دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه موضوع آسيب اعتیاد در دولت تدبیر و امید مورد توجه ویژه قرار گرفت، گفت: به این منظور در این دولت و راستای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و بهره گرفتن از ظرفیتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد، صدور مجوز برای راهاندازی این تشکلها افزایش داشته است.
علی اصغر میرزایی در گفتوگو با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران اظهار کرد: موضوع مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر و اعتیاد در دولت تدبیر و امید مورد توجه ویژه قرار گرفت و بر این اساس وزیر کشور و دبیرکل ستاد ماموریت یافت سیاست های رییس جمهوری را برای اجرایی شدن به استانها ابلاغ و نظارت کند.
وی افزود: جهت تحقق سیاستهای ریاست جمهوری در موضوع اعتیاد، رويكرد اجتماعی شدن مبارزه مورد توجه قرار گرفت.
دبیر شورا با اشاره به خسارتهای زیادی که از مسئله اعتیاد متوجه جامعه میشود، افزود: جوانان زیادی در راه مبارزه با مواد مخدر جان خود را از دست دادند که آمار شهدای این بخش در کشور مويد این موضوع هست.
میرزایی در ادامه گفت: اعتیاد بیماری چند وجهی است که علاوه بر فرد، خانواده و جامعه را نیز تخریب ميكند، اعتياد یک انحراف اجتماعی پیش رونده و پویا است که در نهایت حتی پس از طی دوره های بهبودی و درمان باز هم میتواند موجب لغزش و عود مجدد بیماری در فرد شود.
وی، درباره علل گرایش افراد به مصرف مواد مخدر گفت: بر اساس بررسی و تحقیقات صورت گرفته، کسب لذت، فشار همسالان، کنجکاوی، فشار هیجانات و… از دلایل مشخص اعتیاد است و در عین حال بیشترین علت مصرف افراد به ویژه جوانان نداشتن مهارتهای زندگی همچون ” قدرت نه گفتن” و ” نداشتن حل مسئله”، عدم کنترل و به موقع هیجانات منفی و مثبت درونی ميباشد.
دبير شورا خاطرنشان کرد: امروزه سازمانهای مردم نهاد و گروههای مردمی بیش از ۹۰ درصد درمان اعتیاد را به دوش میکشند كه بر این اساس حضور سازمانهای مردمنهاد در راستای اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر و مشارکت حداکثری آحاد جامعه در دولت تدبیر و امید مورد توجه قرار گرفت و پس از گذشت ۴سال شاهد افزایش کمی و کیفی و توسعه سمن ها بوده ایم.
ميرزايي افزود: صدور مجوز انجمن معتادان گمنام از سوی وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر هم اولین قدم در این بخش بود به طوریکه هم اکنون جلسات گروهی با حضور بیش از ۴ هزار نفر و در قالب ۱۶۰ گروه به صورت روزانه جهت ایجاد امید و کمک به دیگر معتادان در سراسر استان برگزار میشود.
وي با بیان اینکه از سال ۹۲ با پیگیری های صوت گرفته مرکز جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ در استان راه اندازی شد، ادامه داد: تا قبل از سال ۹۲ تنها ۷۷ مرکز ترک اعتیاد در مازندران دارای مجوز بودند که به منظور جلب مشارکتهای اجتماعی این شمار با رشد ۸۰ درصدی به ۱۳۹ مرکز تخصصی در بحث اعتیاد و آسیب های اجتماعی رسید.
دبير شورا افزود: از این میان ۸۵ مرکز اقامتی میان مدت است که با تحت پوشش قرار دادن ۱۳ هزار و ۸۲۰ نفر به صورت پرهیز مدار و دارویی فعال هستند در عین حال ۷ مرکز کاهش آسیب DIC که بیشتر در مناطق آسیب خیز مستقر است و ۴۷ مرکز فرهنگی و پیشگیری از سال ۹۲ تاکنون دارای مجوز شدند.
وی اعتبارات تخصیصی به سازمانهای مردم نهاد استان را با روند روبه رشد عنوان کرد و گفت: در سال ۹۵ بیش از ۱۹۰ میلیون تومان اعتبار و کمک بلاعوض به سمن های استان تخصیص یافت.
