معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران گفت: با رشد ۲۵٫۴ درصدی تعداد سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر این استان، تعداد این سمن ها از ۱۱۴ سمن در سال ۹۲ به ۱۴۳ سمن در سال ۹۵ افزایش یافت.
علیرضا یونسی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: استان مازندران از پتانسیل و ظرفیت خوب سازمانهای مردمنهاد در عرصه مبارزه با پدیده شوم مواد مخدر برخوردار است که با برنامه ریزی های منسجم و ساماندهی شده می توان بهره برداری از این ظرفیت را افزایش داد.
وی به پیگیری احداث و راه اندازی ‘مرکز جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰’ از سال ۹۲ در حوزه توسعه مشارکتهای مردمی و سازمان های مردم نهاد مازندران اشاره کرد و افزود: از زمان تشکیل این مرکز تاکنون بیش از ۳۵۰ نفر از سراسر استان بصورت گروه درمانی جهت کمک و بالابردن سطح آگاهی به یکدیگر، در کلاس های هفتگی این مرکز شرکت می کنند.
یونسی همچنین توجه به فعالیت های حوزه فرهنگی و پیشگیری را نیز از اقدامات شاخص در سه سال گذشته عنوان کرد و گفت: آموزش مهارت های زندگی به خانواده های سالم و همچنین خانواده های در معرض خطر از جمله این اقدامات بود که در این راستا بیش از ۴۲۰ هزار نفر تحت پوشش مهارت های سبک های فرزندپروری و پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر قرار گرفتند.
به گفته وی آموزش پیشگیری از اعتیاد، به حدود ۵۰ هزار نفر از زندانیان و خانواده های آنان، آموزش حدود ۳۹ هزار نفر در محیط دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی و آموزش مهارت های زندگی به بیش از ۴۷۰ هزار دانش آموز و خانوادi های آنان نیز از دیگر اقدامات شاخص در این حوزه بود.
معاون استاندار مازندران تاکیدکرد: با توجه به اهمیت تبیین فرهنگ وقف و نیکوکاری در راستای صیانت اجتماعی از آسیب دیدگان مواد اعتیاد آور، بانک اطلاعاتی ۱۳۰ خیر شهرستان های استان تهیه و براین اساس خانه خیرین با تشکیل هیات موسس، در حال راه اندازی است.
وی افزود: براساس آمار موجود در سه سال گذشته بیش از چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به صورت نقد و یا سبد کالا توسط موسسات خیریه به بهبود یافتگان و خانواده های آنان پرداخت شده است.
جمعیت احیای انسانی ( کنگره ۶۰ ) در ۳۱ شهریور ماه ۱۳۷۸ به عنوان تشکیلات تحقیقاتی مستقل به منظور رهایی مصرف کنندگانی که خواستار رهایی از دام اعتیاد بوده اند و راه حل منطقی برای درمان خود پیدا نکرده اند، تشکیل شد.