دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی اقدامات استان در سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر را تشريح كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی ، معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی در اجلسه شورا گفت: ۸۰ درصد امر پیشگیری از اعتیاد توسط تشکلهای مردم نهاد اتفاق افتاده است در این راستا تقویت تشکلهای مردمی یکی از مواردی است که میتواند در جامعه منشاء اثر باشد.
دكتر حسيني در ادامه با اشاره به روز جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: جا دارد از شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که برنامه های متنوعی برای این روز پیش بینی کرده اند تشکر ویژه شود.
وی افزود: در راستای برگزاری بهتر این روز برنامه های اجرا شده توسط دستگاه ها احصاء شده و سپس ارزیابی نیز از فعالیت های صورت گرفته شده دستگاه ها انجام شود.
حسینی رویکرد روز جهانی مبارزه با موادمخدر را رویکرد فرهنگی دانست و افزود: این روز فرصت مناسبی است تا کلیه دستگاه های اجرایی این نگاه فرهنگی را از طریق دستگاه های اجرایی خود ایجاد نمایند.
ابراهيم قربانزاده دبير اين شورا در ادامه اين جلسه گفت: با توجه به موقعيت خاص استان خراسان رضوي در همسايگي با كشور افغانستان به عنوان بزرگترين توليد كننده مواد مخدر دنيا و آسيب پذيري استان از پديده شوم اعتياد، اين شورا در همه ابعاد مبارزه با مواد مخدر اعم از مقابله، پيشگيري، درمان، كاهش آسيب و حمايت و صيانت اجتماعي فعال است و تمام مسئولين استان به ويژه استاندار و رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان نيز نسبت به موضوع مواد مخدر و مبارزه با آن دغدغه و حساسيت بسيار دارد.
وي بيان داشت: پذيرش بيش از۷۰۰۰ مددجو در مركز ماده 16و بيش از ۶۰۰۰۰مدد جو در مراكز ماده ۱۵قانون مبارزه با مواد مخدر، اشتغالزايي بهبوديافتگان، تقويت برنامه هاي آموزشي و پيشگيري زنان و خانواده، راه اندازي مركز تحقيقات اعتياد، حمايت از پژوهش هاي حوزه اعتياد و مواد مخدر، كارزار رسانه اي در خصوص آموزش پيشگيري از اعتياد از طريق رسانه هاي ديداري و شنيداري، فعاليت در فضاي مجازي و توليد ۳ موشن گرافيك ، چاپ كتاب با موضوع خاطرات بيماران در حال بهبود مراكز ماده ۱۶ از جمله اقدامات مهم شورا در حوزه مبارزه با مواد مخدر است.
وي از حضور ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار معتاد در استان خبر داد و افزود: اقدامات خوبی در جهت درمان اين افراد آغاز شده است و هم اكنون حدود ۵۰ هزار نفر در کلینیک هایسرپایی درمان با متادون و دیگر مراکز درمانی در استان تحت درمان قرار دارند.
دبير شورا با بيان اينكه سالانه نيز بيش از۷۰۰۰ معتاد متجاهر از مناطق آلوده شهر جمع آوری و در مراکز بازپروری نگهداری می شوند، گفت: معتادان چهره شهر را زشت و نابسامان ميكردند و امنیت و آرامش خاطر مردم را بههم ميزدند، با جمعآوري معتادان و نگهداري آنان در مراكز ۱۵و ۱۶ اكنون وضعيت شهر بسيار بهتر از گذشته است و ما باز هم تلاش داريم تا اقداماتمان را تخصصيتر كنيم كه باهمكاريدستگاههاي عضو شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶ از ۳۰۰ به ۲۰۰۰نفر افزایش یافت.
قربانزاده با اشاره به مزایای نگهداری و درمان معتادان متجاهر بيان داشت: برخي معتادین متجاهر برای تهیه مواد مخدر اقدام به سرقت میکردند و باعث ناامنی در جامعه شده بودند، با جمعآوري و نگهداري آنان در مراكز ماده ۱۶ امنیت در استان افزايش و موجب رضایت مردم شد، افرادی هم که از خانواده و جامعه طرد شده بودند با مشاوره و مددکاری به آغوش خانواده خود برگشتند.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی افزود: ۲۶ژوئن از سوي سازمان ملل متحد به منظور ابراز عزم سياسي ملتها در امر مبارزه با پديدهي خانمانسوز و شوم مواد مخدر به عنوان يادبود روز بين المللي مبارزه با مواد مخدر و برگزاري جشن توسط دولت ها اعلام شده است در اين راستا سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر فرصت مناسبي است تا كليه دست اندركاران حوزه فرهنگي پيشگيري ، صيانت و گفتمان سازي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر سلسله اقدامات را براي عموم جامعه اجرا نمايند.
