دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری؛ رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را موثرترين راهبرد براي مقابله با اعتياد و مواد مخدر برشمرد.
سيد قدير مرتضوي در گفتوگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مبارزه با مواد مخدر در اقصي نقاط دنيا وجود دارد و قابل انكار نيست و حتي نميتوان مدعي شد كه روزي بحث توليد و توزيع مواد مخدر در دنيا ريشه كن شود.
وي بيان داشت: در جامعه امروزي و طي ٤ سال اخير؛ راهبرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر با هدف جلب مشاركتهاي مردمي شكل گرفت و معتقدم اين رویکرد بسیار موثر بوده است.
دبير شورا تصريح كرد: تجربه نشان داده است كه هر جا افراد خود را صاحب برنامهريزي و انديشه بدانند در اجرا هم موفق خواهند بود؛ بنابراين رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر موثرترين راهبرد براي مقابله با اعتياد و مواد مخدر ميباشد.
مرتضوي ادامه داد: طي ٤ سال اخير و بويژه يكسال گذشته، با اجراي برنامههاي رويكرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر، اندك مردماني از استان چهارمحال و بختياري هستند كه از مشكلات مواد مخدر آگاهي نداشته باشند و اين از اثرات مثبت اين رويكرد اجتماعي است.
وي در ادامه؛ اختلالات روحي رواني، افسردگي و استرس را از جمله عوامل مهم و زمينه ساز در گرایش فرد به مصرف مواد مخدر برشمرد.
دبير شورا بيان داشت: استان چهارمحال و بختياري از استانهاي در مسير ترانزيت مواد مخدر است اما با همكاري و انسجام بين دستگاههاي استاني، به توفيقات خوبي همچون برخورد با خرده فروشان، شناسايي و پاكسازي نقاط آلوده، پذيرش ١٣٥٠٠ مددجوي اعتياد و توانمندسازي سازمانهاي مردم نهاد دست يافتهايم.
مرتضوي در ادامه به تشريح برنامههاي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر پرداخت و گفت: امحاي حدود ۴۵۰ كيلوگرم مواد مخدر، اجراي برنامههاي پيشگيري از اعتياد در شهرستانهاي استان، برگزاري نمايشگاههاي پيشگيري از اعتياد و همايشهاي گفتمانسازي مبارزه با مواد مخدر، برگزاري نشست ائمه جمعه و جماعات بهمنظور حساسسازي جامعه، توزيع پكيجهاي پيشگيري از اعتياد و برگزاري مسابقات پيادهروي و دوچرخهسواري از اهم اين برنامهها است.
وي با تاكيد بر اينكه توجه به مسئوليت اجتماعي زمينهساز جامعه سالم خواهد بود، گفت: شعار استان در سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر نيز همين خواهد بود؛ چرا كه معتقديم هر كس در هر جا و مكاني بتواند از جامعه هدف مراقبت و آموزشهاي لازم را ارائه كند، ارزشمند خواهد بود.
دبير شورا گفت: سال گذشته تيمهاي حمايت اجتماعي متشكل از پزشك، روانشناس، مددكار و مشاور خانواده ايجاد شد كه اين تيمها در محلات آسيبپذير و در معرض آسيب حضور مييافتند و خدمات لازم را رايگان ارائه ميدادند. امسال نيز اين تيم فعال خواهد بود و حتي بعد از مراسم سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر مستمراً به فعاليت خود ادامه ميدهند تا زمينهساز از بين رفتن آسيب در اينگونه محلات باشيم.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۶٫۰۳٫۲۱