• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73618اخبار امروز : 0
6

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر: مبارزه با مواد مخدر در گروي همكاري‌هاي منطقه‌اي و جهاني است

  • کد خبر : 3714
  • ۰۱ آبان ۱۳۹۲ - ۷:۰۲

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با معاون دبيركل سازمان ملل گفت: مسئله مواد مخدر يك مسئله جهاني است و مبارزه با آن در گروي همكاري‌هاي منطقه‌اي و جهاني مي‌باشد، بنابراين نبايد از يك كشور توقع داشت تا اين مشكل را حل كند.به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد […]

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با معاون دبيركل سازمان ملل گفت: مسئله مواد مخدر يك مسئله جهاني است و مبارزه با آن در گروي همكاري‌هاي منطقه‌اي و جهاني مي‌باشد، بنابراين نبايد از يك كشور توقع داشت تا اين مشكل را حل كند.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر عبدالرضا رحماني‌فضلي در اين ديدار كه در محل وزارت كشور برگزار شد، گفت: جمهوري اسلامي ايران بواسطه همجواري با بزرگترين توليد كننده موادمخدر جهان (افغانستان) و قرار گرفتن در مسير ترانزيت موادمخدر متحمل هزينه‌هاي بسيار مادي و معنوي در راه مبارزه با مواد مخدر شده است.

وي در ادامه به تشريح اقدامات كشورمان در مبارزه با قاچاق مواد مخدر پرداخت و افزود: ايران علي‌رغم تحمل لطمات غير قابل جبران جاني و خسارت مالي فراوان در اين راه، سالانه بيش از ۵۰۰ تن مواد مخدر كشف مي‌كند و اقدامات پرهزينه‌اي همچون حفر كانال، خاكريز مرزي، سيم خاردار و احداث ديوار بتني و برجك‌هاي در مرزهاي شرقي، كنترل قاچاق شيشه به آسياي جنوب شرقي و ‏تمركز اقدامات شديد مقابله‌اي در مرزها را ‏انجام داده است.

دبيركل ستاد بيان داشت: ايران با اتخاذ استراتژي متوازن علاوه بر برنامه‌هاي مقابله‌اي در زمينه كاهش تقاضا و آسيب‌هاي ناشي از موادمخدر، برنامه‌هاي موثر با رويكرد اجتماعي را در دست اقدام دارد به نحوي كه اكنون از ايران به عنوان الگويي موفق در منطقه‌ نام برده مي‌شود.

رحماني‌فضلي با بيان اينكه ايران به همكاري سازمان ملل و نهادهاي منطقه‌اي در امر مبارزه با مواد مخدر معتقد است، اظهار كرد: در اين راستا ايران همكاري‌هاي خوبي در خصوص ابتكار سه جانبه (ايران، افغانستان و پاكستان)، تاسيس مركز برنامه‌ريزي مشترك JPC در تهران به‌منظور هدايت عمليات هاي همزمان و مشترك، مشاركت ايران در برنامه منطقه‌اي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC)، همكاري‌هاي تنگاتنگ با هيأت بين‌المللي كنترل موادمخدر (INCB) در چارچوب كنوانسيون‌هاي بين‌المللي؛ خصوصا در جلوگيري از انحراف پيش‏ساز و اقدامات مشترك در زمينه‌هاي مختلف مبارزه با اكو و طرح كلمبو انجام داده است.

وي از افزايش كشت و توليد موادمخدر در افغانستان اظهار نگراني گرد و گفت: ايران آمادگي كمك براي كشت جايگزين مواد مخدر در افغانستان را دارد و مي‌بايست كمك‌هاي بين‌المللي و جهاني براي نجات مردم افغانستان از اين بلاي خانمانسوز انجام شود، در عين حال جامعه جهاني نيز از سازمان ملل متحد انتظار ارائه راهكارهاي مناسب عملي براي حل زيربنايي مشكل افغانستان را دارد.

رحماني‌فضلي همچنين با اشاره به افزايش مواد روان‌گردان جديد (NPS) در جهان افزود: روند قانوني‌سازي برخي از موادمخدر در نقاط مختلف جهان و تأثير آن بر وضعيت جديد توليد و مصرف موادمخدر و روانگردان‌ها از جمله افزايش NPS و حشيش در جهان بسيار نگران‌كننده است و بايد تمهيداتي انديشيده شود.

وي ادامه داد: شما به عنوان معاون دبيركل سازمان ملل نقش موثري در تسريع ارائه كمك‌هاي فني و تجهيزاتي از سوي كشورهاي مقصد و مجامع بين‌المللي به جمهوري اسلامي ايران، با رويكرد نجات جامعه بشري از پديده شوم اعتياد و فارغ از هرگونه مسائل سياسي داريد و اين بسيار حائز اهميت است.

وي در پايان تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران آماده هر نوع همكاري و مشاركت با سازمان ملل متحد در جهت برنامه‌هاي تقويت سياست‌هاي مبارزه با موادمخدر در سطح بين‌المللي را دارد.


اقدامات ايران در مبارزه با مواد مخدر بسيار قابل توجه است

همچنين اليزابت هلن کلارک، معاون دبيركل و مدیر اجرايي برنامه عمران (UNDP) در اين ديدار با بيان اينكه سازمان ملل از خساراتي كه مواد مخدر افغانستان به ايران وارد مي‌كند، مطلع‌ است، گفت: جمهوري اسلامي ايران تاكنون اقدامات چشم‌گير و موثري در بخش‌هاي مقابله، درمان و پيشگيري از اعتياد در اين مبارزه انجام داده كه اين اقدامات بسيار قابل توجه است.

وي افزود: مشكل افغانستان با توجه به مشكلات ناامني، جنگ و نبودن سواد به اين سرعت قابل حل و فصل نيست ولي بايد تلاش‌ها ادامه يابد.


كلارك بيان داشت: ايران همكاري خوبي با دفتر UNODC دارد و اميدواريم اين همكاري‌ها ادامه يابد، سازمان ملل آماده كمك در انتقال تجارب ايران در بخش‌هاي مختلف مبارزه به كشورهاي دنيا دارد.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۸/۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=3714

برچسب ها