همايش علمي آموزشي پيشگيري از اعتياد با عنوان” زندگي سياه و سفيد در دنياي رنگارنگ” توسط شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي و دانشگاه غير انتفاعي خيام مشهد مقدس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي کارشناس مسؤول آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی خراسان رضوی در اين همايش، گفت: سالانه مبالغ هنگفتی از درآمد کشور صرف مسایل مواد مخدر می شود و باید برای جلوگیری از این معضل اطلاع رسانی و برنامه ریزی جدی تری انجام شود.
سرگرد محمدرضا عارف کمال با بیان اینکه امروز رقم افراد سیگاری در کشور به ۱۲میلیون نفر می رسد، اظهار داشت: این افراد هر روز چیزی حدود ۵ میلیارد تومان هزینه خرید سیگار می کنند و در هر روز ۲ تا ۳ برابر این رقم صرف هزینه های افراد سیگاری می شود.
وی در بخش دیگری از گفته هایش با طرح این پرسش که چرا جوانان به سمت مواد مخدر صنعتی رفته اند، گفت: دلایل بسیاری وجود دارد که باعث می شود جوانان و افراد امروز به جای رفتن به سمت مواد مخدر سنتی همچون تریاک به سمت مواد مخدر صنعتی همچون کراک بروند، زیرا این مواد دارای بو نیست، استفاده از آن راحت تر است، مواد سنتی احتیاج به ابزار مصرف دست و پا گیر دارد ولی در مواد مخدر صنعتی به این شکل نیست و در مواد مخدر صنعتی فرد معتاد به زمان کمتری برای استفاده از مواد نیاز دارد.
کارشناس مسؤول آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی خراسان رضوی با اظهار تأسف از این که امروز جوانان و نوجوانان به علت ناآگاهی ها و کنجکاوی به سمت برخی از مواد مخدر همچون شیشه می روند، افزود: ماده مخدری همچون شیشه کافی است تا با یک یا دو بار مصرف فرد را اسیر خود و معتاد کند و خانواده ها باید بیش از پیش مراقب فرزندان خود باشند.
عارف كمال یادآور شد: دانشجویانی که فکر می کنند شب امتحان باید درس بخوانند باید بدانند که همانطور که خواندن لازم است، خوابیدن هم لازم است. چرا که زمانی که مغز وارد فاز پردازش اطلاعات می شود در صورتی که مغز استراحت کند این پردازش اطلاعات به نحو مطلوبی صورت می گیرد.
وی به الگوهای نادرست مصرف قرص ریتالین اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه بسیاری از زنان و دختران در باشگاهها و سالنهای ورزشی این قرص را به عنوان یک داروی لاغری مصرف میکنند همچنین بسیاری از رانندگان برای زود رسیدن به مقصد و نخوابیدن در میان راه به مصرف این داره میپردازندافزایش مصرفقرص ریتالین به ویژه در شب های امتحان باعث ایجاد اختلالات فیزیولوژیکی در فرد می شود و زمینه اعتیاد و وابستگی به مواد مخدر و محرک را در فرد افزایش می دهد.
کارشناس مسؤول آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی خراسان رضوی کمال در مورد اثرات مصرف مواد مخدر سنتی و صنعتی بر فرد معتاد و جامعه اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در بحث مصرف مواد مخدر سنتی ما با عوارض جسمی آن بیشتر رو به رو هستیم، اما در مورد مواد مخدر صنعتی باید به این نکته مهم اشاره کرد که متأسفانه غیر از اثرات بر روی فرد معتاد، عوارض اجتماعی و امنیتی مصرف این مواد فراوان و در برخی مواقع جبران ناپذیر است.
عارف كمال در گفته های خود به افزایش مصرف کنندگان ماده صنعتی همچون شیشه در میان خانم ها اشاره کرد و عنوان داشت: متأسفانه امروز تعداد خانم هایی که مبتلا به مصرف شیشه می شوند، هم در حال افزایش است، زیرا برخی از خانم ها برای کاهش وزن خود ندانسته دچار دام اعتیاد به مواد مخدری همچون شیشه می شوند و وقتی متوجه این موضوع می شوند که دیر شده است.
وي اظهار داشت: مواد مخدر از لحظ تاثیر به چهار دسته سستیزا، توهمزا، محرك و آرامبخش تقسیم میشوند كه هر كدام دارای آثار فراوانی است.
كارشناس مسئول مواد مخدر فرماندهی انتظامی خراسان رضوی مصرف آسان را یكی از علتهای شیوع كراك دانست و گفت: این ماده چون در هنگام مصرف دود و بویی تولید نمیكند و برای مصرف آن نیاز به ابزاری نیست معمولا شیوع آن بیشتر است.
عارف كمال افزود: مواد محرك به دو صورت طبیعی و مصنوعی وارد بازار میشوند كه شیشه یكی از این مواد است و در باور بسیاری از افراد این ماده اعتیادآور نیست در حالی كه یكی از اعتیادآورترین مواد مخدر است.
وی درباره علائم مصرف این ماده گفت: مواد صنعتی عوارض فیزیكی زیادی ندارند و بیشتر وابستگی روانی ایجاد میكنند اما از مهمترین علائم آن جنون و پرخاشگری است.
وی ادامه داد: در آرایشگاههای زنانه از این ماده یا كراك به عنوان ماده لاغری استفاده میشود.
عارف كمال بیان داشت: امروزه قرصهای اكستازی یكی از پرمصرفترین مواد در بین جوانان است كه حدود ۲هزار و ۵۰۰ نوع قرص اكس وجود دارد كه در ایران یك هزار و ۸۰۰ نوع آن مشاهده شده است و ۱۶هزار سایت در حال تبلیغ شیوههای مصرف مواد مخدر هستند.
كارشناس مسئول مواد مخدر فرماندهی انتظامی خراسان رضوی درباره مراكز ترك اعتیاد گفت: عنوان این مراكز در اصل اشتباه است و باید گفته شود مراكز قطع مصرف مواد مخدر چرا كه همیشه در بین مصرفكنندگان احتمال برگشت به سمت مواد مخدر وجود دارد و هنوز هم مادهای برای ترك شیشه وارد بازار نشده است.
گفتني است همايش ياد شده با هدف؛ اصلاح باورهاي غلط دانشجويان در زمينه سوء مصرف مواد محرك و روانگردان، حساسسازي دانشجويان در زمينه پيشگيري از سوء مصرف ريتالين در ايام امتحانات، گسترش پيامهاي پيشگيرانه در محيطهاي دانشجويي، تقويت عوامل محافظ و كاهش عوامل خطر در گرايش به اعتياد در دانشگاه هاي غير انتفاعي صورت گرفته و در بخش جنبي آن نيز ميز اطلاعرساني از كتاب و نشريات ستاد مبارزه با مواد مخدر و اعلام اولويت هاي پژوهشي ستاد براي انجام طرحهاي پژوهشي حوزه پيشگيري از اعتياد و همچنين نمايشگاه تصويري پيشگيري در محوطه اصلي دانشگاه براي عموم دانشجويان برپا شده است.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۶٫۰۳٫۰۱