وي ادامه داد: همهساله در سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر، (۵ تيرماه)، فعاليتهاي زيادي توسط نهادهاي فرهنگي و اجتماعي و مقابلهاي با هدف افزايش سطح دانش گروه هاي مختلف مردم نسبت به عوارض و پيامدهاي اجتماعي و بهداشتي سوءمصرف مواد مخدر و روان گردانتوسط رسانههاي گروهي و ساير امكانات و ظرفيتهاي موجود صورت پذيرفته و اعضاي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فعاليتهاي حوزه مبارزه با مواد مخدر را بنا به جايگاه و مسئوليت خود به اطلاع اقشار مختلف جامعه ميرسانند.
قربان زاده تصريح كرد :امسال همچون سالهاي گذشته متناسب با شيوهنامه ابلاغي در حوزههاي مختلف مبارزه با مواد مخدر از جمله فرهنگي و پيشگيري، توسعه مشاركتهاي مردمي و روابط عمومي براساس ظرفيتهاي استان برنامهريزي مناسبي براي اجراي هرچه بهتر برنامهها صورت گرفته است كه از تاريخ۲۰ خرداد تا ۲۰ تير اجرا ميشوندكه با اعلام برنامهها به فرمانداران ، درشهرستانها و روستاهاي استان نيز شاهد اجراي برنامه هاي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر خواهيم بود.
دبير شورا در ادامه به تشريح برنامههاي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر پرداخت و گفت: با ابلاغ شيوهنامه برنامههاي ويژه سالروز جهاني به شهرستانهاي استان، سلسله اقدامات و برنامه هايي در حوزه فرهنگي پيشگيري ،مشاركت هاي مردمي و مقابله در سطح استان بر اساس شيوهنامه برنامههاي ويژه سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر اجرا خواهند شد.
قربان زاده شركت فرمانداران در نمازهاي جمعه و استفاده از ظرفيت ائمه جمعه و جماعات در ماه مبارك رمضان را ضروري خواند و گفت: باید از ظرفیت روحانیون، ائمه جمعه و جماعت به منظور سخنرانی با موضوع پیشگیری اولیه از اعتیاد در برنامهها و مناسبتهای ماه مبارک رمضان در این هفته با هدف آگاهي بخشي به مردم بخصوص قشر نوجوان و جوان استفاده کرد.
وي در ادامه؛ از امحای ۱۶ تن انواع مواد مخدر غیردارویی در اين استان با همكاري استانهاي خراسان شمالي ، گلستان و مازندران و با حضور استاندار و رئیس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان و دیگر مسئولان و عموم افراد جامعه خبر داد و گفت: علاوه بر امحاي مواد غير دارويي، سفيران اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر و پيشگيري از اعتياد در سطح استان از ميان خانواده معظم شهداي مبارزه با مواد مخدر،چهره هاي تاثيرگذار و قهرمانان ورزشي معرفي خواهند شد و از زحمات فعالان حوزه مبارزه با مواد مخدر تقدير خواهد شد.
وي در ادامه برنامههاي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر گفت: تقدیر از خانواده شهداي مبارزه با مواد مخدر، برگزاري نمایشگاههای سیار پیشگیری از اعتیاد در مناطق آلوده، انتخاب و معرفی سفیران پيشگيري از اعتياد، تقدیر از نمایندگان و فعالان حوزه پیشگیری و برگزاری همایش صیانت و گفتمانسازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر توسط سازمانهاي مردمنهاد خلاصهاي از ديگر اقدامات شورا به مناسبت گراميداشت اين روز جهاني است.
قربانزاده همچنين بهرهمندی از ظرفیت خیرین و سفیران اجتماعی برای شرکت در همایشهای ویژه سالروز جهانی، حمایت از تولیدات بهبودیافتگان، برگزاري کارگاههای اشتغالزایی و مهارت آموزش و توانمندسازی براي آسيبديدگان از اعتياد و برگزاري مسابقات ورزشی با همکاری دستگاه هاي عضو شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان ، فرمانداران و سازمان هاي مردم نهاد را از ديگر برنامههاي شورا برشمرد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۶٫۰۴٫۰۳