• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73634اخبار امروز : 10
11

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌شرقی: در مبارزه با مواد مخدر از یک مهندسی فرهنگی بهره نگرفتیم

  • کد خبر : 36407
  • ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۶

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌شرقی گفت: در مبارزه با مواد مخدر از یک مهندسی فرهنگی بهره نگرفتیم، اگر اجتماعی کردن مقابله با این پدیده شوم اجتماعی در دستور کار قرار می‌گرفت، در حال حاضر مشکلات کنونی را نداشتیم. به گزارش ایسنا، محمدعلی نصرتی در جلسه‌ای با رئیس پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاددانشگاهی، […]


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌شرقی گفت: در مبارزه با مواد مخدر از یک مهندسی فرهنگی بهره نگرفتیم، اگر اجتماعی کردن مقابله با این پدیده شوم اجتماعی در دستور کار قرار می‌گرفت، در حال حاضر مشکلات کنونی را نداشتیم.

به گزارش ایسنا، محمدعلی نصرتی در جلسه‌ای با رئیس پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاددانشگاهی، با بیان این‌که عده‌ای سعی می‌کنند دستاوردهای نظام را مخدوش جلوه دهند، افزود: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا قرار داریم، برگزاری انتخاباتی سالم از دستاوردهای نظام است و همه باید با اهتمام جدی به  قانون، امنیت و سلامت انتخابات را پاسداری کنیم.

نصرتی  همچنین خاطرنشان کرد:  در این دوره نیز هم‌چون دوره‌های پیشین نیازمند  حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رأی هستیم، چرا که این حضور، بازتاب زیادی در دنیا خواهد داشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، یادآور شد: مواد مخدر، بنیان‌های اجتماعی و سرمایه‌های انسانی ما را در معرض نابودی قرار می‌دهد، در چند دهه گذشته رویکرد مقابله ما با مواد مخدر، رویکردی قهری بود، حال با این سئوال مواجه هستیم که آیا رویکرد قهری مشکل را حل کرده است؟

نصرتی با بیان این‌که مبارزه با مواد مخدر، باید یک مبارزه تمام عیار باشد، گفت: باید همه پای کار بیایند و مقابله با این معضل از مهدهای کودک و دبستان شروع شود، خانواده به عنوان اصلی‌ترین بنیان اجتماعی، باید از آموزش و سواد لازم برای مقابله با چنین معضلاتی بهره‌مند باشد.

وی خاطرنشان کرد: اصل پژوهش محوری برای تهیه نقشه عملیات منسجم و علمی برای مقابله با معضلات اجتماعی یک اصل فراموش شده در کشور ما است، در حال حاضر نباید با خطا و آزمون به روش مطلوب مقابله رسید بلکه باید با پژوهش محوری و آینده نگری، مشکلات را پیش بینی کرد و راه مطلوب مقابله را انتخاب کرد.

دکتر نجف قراچورلو، رییس پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی نیز در این جلسه عدم اهمیت پژوهش محوری در جامعه را عامل بسیاری از مشکلات کنونی جامعه  دانست و با اشاره به قابلیت ها و پتانسیل های  بالقوه جهاددانشگاهی در نهادینه ساختن این مقوله، خواستار همکاری و تعامل مسئولین استانی با این نهاد شد.

وی ادامه داد: آینده‌نگری و پیش‌بینی از بعضی رویدادها با هزینه‌ای کمتر، جلوی خسارت های بزرگ را می گیرد، استفاده از تجارب موفق کشورهای مختلف نشان می‌دهد، رویکردی مبتنی بر اهمیت دادن به پژوهش، رویکردی موفق در مقابله با برخی معضل‌های اجتماعی است.

وی اضافه کرد: همواره پیش گیری مقدم بر درمان بوده و در بحث مبارزه با مواد مخدر نیز این مسئله اهمیت به سزایی دارد.

قراچورلو یادآور شد: شناسایی بسترهای اجتماعی و برنامه ریزی برای پیشبرد اهداف و مطالعه‌ی بازده روش های مورد استفاده، کمک شایانی به ستاد مبارزه با مواد مخدر خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که رویکرد علمی دو بخش جهاددانشگاهی و شورای هماهنگی ستاد مقابله به مواد مخدر در استان، با نگاه عارضه یابی به دنبال حل معضل اعتیاد باشند، بدون شک بهره وری افزایش یافته و در زمان کمتر، به نتایج مطلوب خواهیم رسید.

منبع: ایسنا ۹۶٫۰۲٫۱۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=36407

برچسب ها