• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
7

لزوم اهتمام جدي‌تر در گسترش برنامه‌هاي ديني و مذهبي مراكز ماده ۱۶ مشهد

  • کد خبر : 35946
  • ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۵

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي بر لزوم اهتمام جدي در گسترش برنامه هاي ديني و مذهبي در مراكز ماده ۱۶ در مشهد مقدس تاكيد كرد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، ابراهيم قربان‌زاده دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي اظهار داشت: يكي […]

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي بر لزوم اهتمام جدي در گسترش برنامه هاي ديني و مذهبي در مراكز ماده ۱۶ در مشهد مقدس تاكيد كرد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، ابراهيم قربان‌زاده دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي اظهار داشت: يكي از جدي ترين موضوعات و معضلات جامعه نوين ، بحث اعتياد و مصرف مواد مخدر است و فقه پويا حكم مي‌كند كه براي يك معضل بروز و شيوع مصرف مواد مخدر در جامعه معاصر كه از بيماري اخلاقي اجتماعي اعتياد رنج مي برد، احكام الهي را جستجو كند.


وي با اشاره به جایگاه باورهای دینی درکمک به ترک و ماندگاري ترک اعتیاد گفت: یکی از موانع بروز آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد در افراد اعتقادات و باورهایی همچون امساک، خودداری، خود مراقبتی است که می‌تواند آنها را از رفتارهای پرخطر پرهیز‌ دهد. از سوی دیگر تقویت باورهای دینی در درمان نیز می‌تواند کمک کند.


دبير شورا افزود: اعتقادات مذهبی، مانند فعالیت های پیشگیرانه ای است که برای تحریم شروع مصرف مواد مخدر به کار گرفته می‌شود و می‌تواند در برگیرنده آموزش مستقیم مردم درباره منع مصرف مواد و همچنین هدفمند کردن زندگی باشد همچنین اعتقادات مذهبی جنبه مداخله گرایانه دارد که برای جلوگیری از اعتیاد در افرادی است که مصرف آزمایشی و گاه به گاه مواد را شروع کرده اند.


قربان زاده تصریح کرد: نقش سلامت معنوی در حل معضلات اجتماعی و فردی، به نحوی چشمگیر و قابل ملاحظه است، در حقیقت افرادی که پایبند مذهب و اعتقاداتی هستند کمتر به معضلات اجتماعی چون اعتیاد روی می آورند.


وي اضافه کرد: بررسی‌های متعدد ثابت کرده‌اند احتمال مصرف مواد و اعتیاد افرادی که نسبت به مواد مخدر نگرش‌ها و باورهای مثبت دارند، بیش از کسانی است که نگرش های خنثی یا منفی دارند و این نگرش های مثبت طی زمان و زندگی فرد شکل می‌گیرند.


دبير شورا خاطرنشان کرد:داشتن اعتقاد، پایبند بودن به ارزشهای زندگی اثر سازنده ای در سلامت جسمی و روانی افراد دارد،بطوری که امروزه ازاین برداشت ها به منظور بهره گیری بیشتر در درمان بیماران نیز استفاده می شود.


قربان زاده توانمندسازی و اقتدار‌افزایی مددجويان مراكز ماده ۱۶ را یکی از رسالت‌های اساسی حوزه‌های مرتبط با ارتقای سلامت برشمرد و گفت: برای توانمندسازی و اقتدار افزایی افراد جامعه دو حوزه مداخلات ویژه در نظر گرفته می‌شود. اول اینکه قابلیت‌های فردی افراد توسعه پیدا می‌کند؛ مثلاً اگر معتادان در حال ترک فاقد مهارت‌های لازم هستند این مهارت‌ها را کسب می‌کند یا اگر دانش و سوادی ندارند اطلاعات لازم را به دست می‌آورد.


وي در تشریح دومین حوزه مداخلات ارتقای سلامت، گفت: یکی دیگر از مهم‌ترین اصولی که در توانمندسازی باید درنظر داشته باشیم این است که علاوه بر توسعه قابلیت‌های فردی به ساختارها و فرصت‌های مشارکت، اقتدار و توانمندی توجه کنیم یعنی ساختارهای جامعه هم باید به نحوی تغییر کند تا فرد توانمند در آن جامعه مؤثر باشد.


دبير شورا افزود:در مراکز ماده ۱۶ به عنوان مراکز درمان اعتياد حاکمیتی با پذیرش معتادهای بی خانمان و متهاجر به نگهداری، درمان و بهبود آنها اقدام و در آخر با اشتغالزایی و فراهم آوردن موقعیت های شغلی آسان برای بهبودیافتگان از اعتیاد، در جهت بازگشت دوباره بهبوديافتگان به جامعهتلاش مي شود.


قربان زاده بیان کرد: بر اساس اقدامات ویژه ای که در مرکز ماده ۱۶ انجام می شود معتادان پس از غربالگری مورد درمان قرار می گیرند و بهبود می یابند اما این اقدامات فقط یک طرف کار است و در طرف دیگر جامعه و مهمتر از آن خانواده قرار دارد که باید با فراهم کردن شرایط لازم، کمک کنند تا فرد بهبود یافته بار دیگر سراغ این بلای خانمان سوز نرود.


وي تاکید کرد: بر اساس مصوبات شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان و همچنين شهرستان مشهد مقدس در نظر است با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر و اجراي برنامه هاي ديني و مذهبي در مراكز ماده ۱۶ زير نظر اين شورا اقدام شود.

منبع : روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۶٫۰۱٫۲۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=35946

برچسب ها