اولیه از خانواده آغاز شود در صورتیکه خانواده ها امیدوارند بچه ها در مدارس که گاه کانون هایی سرد و بی روح است و برخی بچه ها به آن علاقه ای هم نشان نمی دهند تربیت شوند اگر چه سردی کانون مدرسه نیزیک آسیب جدی است که باید به آن توجه شود و با اجرای روش های نوین تغییرات مهمی در نحوه آموزش در مدارس صورت گیرد.


جهان با اشاره به اینکه تمامی تلاش ها در سایه فرهنگ سازی است که به نتیجه می رسد اظهار کرد: باید فرهنگ سازی واطلاع رسانی ها بیشتری در این حوزه صورت بگیرد تا باورهای غلطی که در این حوزه وجود دارد از میان برود.


وي ادامه داد: از جمله این باورهای غلط این است که فرد با یکبار مصرف معتاد نمی شود در حالی که اولین گام برای دوستی با شیطان و نابودی اولین بار مصرف است.


دبير شورا به اغفال افراد در آرایشگاه ها، باشگاه، پارتی ها، دانشگاه وحتی مدارس توسط برخی افراد سودجو اشاره کرد و افزود: اینکه با هر دارویی می توان لاغرشد، قوی شد، برای شب امتحان بیدار ماند و یا به سرخوشی های کاذب رسید اما معتاد نشد امری غیرممکن است و برای هر یک از این موارد راه های صحیح و درمان های اصولی پزشکی وجود دارد که می توان از آن ها برای رسیدن به خواسته های معقول و منطقی استفاده کرد.


به گفته وي؛ باید مردم به این باور برسند که منشاء اصلی بسیاری از معضلات اجتماعی مانند، طلاق، بزه کاری های نوجوانان و جوانان، پرخاشگری های اجتماعی، فرار از خانواده، نزاع  های خیابانی، فساد اخلاقی، سرقت و غیره مواد مخدر است.


دبیر شورا در ادامه؛ راه اندازی مباحث ورزشی و فرهنگی در درون کمپ های کارگری، ارائه امکانات ورزشی رایگان به مدارس، تشکیل گروه های سفیران سلامت، راه اندازی وکیل مدرسه، استفاده از کارشناسان مشاوره را از جمله فعالیت های فرهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کیش عنوان کرد و افزود: تمامی فعالیت های صورت گرفته موجب شده تا جوانان و خانواده ها در معرض آسیب های اجتماعی کمتری قرار بگیرند.


استفاده از ایکس ری های خودرویی در بندرگاه
جهان بيان داشت: در فروگاه با وجود ایکس ری و گیت ری که اقدام به بازرسی افراد و اشیاء ورودی به جزیره می‌کنند با مشکلات کمتری روبرو هستیم اما در بندرگاه به دلیل وسعت آب های مرزی و عدم امکان پوشش کامل در دریا این نظارت کمی مشکل می شود.


وي با اشاره به نصب ایکس ری خودرویی در آینده نزدیک در بندرگاه کیش اظهار کرد: ایکس روی خودرویی سبک وارد جزیره شده است و با ورود ایکس ری خودرویی سنگین و نصب هر دو دستگاه در بندرگاه از ورود مواد مخدر در این مبادی نیز جلوگیری شده و امنیت در درجات بالاتری در کیش برقرار خواهد شد.


دبیر شورا در خصوص فعالیت‌های ترک اعتیاد در جزیره کیش گفت: در حال حاضر ۴ کلینیک ترک اعتیاد با ظرفیت پذیرش۱۸۰ تا ۲۱۰ نفر در روز در حال فعالیت هستند که در هر کلینیک از راهنمایی های گفتار درمانی نیز بهره گیری می شود تا اگر مشکلی در خانواده فرد و یا در ادامه روند درمان وجود دارد برطرف شود، هر بیمار در کلینک دارای پرونده است که میزان مواد مصرفی تاریخ شروع و دروه درمان و وضعیت کنونی بیمار در آن ثبت و ضبط می شود.


