• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 20
5

یک استاد دانشگاه ، صدا و سیما را بهترین وسیله ارتباط جمعی برای مبارزه با اعتیاد دانست

  • کد خبر : 35962
  • ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۶

استاد دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز و جامعه شناس گفت: صدا و سيما بهترين وسيله ارتباط جمعي است كه مي تواند اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را از درون خانواده ها آغاز كند، زيرا اين رسانه روزانه ميليون ها مخاطب دارد و تاثير پذيري از آن بيش از ساير رسانه هاست . وهاب آذرنیا […]


استاد دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز و جامعه شناس گفت: صدا و سيما بهترين وسيله ارتباط جمعي است كه مي تواند اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را از درون خانواده ها آغاز كند، زيرا اين رسانه روزانه ميليون ها مخاطب دارد و تاثير پذيري از آن بيش از ساير رسانه هاست .


وهاب آذرنیا در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: از سالهای گذشته تاکنون میلیونها نفر روزانه برنامه های صدا و سیما را تماشا می کنند و بهتر است صدا و سیما با برنامه سازی دقیق و کارشناسی شده مباحث رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.


وی اظهار کرد: اطلاع رساني و آموزش مهارت هاي زندگي به خانواده ها در جهت مبارزه با اعتياد از طريق صدا و سیتما را مفید دانست و اظهار کرد:براي رهايي و جلوگيري فرزندان از مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها بايد آرامش در خانواده ايجاد شود زيرا فردي كه معتاد مي شود اعضای خانواده نيز الگوهای رفتاری خاصی در پیش می‌گیرند و همین رفتارها به تدریج باعث آشفتگی و ناکارآمدی بیشتر می شود.


این جامعه شناس ادامه داد: مصرف مواد مخدر از دیر زمان در جامعه بشریت وجود داشته ولی در دهه های اخیر با توليد انواع مواد مخدر صنعتي و دسترسي آسان و قيمت ارزان مصرف فزاینده اين مواد در اکثر کشورها بویژه ميان جوانان رواج يافته است .


وی با اظهار تاسف از اینکه کشور ما يكي از کشورهای مصرف کننده مواد مخدر در دنیاست ، اضافه کرد: هر چند آمارهای رسمی بیش از یک میلیون نفر معتاد را نشان می دهد ولی واقعیت این بوده که مصرف موادمخدر بصورت پنهانی دو برابراین رقم است .


استاد دانشگاه آزاد اسلامی اعتیاد را بیماری دانست نه جرم و گفت :خانواده هایی که با اعتیاد دست به گریبان هستند، با محدودیت های عاطفی و روانی روبرو می شوند، اعضای این خانواده ها نمی توانند به راحتی حرف های دلشان را به یکدیگر بزنند و ابراز وجود کنند چون از آن می ترسند که حرف هایشان به وقوع یک فاجعه منجر شود.


آذرنیا ،ترغيب دوستان و همنوايي با آنان ، اختلال در فرآيندهاي جامعه پذيري ، ضعف كنترل و نظارت ها، نداشتن ابزار مناسب جهت گذراندن اوقات فراغت ، رهايي از فشارهاي اجتماعي شامل فقر، مدرك گرايي ، بيكاري و ضعف در قدرت ابراز وجود و تصميم گيري فردي را از مهمترين مواردي بيان كرد كه تقاضا را در ميان قشر نوجوان و جوان كشور ، مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها افزايش داده است .


اين استاد دانشگاه تصريح كرد: اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر ، توجه به نيازهاي نوجوانان و جوانان و اجراي برنامه هاي مهارت هاي لازم در مقابله با اعتياد را مي طلبد ، دست اندركاران و مسوولان بايد اين موارد را در اولويت هاي كاري خود در تحقق اين رويكرد قرار دهند.

منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۱٫۲۹

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=35962

برچسب ها