دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر گفت: استان بوشهر با ۱۲ مورد متوفي ناشي از سوءمصرف مواد مخدر در سال گذشته جزو سه استاني است كه كمترين تلفات ناشی از سوءمصرف مواد مخدر را دارد.
ارسطو تركمانمنش در گفتوگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه نرخ شیوع اعتياد در استان ١.١ ميباشد، گفت: طبق آخرين بررسيها بین ۱۰ الی ۱۶ هزار معتاد در استان به بیماری اعتیاد مبتلا هستند که برای درمان این افراد باید تمهیداتی اتخاذ شود تا از مزایای مراکز ترک اعتیاد استان بهره مند شوند.
وي افزود: كشف ۹ تن انواع موادمخدر طي يكسال اخير، انهدام ۱۳۴ باند تهيه و توزيع مواد مخدر، دستگيري ۳۵۵۴ در رابطه با جرائم مواد مخدر، آموزش پيشگيري از اعتياد به بيش از ٥٧ هزار نفر در خانوادهها، بيش از ١٥٢ هزار در مدارس و محيطهاي آموزشي، بيش از ٤ هزار نفر در محيطهاي كاري و بيش از ٦ هزار نفر در محلات شهري و روستايي، برپایی ۵۷۸ کارگاه پيشگيري از اعتياد و ۵۹ همایش و جشنواره در اين حوزه از جمله اقدامات شورا در سال ۹۵ هستند.
دبير شورا همچنين توسعه سازمانهاي مردم نهاد از ٢٤ مركز در سال ۹۴ به ۴۹ مركز در سال ۹۵ ، برگزاري اولین همایش منطقه ای کشور در بوشهر با حضور ۲۵۰ نفر از ۶ استان، فعاليت ۱۴۰ تیم اجتماعمحور در محلات شهري و روستايي در حوزه كاهش آسيبهاي اجتماعي و اقدامات پيشگيري از اعتياد در محلات شهري، پذيرش ٢٨٣ بهبوديافته در دورههاي فني و حرفهاي و اعطاي گواهي دورهها به آنان از ديگر برنامههاي شورا در سال گذشته برشمرد.
تركمانمنش بيان داشت: ٥٣ مرکز درمان اعتیاد، ۱۱ کمپ اقامتي میان مدت، ۴ مرکز DIC و دو مرکز شلتر در زمینه مقابله به آثار سو مواد مخدر و اعتیاد فعال هستند و تاكنون ۱۴۵۰۶ مددجو در مراکز دولتی و غیر دولتی درمان اعتياد پذيرش شدهاند.
وي با اشاره به آمار متوفيان ناشي از مصرف مواد مخدر گفت: سال گذشته ١٢ نفر در استان بوشهر به دليل سومصرف مواد مخدر فوت كردند، اين استان جزو سه استاني است كه كمترين تلفات ناشی از سوءمصرف مواد مخدر را دارد.
دبير شورا به تشريح برنامههاي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر پرداخت و گفت: استفاده از ظرفيت روحانيون براي انتقال پيامهاي پيشگيري از اعتياد در مساجد، سخنراني استاندار و فرمانداران شهرستانها در پيش خطبههاي نماز جمعه، برگزاري كنفرانس خبري با حضور مسوولان استاني، استفاده از ظرفيت رسانههاي گروهي و فضاي مجازي در حوزه آگاهسازي و اطلاعرساني، برگزاري نمايشگاه سيار پيشگيري از اعتياد در نقاط پرتردد، معرفي و انتخاب سفيران پيشگيري از اعتياد از جمله اين برنامهها است.
تركمانمنش همچنين؛ اجراي برنامههاي ورزشي همچون دوچرخهسواري، كوهپيمايي و…، ايجاد كيوسك اطلاعرساني در سطح شهر، اجراي برنامهها با اولويت مناطق آلوده، تقدير از خانواده شهدا و جانبازان عرصه مبارزه با مواد مخدر، برپايي نمايشگاه توليدات بهبوديافتگان، برگزاري همايش بهبوديافتگان، اجراي تئاتر خياباني با موضوع اعتياد، برپايي ايستگاه نقاشي، تشكيل حلقه «نه به اعتياد» توسط هلال احمر، توزيع بستههاي فرهنگي و پيشگيري از اعتياد و جشن بادبادكها با شعار پيشگيري از اعتياد را از ديگر برنامههاي تدارك ديده شده در گراميداشت اين روز جهاني برشمرد.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۴٫۰۴