جهان وی با بيان اینکه سود بادآورده مواد مخدر اجاز نمی دهد تا سوداگران مرگ دست از تلاش برای کسب این سودها بردارند افزود: باید با همتی بلند در این مسیر وارد شویم و دست کسانی را که از این پرتگاه بازگشته اند بگیریم تا بار دیگر به دلیل مشکلات پس از پاک شدن مانند یافتن شغل مناسب و تغییر نگاه های مردم به سوی مواد بازنگردند.


وی با اظهار خشنودی از اینکه در جزیره کیش معتاد ولگرد و متجاهر نداریم افزود: در هر بخش از جزیره که جستجو کنید معتاد ولگردی دیده نمی شود اما این بدان معنا نیست که معتاد در جزیره نداریم زیرا۷۰۰ نوع مواد مخدر صنعتی امروز موجب شده که در موارد بسیاری اعتیاد دیرتشخیص داده شود و زمانی خانواده متوجه اعتیاد فرزند خود می شود که وی مدت هاست در این دام گرفتار شده است.


دبير شورا متذکر شد: ما برای آگاه سازی خانواده ها و دیگر اقشار جامعه سعی کردیم تا بروشورها و کاتالوگ هایی تهیه و در مدارس، دانشگاه ها، بازارها و در میان خانواده ها توزیع کرده و اطلاعات مورد نیاز در رابطه با شناخت انواع مواد مخدر، عوارض اعتیاد، راه های شناخت افراد معتاد، روش های پیشگیری و کنترل در اختیار آن ها قرار دهیم.


وي ورود به عرصه فرهنگ و ورزش را از مهمترین مولفه های پیشگیری و درمان اعتیاد دانست و تاکید کرد: باید خانواده ها علاوه بر گرم کردن کانون خانواده و توجه کامل به فرزندان و دیگر اعضاء شرایط استفاده از موقعیت های فرهنگی و ورزشی را ایجاد کنند.


جهان در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص ارائه مواد درمانی مانند متادون و ترامادول در داروخانه ها و عطاری ها و هر فروشگاه دیگری افزود: این موارد تنها باید با مجوزهای لازم ارائه شود و هیچ داروخانه، عطارییا مرکز فروشگاهی اجازه عرضه این مواد را ندارند و در صورت مشاهده با آنان برخورد خواهد شد.


وی با تاکید بر اینکه مردم در هر ساعت از شبانه روز می توانند با تلفن گویای۰۹۶۲۸ تماس گرفته و اطلاع رسانی کرده و یا مشاوره و خدمات دریافت کنند افزود: کمیته مقابله شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به خوبی عمل کرده است و در صورت مشاهده عرضه این مواد با آن ها برخورد کرده و جمع آوری صورت خواهد گرفت.


دبير شورا ادامه داد: اگر هر یکی از بخش های دولتی تنها نیم درصد از بودجه و درآمد خود را به این موضوع اختصاص دهند بی تردید ما خانواده فقیر نخواهیم داشت و زمانی که فقر و نیازمندی از بین برود بی تردید توانسته ایم گامهای بلندی در این عرصه برداریم و به موفقیت های بزرگی دست پیدا خواهیم کرد.


جهان به اهمیت بسیج مردمی در این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: در این مسیر اگر بسیج وارد شود بی تردید همانگونه که فلج اطفال از کشور ریشه کن شد به امید خدا معضل اعتیاد هم ریشه کن خواهد شد.


وي در پايان با تاکید بر اینکه باید هر کدام از ما یاد بگیریم در مواقعی به دیگران و به امیال خود « نه » بگوییم اظهار کرد: باید به فرزندان خود یا بدهیم « نه » بگویند و خودمان هم بایدیاد بگیریم در مقابل هوی و هوس های آنی ایستادگی کرده وبه آن ها « نه » بگوییم زیرا اعتیاد سن و سال نمی شناسد و به هیچ قشر و طبقه ای رحم نمی کند.

منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش۹۶٫۰۴٫۱۰

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=37495

برچسب ها