• امروز : یکشنبه - ۲۳ شهریور - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Sunday - 14 September - 2025
کل پست ها: 74896اخبار امروز : 21
5

خدمات روانشناسی در منازل ارائه می‌شود/ مافیا عامل شکست برنامه‌های کنترل اعتیاد

  • کد خبر : 3705
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹

رئیس انستیتو روانپزشکی تهران از ناکارآمدی برنامه‌های کنترل اعتبار به علت وجود بازارهای مافیایی و اجرای برنامه‌های کنترل خشونت در خانواده‌ها، کاهش همسرآزاری و ارائه خدمات روانشناسی در منزل خبر داد. به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس جعفر بوالهری در نشست خبری درباره ارائه خدمات بهداشت روان مبتنی بر جامعه گفت: از سال ۵۶ […]

رئیس انستیتو روانپزشکی تهران از ناکارآمدی برنامه‌های کنترل اعتبار به علت وجود بازارهای مافیایی و اجرای برنامه‌های کنترل خشونت در خانواده‌ها، کاهش همسرآزاری و ارائه خدمات روانشناسی در منزل خبر داد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس جعفر بوالهری در نشست خبری درباره ارائه خدمات بهداشت روان مبتنی بر جامعه گفت: از سال ۵۶ که انستیتو روانپزشکی تهران راه‌اندازی شد و با توسعه خدمات سرپایی و چند رشته‌ای مانند روانپزشکی، مددکاری، گفتار درمانی، کاردرمانی، پرستاری و غیره در صدد برآمدیم مراقبت‌های سلامت روان را با سایر خدماتی که بیمارستان‌های دولتی ارائه می‌دهند ادغام کنیم.

وی ادامه داد: در این انستیتو رشته‌های کارشناسی ارشد و دکترای مددکاری و پرستاری راه‌اندازی شد اما از دهه ۶۰ نظریه‌ای مطرح شد که نشان می‌داد روانپزشکان به تنهایی پاسخگوی خدمات نیستند و باید با سایر حوزه‌ها ارتباط تنگاتنگی برقرار کنند.

رئیس انستیتو روانپزشکی تهران گفت: یکی از انسانی‌ترین روشهای ارائه خدمات سلامت روان که در دنیا اثبات شده، خدماتی است که توسط پزشکان عمومی در روستاها و شهرها ارائه شود که تاکنون نیز با اجرای این برنامه در سطح کشور موفق بوده‌ایم.

بوالهری گفت: در مورد اعتیاد نیز به این نتیجه رسیدیم اما وجود بازارهای مافیا و اعتباراتی که در جای دیگری هزینه شد این مدل را موفق نکرد و باعث شد درجا بزنیم که به نظر می‌رسد باید به صورت یک کار اساسی در محلات و روستاها پیگیری شود.

رئیس انستیتو روانپزشیک تهران گفت: در ۸ استان کشور برنامه‌ کاهش اعتیاد به صورت پایلوت امضا شد و بررسی کردیم که با هزینه‌ کمی که از سوی دولت و دانشگاه‌ها در نظر گرفته شد نیازهای اساسی بیشتری داریم.

وی گفت: گاهی تمام اعضای خانواده درگیر اعتیاد بودند اما نمی‌توانستیم جز ارائه خدمات ساده از سوی مددکار و بهورز کار دیگری کنیم بنابراین توسعه پیشگیری و مراقبت‌های اولیه را باید مبتنی بر جامعه اجرا کنیم.

بوالهری گفت: برنامه‌‌ای را برای کنترل خشونت در خانواده‌ها آغاز کرده‌ایم چرا که اولین قدم برای کنترل خشونت، کنترل خشم و ارتباط برقرار کردن است. به همین دلیل باید میزان شیوع خشونت را پیدا می‌کردیم و آن را پنهان نمی‌کردیم بلکه به عنوان تأمین کنندگان سلامت روان باید در جریان این پدیده قرار می‌گرفتیم.

وی با اشاره به اجرای موفق چند پروژه در زمینه پیشگیری از همسرآزاری گفت: این پروژه‌ها با کمک وزارت بهداشت، سازمان جهانی بهداشت و سازمان‌های مردم نهاد اجرا شده و تاکنون در ۴ استان عملیاتی شده است.

رئیس انستیتو روانپزشکی تهران همچنین از اجرای طرحی با همکاری قوه قضائیه در زمینه کاهش خشونت در محلات خبر داد و گفت: با حمایت وزارت بهداشت توانسته‌ایم برنامه‌های مبتنی بر جامعه را از بیمارستان روانه جامعه کنیم به همین منظور در انستیتو روانپزشکی تهران برنامه‌های مبتنی بر جامعه وارد نظام آموزشی شد و دستیار روانپزشکی فقط در بیمارستان‌ها آموزش نمی‌بیند بلکه به روستاها و شهرهای محروم می‌رود تا به صورت حضوری بیماران را ویزیت کنند.

بوالهری افزود: ارائه خدمات روانشناسی در خانواده نوعی انسانی کردن خدمات است چرا که پزشک بر سر بالین بیمار می‌رود و به بیمار احترام می‌گذارد و در هزینه‌های مالی و رفت و آمد چون اغلب بیماران در تنگنا قرار دارند به آنها کمک می شود.


«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»

منبع خبر: فارس ۹۲/۷/۳۰

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=3705

برچسب ها