دبیر شورا با بیان اینکه فعالیتهای مبارزه با موادمخدر فقط رویکرد مقابلهای ندارد، اظهار کرد: اگرچه مقابله، محور مبارزه با موادمخدر است اما موضوع درمان هم در دستور کار دولت قرار دارد لذا افزایش صدور مجوز سمنها و مراکز درمانی و اقامتی به منظور بهبود وضعیت درمان معتادین استان بوده است.
میرزایی ابراز کرد: با مجموع اقداماتی که در ۴ سال دولت تدبیر و امید در بخش های مختلف و پاکسازی محلات آلوده استان صورت گرفت، امروز به جرات می توان گفت که حتی یک منطقه آلوده که بهصورت علنی موادمخدر توزیع و مصرف شود در مازندران نداریم که این همت در دولت یازدهم اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: ساماندهی و پاکسازی مناطق آلوده استان که بیش از ۳۳ مرکز بوده است برای اولین بار با کمک و مشارکت کلیه دستگاههای استانی و شهرستانی و با حضور و همیاری ساکنین و افراد این محلات انجام شده است.
میرزایی با یادآوری اینکه مناطق آلوده استان در شهرستانهای نکا، ساری، جویبار، قائمشهر و آمل و فریدونکنار بوده است، گفت: پس از پاکسازی مناطق آلوده شهرستانهای یاد شده، جهت راهاندازی و ساخت سولههای ورزشی با تجهیز امکانات در مناطقی همچون عباس آباد نکا ( مهرگان) دباغچال (امت آباد) آمل و ترک محله ساری با تامین اعتبار در دستور کار قرار گرفت که با راهاندازی این سولهها تحرک و نشاط دربین جوانان این مناطق به وجود آمد.
وی یکی از موثرترین اقدامات دولت را در حوزه ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر و کارتن خواب عنوان کرد و گفت: بر این اساس مرکز کاهش آسیب ماده ۱۶ قاجار خیل ساری ایجاد شد که آمار بیماران ترخیصی از مرکز و اجرای مراقبت بعد از خروج ۲ هزار و ۴۳۳ نفر بوده که از طریق مرکز ماده ۱۶ و با هماهنگی دادستانی و مقامات قضایی استان برای ادامه درمان به مراکز ماده ۱۵مستقر در شهرستان ها تابع برای ادامه درمان معرفی و ارجاع داده شدند.
دبیر شورا در بخش دیگری با اشاره به اینکه ششم تا ۱۲ تیرماه با عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است، گفت: آغاز هفته مبارزه در سال جاری با تعطیلات عید سعید فطر مقارن شده است لذا بنا داریم برنامههای این هفته فارغ از تعطیلات با مشارکت دستگاهها و کمیتهها و کارگروه های عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با جدیت اجرایی شود.
میرزایی به بيان مهمترین برنامههای سالروز جهانی و هفته مبارزه با مواد مخدر مازندران پرداخت و گفت: همایش بهبودیافتگان، کارآفرینان و سفیران پیشگیری شرق استان با همکاری جمعیت استانی کنگره ۶۰، همایش بزرگ مبلغین استان با سخنرانی استاندار و نماینده ولی فقیه در مازندران، همایش پیادهروی و دوچرخهسواری، پویش رسانهای در قالب راه اندازی کانالهای تبلیغاتی، راهاندازی گروههای رسانهای و برگزاری نمایشگاه دستاوردهای اجتماعی شدن صیانت و اشتغال از جمله برنامه های هفته مبارزه است.
وی در ادامه برگزاری هشت نمایشگاه بزرگ در ایام هفته جهانی به همراه همایشهای بهبودیافتگان، تجلیل از خانوادههای شهدای مبارزه با مواد مخدر، برگزاری نمایشگاه عکس در بیش از ده نماز جمعه و ۲۵ نمایشگاه سیار در پارکهای استان را توسط ادارات بهزیستی از برنامههای شاخص هفته مبارزه عنوان کرد.
این مسئول اضافه کرد: دیدار با خانواده معظم شهدا توسط استاندار، برگزاری کارناوال پیشگیری از اعتیاد با چاپ شعارهای پیشگیری، معرفی سفیران اجتماعی در همایشهای تخصصی، برگزاری مسابقات فوتسال، والیبال و مصاحبه مطبوعاتی با رسانههای استان از دیگر برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر در مازندران هستند.
گفتنی است؛ ششم تا ۱۲ تیرماه ، در کشور ما هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.
منبع: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۶٫۰۳٫۲۷