• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 20
7

پیشگیری اولیه محور اصلی مبارزه با مواد مخدر

  • کد خبر : 36414
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۷

کارشناس امور اجتماعی درباره بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: در بحث اجتماعي شدن مقابله با اعتياد، بايد روي پيشگيري اوليه بسيار كار كرد و آن را محور اصلي اين رويكرد قرار دهد. ساناز خانی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: برنامه های اساسی باید اتخاذ […]


کارشناس امور اجتماعی درباره بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: در بحث اجتماعي شدن مقابله با اعتياد، بايد روي پيشگيري اوليه بسيار كار كرد و آن را محور اصلي اين رويكرد قرار دهد.


ساناز خانی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: برنامه های اساسی باید اتخاذ شود تا از همان دوران نوجواني، افراد را از باورهاي نادرست در زمينه مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها، عوارض سوء آن آشنا كرد و تقويت مهارت  نه گفتن در برابر تعارفهاي دوستانه ، اعضاي معتاد خانواده ، تبليغات و غيره در پيشگيري اوليه از اعتياد بسيار موثر است .


وی با بیان اینکه باید جامعه مورد هدف برای تحقق رویکرد مبارزه اجتماعی با مواد مخدر افراد کم و سن سال باشند که هنوز انواع مخدرها را مصرف نکرده اند، اظهار کرد: براي كساني كه معتاد شده اند، چندان كاري نمي توان انجام داد و فقط مي توانيم آنها را درمان كنيم ، جامعه مورد هدف ما بيشتر نوجوانان و جواناني هستند كه هنوز مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها را تجربه نكرده اند، بايد اقدامات پيشگيرانه را بيشتر معطوف به اين گروه كنيم .


خانی ادامه داد: با توجه به حساسيت هايي كه ميان مردم در حوزه پيشگيري، معرفي انواع مواد مخدر صنعتي و روانگردانها وجود دارد،ضروريست در زمينه اين موضوعات از نقاطي كه براي مردم حساسيت برانگيز نيست، وارد شد، به عنوان مثال  شايد افراد از اينكه كسي كه ترك كرده است، بيايد و تجارب خود را بيان كند، استقبال نكنند ، به همين دليل اين انديشه را ايجاد مي كند كه هميشه مي شود ترك كرد . بايد به جاي اين كار از مدارس و رسانه ها به مثابه نهادهاي بازتوليد فرهنگ استفاده كرد كه تاثيرات گسترده اي در جامعه دارند.


این کارشناس امور اجتماعی اضافه کرد: مطالعات مختلف نشان داده است حتي يك بار تجربه مصرف مواد مخدر و تركيبات ناشي از آمفتامين‌ها تا هفت تا هشت سال در بدن باقي مي‌ماند که اعتیادآور است .


 خانی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل نگرش غلط و اشتباه در جامعه ،برخي از والدين و يا اعضاي خانواده ، توجهي به كشيدن سيگار و يا قليان از سوي نوجوانان و جوانان خود نمي كنند، در حالیکه اين دو عنصر زمينه ساز گرايش به سمت مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانهاست ، بايد والدين را آگاه كرد كه مضرات قليان و يا سيگار كمتر از مواد مخدر نيست و دروازه ورود به اعتياد است.


به گفته وی، بسياري از بروز ناهنجاري‌ها و آسيب‌هاي اجتماعي در جامعه ما ناشي از ناآگاهي و بي توجهي به اين معضل است ،سالهاي زيادي است كه اعتياد گريبانگير بسياري از مردم شده و وقتي در كوچه ، محله ، بازار و مكان‌هاي ديگر معتاد را با ظاهر زشت و حتي در عين مصرف مي بينيم، فقط با ديدن اين مسئله اظهار تاسف مي كنيم ، در حاليكه وظيفه تك تك ما افراد جامعه است در قبال آن احساس مسووليت كرده و در مقابله و پيشگيري از اين معضل تلاش كنيم.


این کارشناس امور اجتماعی خاطرنشان کرد: حفاظت از نوجوانان و جوانان در برابر اعتیاد، به آموزش نیاز دارد و باید نظام آموزشی و فرهنگی کشور نيز آگاهی های لازم را در اختیار جامعه هدف قرار دهد تا اطلاعات نوجوانان افزایش یابد و به جای حفظ محوری پایه نظام آموزشی کشور، به سمت مهارت‌آموزی سوق یابد.


به گفته خانی، اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها با توجه به اینکه سلامت بخشی از سرمایه انسانی کشور را از بین می برد و به عنوان مانع توسعه به شمار می رود ، ضروری است برای رفع آن مردم را در قالب سازمانهاي مردمي و انجمن ها به مقابله با اعتياد فرا بخوانيم .


وی افزود: سازمان‌هاي مردم نهاد بايد مردم را آگاه كنند كه از كسب اين تجربه براي هميشه پرهيز كنند.

منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۲٫۱۹

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=36414

برچسب ها