استاد دانشگاه علامه طباطبایی می گوید: در بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید مسوولان بویژه دست اندرکاران فرهنگ و اقتصاد به هم اندیشی مثبت برسند که برای مقابله با اعتیاد آموزش و حل بیکاری راه کار اصلی است .
اکرم السادات آهنگری در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اعتياد پدیده ای چند وجهی است که امروزه به یک بیماری مزمن تبدیل شده و براي پيشگيري از اين بيماري همه گير مشاركت جمعي نياز است ، مسوولان به این باور برسند که توزيع و توليد انواع مواد مخدر صنعتي و روانگردان ها در جامعه عاملي تهديدكننده و خطرناك براي سرمايه انساني آينده است و پايه هاي كشور را لغزنده مي كند.
وی اظهار کرد: ارتقاي سطح آگاهي مسوولان در اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بسيار مهم است و بايد اين آگاهي آنان در زمينه اينكه تجارت موادمخدر صنعتی بسیار سودآور باشد ،به ویژه زمانی که با سایر مواد شیمیایی غیربهداشتی، خطرناک، سمی و ارزان دیگر نیز ترکیب میشود، افزايش یابد تا آنان با نگاه علمي و دلسوزانه ، مردم را به مشاركت در مقابله با اعتياد فرا خوانند.
آهنگری با بیان اینکه پس از آشکار شدن مصرف مواد مخدر توسط نوجوان، احساس یاس و سرخوردگی نباید والدین را از توجه به فرزندشان بازدارد، ادامه داد: والدین باید بلافاصله درباره چنین موضوع مهمی با فرزندشان صحبت کنند.
این روانشناس والدین را مهمترین پشتوانه زندگی نوجوانان دانست و گفت: توجه آنها میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند، صحبت با نوجوان و توجه به او، نه تنها مشکلی ایجاد نمیکند، بلکه امتیازهای زیادی برای هر دو طرف خواهد داشت.
وی افزود: وقتی والدین میخواهند در مورد مصرف مواد مخدر با فرزندشان صحبت کنند، باید مطمئن شوند که این کار را با آرامش و در زمانی مناسب انجام دهند، برخی والدین از اینکه نتوانستهاند مانع مصرف مواد توسط فرزندشان شوند، احساس گناه، ناامیدی یا پشیمانی میکنند. اما این احساس، بیهوده است و والدین باید به جای کنارهگیری از موقعیت، همچنان در کنار فرزندشان ایستاده و با حمایت از او، از تداوم چنین رفتارهایی جلوگیری کنند.
آهنگری اظهار کرد: والدین باید در چنین موقعیتهایی به فرزندشان کمک کنند تا با انتخابی جدید و مثبت، زندگی خود را متحول کند. آنها باید درباره آنچه میبینند و احساس خود نسبت به آن، به فرزندشان توضیح دهند. والدین باید نگرانی خود را از تغییراتی که در زندگی و رفتارهای فرزندشان اتفاق افتاده است، به روشنی نشان دهند.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: در عين حال نوجوان باید بداند که والدینش نسبت به خوشبختی و سلامت او نگران هستند و میخواهند علت مشکلات او را دریابند، اگر والدین از مصرف مواد توسط فرزندشان مطمئن هستند، باید او را از این موضوع آگاه کنند و درباره تغییر رفتارها یا وضع ظاهری فرزندشان، با او صحبت کرده و توضیح دهند که چنین مسائلی میتواند به دغدغه و نگرانی بزرگی برای کل خانواده تبدیل شود.
آهنگری تاکید کرد: مسوولان وظیفه دارند سطح آگاهی مردم بویژه والدین را در برابر خطرات مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی بالا ببرند تا بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر با مدیریت درست و صحیح دنبال شود.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۲٫۰۹