معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت : دولت در حوزه پیشگیری از مواد مخدر اقدامات بسیار خوبی را به انجام رسانده است به طوری که در سال گذشته، ۴۰ درصد خدمات پیشگیرانه افزایش یافت.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سید جواد حسینی در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود: پارسال هشت هزار معتاد در سطح استان جمع آوری و تحت پوشش خدمات مختلف قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه امروزه در دنیا توزیع و مصرف مواد مخدر ۲٫۵ برابر و تنوع آن از ۱۰ نوع به ۷۰۰ مورد افزایش یافته است، افزود : ۳۲ درصد مواد مخدر در مرزها کشف می شود و در سال ۹۵ کشفیات در مرزها ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه قبل افزایش داشته است.
معاون استاندار با بیان اینکه افغانستان ۶ هزار تن تولید مواد مخدر دارد، گفت : سعی شده مرزها به خوبی کنترل شود و در خراسان رضوی وضعیت مرزها از شرایط خوبی برخوردار است.
حسینی با اشاره به وضعیت اعتیاد و اینکه پیشگیری از مهمترین مباحث است ، افزود: در حوزه پیشگیری از مواد مخدر دولت اقدامات بسیار خوبی را به انجام رسانده است .
وی گفت :در سال ۱۳۹۵ چهل درصد خدمات پیشگیرانه افزایش یافته و این یک ضرورت است زیرا ۳۵۰ هزار میلیارد ریال هزینه مبارزه با مواد مخدر است و از سویی در درمان هم خیلی نمی توان امید داشت.
وی اظهار کرد : در این دولت سه کتاب به منظور آگاه سازی و پیشگیری تدوین شده است که در آموزش و پرورش به دانش آموزان تدریس شود.
معاون استانداری خراسان رضوی افزود : اگر چه از سال ۱۳۸۹ قانون جمع آوری و درمان معتادین متجاهر تصویب شد اما تا سال ۹۲ بیش از ۳ هزار نفر جمع آوری وتحت پوشش قرار نگرفتند این در حالی است که در دولت تدبیر وامید فقط در مشهد نزدیک به ۸ هزار معتاد جمع آوری و تحت پوشش قرار گرفتند.
حسینی تعداد سازمان های مردم نهاتد حاشیه شهر مشهد را ۱۲۰ سمن ذکر کرد و افزود: در استان ۱۳۱ سازمان مردم نهاد در حوزه جوانان شکل گرفته است و خانه جوانان استان در ۱۸ اردیبهشت ماه افتتاح خواهد شد.
معاون استاندار با اشاره به اینکه در حاشیه شهر هشت مرکز کاهش آسیب های اجتماعی راه اندازی شده است، افزود: ۱۶ تشکل در حوزه پیشگیری در حاشیه شهر فعال شده اند و به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی ۲۰ پایگاه سلامت اجتماعی راه اندازی شده که هشت پایگاه آن در حاشیه شهر مشهد شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: ۱۳۵ تیم اجتماع محور در مناطق پرخطر و به ویژه حاشیه شهر مشهد به ارائه خدمات می پردازند و ۳۳۷ مرکز درمان سرپایی، ۱۶ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است که همه این اقدامات با رویکرد پیشگیری و درمان مصرف سوء مواد مخدر است.
سال گذشته ۶۱۸ جلسه در راستای هماهنگی های لازم در خصوص پیشگیری، درمان و مبارزه با مواد مخدر در استان خراسان رضوی برگزار شده است.